31 Mart 2015 Salı

Kanarya Adaları Nereler Gezilir?

    Atlas Okyanusun da İspanya ya bağlı konumda bulunan takım adalar halindeki Kanarya Adaları (Canarian Islands), aslında tropikal adalar arasında turistik açıdan ilk ünlü olanlardır. Balayı mekanları arasında da eskiden popülaritesi en yüksek olanlardı. Ancak günümüzde Maldivler ve Bora Bora Adaları gibi adalar sayesinde papucu bir nebze de olsa dama atılmıştır.
    Las Palmas ve Santa Cruz de Tenerife olarak iki bölgeye ayrılan Kanarya Adaları nın eski ismine Saadet Adaları da denirmiş. Kanarya Adaları açık okyanuslar daki diğer tropik adalardan biraz daha farklı olarak kendine has güzelliklerini barındırırlar. Karaya en yakın olan ada Lanzarote Adasıdır. Her bir ada birbirinden farklı özelliktedir. Özellikle 70 li yıllarda kumar cenntei olmasıyla Avrupa nın gözdesi haline gelmiştir.
    Tenerife Adasının plajları turistlerin büyük ilgisini çekmektedir. Adanın en gözde yerleri özellikle kuzey kesimleridir. İspanya nın en yüksek kabul edilen dağı burada yer alıyor. Yüksekliği 3.718 metre ile el pico del teide dağı. Tenerife Adası nın başkenti Santa Cruz dur ve burada tarihi mimarinin bulunduğu eski koloni dönemine ait ilginç mimari yapıları gezebilirsiniz.
    Az önce belirttiğim karaya en yakın olan Lanzarote Adası ise volkanik bir ada olmasından dolayı, bazı volkanik bölgelerde olduğu gibi burada da siyah kumsallarıyla ünlüdür ve ünlü Blanca Plajı görülebilir. Yalnız burası bitki örtüsü bakımından biraz cimridir. Bir tropik ada hayalinizle gidip, nispeten daha kurak bitki örtüsü ve ilginç yer yüzü şekilleri ile karşılaşmanın mümkün.
    Tenerife adasının yanında karaya daha yakın konumda bulunan Gran Canaria Adası ise, çoğu bitki örtüsünden barındıran potporik bir ortamdır. Çöl iklimi ve bitki örtüsünü görebileceğiniz ada da tropik bitki örtüsü ve ormanlarla da karşılaşıyorsunuz. Buranın en büyük ve eski kentlerinden biri olan Las Palmas gezilesi bir yerdir. Bu şehirde de yine eski koloni döneminden kalma taş bir katedral vardır ve mutlaka görülmelidir. Kristof Kolomb Amerika yı keşif seferine çıkmadan önce burada bir evde konaklamıştır ve o evde turistler tarafından gezilebiliyor. Farklı bir atmosfere sahip şehirde sokak aralarında sevimli Tapas Barlar bulunuyor.
    Tropik Adalara bir kaçamak yapmak uzun yol ve maddi sorunlardan dolayı zor olabilecekken yakınlarda yer alan bu adalar grubuna Kanarya Adalarına biraz daha kolay gidilebilir. Burada vergilerde ana karaya nispeten oldukça düşüktür.
    Kanarya Adaları grubundaki en küçük ada olan El Hierro ise, Real Madrid eski futbolcusu, Fernando Hierro ya aittir.

    Kanarya Adaları Gezilecek Yerler
Diğer gezilecek yerler arasında Las Palmas da yer alan Timanfaya Ulusal Parkı (Timanfaya National Park) olabilir. Ve Tenerife de bulunan Loro Parque hayvanat bahçesi yunusların ve balinaların muhteşem gösteri ile, gezilebilir akvaryum tünellerinin bulunduğu güzel bir yer. Su kaydıraklarının bulunduğu büyük bir aqua park olan Siam Park da Tenerife de yer alıyor. Las Teresitas ünlü plajları arasında buraya da gidilebilir. Daha gezilecek müze ve ulusal parklar var. Gitmeden önce gezi rotanızı belirleyebilirsiniz.
   Ayrıca Kanarya Adalarına transatlantik gemi turları da düzenleniyor bu turlara katılan balayı çiftleri ve herkesin görebilmesi, gezebilmesi açısında da güzel yerlerdir.
 
Kanarya Adaları Uçak Bileti Fiyatları için BURAYA tıklayın


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder