5 Ağustos 2015 Çarşamba

Avşa Adası nda Nereler Gezilir? Nerede Kalınır?


    Marmaranın en güzel ve yerleşimi gelişmiş adalarından biri; Avşa. Akşamüzeri huzurla izlenecek benzersiz gün batımı manzarası, birbirinden lezzetli balık yemekleri ve kumun, denizin keyfiyle ülkemizde bambaşka bir tatil noktası.
    Avşa Adası bazı kişiler için tutku haline geldiği için adada evleri ve villaları olanlar yazlarını gelip burada geçiriyorlar. İnce altın sarısı kumu ve güzeli berrak deniziyle, yeri geldiğinde sakinliği yeri geldiğinde eğlencesiyle sizi kendine çeken bir yer. Ada tatillerinin benim için hep sempatik bir yanı olmuştur. Bir de yazın gün batımı tüm görkemiyle göğü sarınca değmeyin benim keyfime. Avşa da da gün batımı en az Ayvalık' taki gibi görkemli, yalnız burada fark olarak güneş dağların ardına doğru gitmiyor benim favorim olarak denizden batıyor ve ufuk çizgisini ve göğü kızılın en güzel tonlarına boyuyor.

    Avşa Adası' nın adı rumların burada yaşadığı dönemde "Affsia" imiş. Adanın en kalabalık olduğu dönem temmuz-ağustos ayları. Her kafaya uygun sakin yerleri de eğlenceli hareketli yerleri de var. Ayrıca her bütçeye hitap eden konaklama seçenekleri de adayı çekici kılan özelliklerinden biri. Köyün biraz dışında kalan pansiyonlar sakinlik isteyenlere hitap ediyor. Ya da ünlü Altınkım sahilinin olduğu Yiğitler Köyü tarafı da sakin olan kısımlardan bir diğeri. Daha da tenha, gözlerden uzak bir koyda yüzmek isterseniz Çınarcık Koyu tam sizlik.


    Eğer arabanızla gitmediyseniz ada içinde feribottan inince uzaklığa göre gitmek istediğiniz yerlere, konaklama yerinize taksi yardımıyla ulaşabilirsiniz. Bir zamanlar Fransa' dan getirtilmiş ismi Adakarası olan üzümleriyle ünlü Avşa Adası. Şarap sevenler için Bortaçina Fabrikası gezilip şarap tadımı yapmak için uygun. Şaraplar bu mehşur Adakarası üzümlerinden yapılıyor hatıra olarak kendinize ve sevdiklerinize alabilirsiniz.

Avşa Adasında Neler Yapılır?
    Avşa Adası' nın her köşesinden denize girilebilmesi seçeneklerin fazla olması açısından çok iyi. Bir başka alternatif olarak uygun fiyatlarla tekne kiralayıp koyları istediğiniz gibi gezebilirsiniz. Adada geceleri canınızın sıkılacağını kesinlikle düşünmeyin, zira gece hayatı pek canlı. Sahillerde canlı müzik partileri yapılıyor, ateş yakmış oturup muhabbet eden takılan gençlerle kaynaşıp arkadaşlık edebilirsiniz. Ya da diskolarada gidebilirsiniz. Dilerseniz dalış aktivitesi gerçekleştirmenin keyfine 50 TL ye varabilirsiniz. Tarihte papazların sürgün edildiği günümüzde ise turizm merkezlerinden biri haline gelmiş bu adada en güzel gün batımı fotoğraflarını çekeceğinize garanti veriyorum yanınızda fotoğraf makinesi olmazsa olmazlardan.


    Avşa Adası Tatili
Avşa Adası nda tatil yapmak isteyenler tüm konaklama yerlerinin buluştuğu siteden erken rezervasyon seçenekleri ile uygun fiyatlara konaklayabilirler. BURADAN



Avşa Adası nda Nerede Kalınır?
    Avşa Adası nda konaklama seçenekleri çok ve çeşitli, fiyatlar her bütçeye uygun olarak değişebiliyor. Pansiyon, hotel, motel, apart seçeneklerin yanı sıra dilerseniz çadırınızı alıp kamp yerlerinde kampta kurabilirsiniz.
Kaan Motel:
    Bu sevimli motel Değirmenardı Mevkii nda yer alıyor ve apart olarak hizmet veriyor. Denize uzaklıı sadece 20 metre olan Kaan Motel de ortam sakin ve huzurlu. Kişi başı konaklama 20 TL kendi mutfağınızda yemeğinizi pişirebilirsiniz şezlong ve şemsiye ücreti ise 13 TL


Şebnem Motel:
    İskeleye ve kumsala oldukça yakın motellerden biri. Sevimli bir bajçeye ve kafeye sahip Şebnem Motel. İki kişilik oda 80 TL, eğer deniz manzaralı oda isterseniz 100 TL. Yakında migrosjet ve şok market bulunuyor ancak ekstra kahvaltıyı motelde yemek isterseniz kişi başı 15 TL
Avşa Bungalov Butik Otel:
    Ambiyansı farklı olan bungalov otel merkeze 3 km uzaklıkta kalıyor ancak saat başı merkeze minibüs bulunuyor. Denize uzaklığı 200 metre ve yakında market mevcut. Kahvaltı kişi başı 15 TL. Otelin biraz ilerisinde Akvaryum Restoran var burada yemek yiyebilirsiniz. Şezlong ve şemsiyenin ücretsiz olduğu otelde kişi başı 40 TL den başlayan fiyatlar sezona göre değişiklik gösterebiliyor. Karaoke cafeye sahip otelde geceleri eğlenceli vakit geçirebilirsiniz.
İpek Apart Pansiyon:
    Avşa' nın kalabalığından uzak sakin Manastır Koyu' nda yer alan pansiyon, temiz odalara, geniş bir bahçeye ve sessiz, sakin koyu ile huzurlu bir tatil geçirip, kafa dinlemek isteyenlere hitap ediyor. En az 4 kişilik olan apart odalar kişi başı 30 TL. 6 ve 8 kişilik olan odalarda mevcut. Denize sıfır ve şezlonglar için ücret talep edilmiyor.



Avşa Adası nda Nerede Yemek Yenir?
    Balık yemek istiyorsanız Kamil' in Yeri ve Yarar Restoran dan memnun kalırsınız. Dilerseniz Bortaçino şarap edini ziyaret edip kişi başı 35 TL ye sardalya tava, salata ve bir şişe şarap alabilirsiniz. Mangal sevenler ve mangal keyfi yapmak isteyenler Çınar Koyu' nda yer alan İsmet' in Yerini ziyaret etmeli. Canınız pide, cantık türü şeyler yemek istediğinde Nuri Usta nın yerinde 12- 13 TL fiyatlarla doyabilirsiniz.
    İskele karşısında bulunan ünlü Özlem Pastanesi 5 TL ye su böreği, yanında da buz gibi 2,5 TL lik ev limonatası satıyor. Ben ille de ev yemeği yemek isterim vazgeçemem derseniz o halde Elif Ana da 10 - 15 TL ye ev yemekleri yiyerek doyabilirsiniz. Denizden çıktığı gibi taze taze pişen midye tavayı da burada tadabilirsiniz.

Avşa Adası na Nasıl Gidilir?
    İstanbul Avşa' ya uzak kalıyor gibi görünsede deniz otobüsüyle sadece 3 - 3,5 saat süren bir yolculukla kolayca ulaşılabiliyor. Erdekten arabalı vapurlarla 1 saat 45 dakika ya da 2 saatlik bir yolculukla geçilirken, Tekirdağ' dan gelmek isteyen için bile Avşa ya kalkan gemiler mevcut.

1 yorum:

  1. Avşa Adası Hakkında çok başarılı bir yazı olmuş tatilde gitmeyi düşünüyordum iyi oldu, teşekkürler

    YanıtlaSil