26 Temmuz 2017 Çarşamba

En Keyifli 5 Balayı Rotası

En Keyifli 5 Balayı Rotası

    Balayı için yurtdışını düşünüp nereye gideceğine karar veremeyenler için En Keyifli 5 Balayı Rotası yazısını derledim. Bu yerler şehrin gürültüsü ve keşmekeşinden uzak, dinlenmek, eğlenmek ve güzel anılar yaşamak için en iyi yerler.

1. Santorini, Yunanistan

    Yunanistan' ın Santorini Adası, binlerce yıl öncesinde yaşanmış olan volkanik patlamaların izlerini günümüzde de taşıyor. Mavi pencereli mavi mobilyalı bembeyaz evleri ve panaromik Ege Denizi manzarası ile balayı için en güzel yerlerden biri.Ayrıca lüks otellerde kişiye özel hizmet veren konsept bazlı mekanları da adayı çok daha çekici hale getiriyor. Santorini hakkında daha fazla bilgi almak için Buraya Tık Tık
v

2. Venedik, İtalya

    Romantizmin merkezi olarak anılan Venedik, yüzlerce adadan oluşan ve kanallarla birbirine bağlanan hoş bir yer. Leziz yemeklerin , hoş kafelerin, restoranların ve romantik müziklerin olduğu bu yerde sevdiğinizle güzel vakitler geçirebilirsiniz. Yüzlerce yıllık tarihi otelleri ve bunların manzarası da bir harika. Venedik hakkında daha fazla bilgi almak için Buraya Tık Tık

3. Bahamalar

    Bahamalar, Atlas Okyanusu'nda bulunan 700'den fazla adadan oluşuyor. Dünyanın tropik cennetlerinden olan bu Karayipler ülkesi, bembeyaz kumsalları, hoş konaklama imkanları ve huzur dolu mekanlarıyla ziyaretçilerinin gönlüne taht kurmasını başarıyor. Farklı aktivite ve heyecan dolu deneyimlerle Bahamalar'da hoş zamanlar geçirebilirsiniz. Bahamalar hakkına daha fazla bilgi almak için Buraya Tık Tık

4. Bora Bora Adası, Fransız Polinezyası

    Bora Bora Adası Pasifik Okyanusu'nda yer alıyor. Son zamanlarda balayı mekanları arasında çok popüler olan Bora Bora Adası nefes kesici manzarası ile ziyaretçilerini tatmin ediyor. Fransız Polinezyası'na bağlı olan ada da lüks tatil ve otel seçenekleri muhteşem bir balayı geçirmek için sizleri bekliyor. Bora Bora Adaları hakkında daha fazla bilgi almak için Buraya Tık Tık

5. Maldivler

    En gözde ve vazgeçilmez balayı mekanlarının başında gelen Maldivler, uçsuz bucaksız, bembeyaz kumsallarla çevrili pek çok adadan meydana geliyor ve her şey turizm için kuruşmuş durumda. Bungalov oteller, özel konaklama tesisleri, kişiye özel hizmetler en küçük ayrıntısına dek düşünülmüş olarak sunuluyor. Kendinizi özel hissetmeniz adına tasarlanmış bu mekanlar, evlilik için çok keyifli bir başlangıç sunuyor. Maldivler hakkında daha fazla bilgi almak için Buraya Tık Tık

En Keyifli 5 Balayı Rotası için hazırladığım birbirinden güzel mekanlar hakkında (gezilecek yerler, konaklama fikirleri ve fiyatları gibi) ayrıntılı bilgi almak için her yerin altındaki buraya tıklayın kısımlarına tıklayıp açılacak sayfalardan inceleyebilirsiniz :)

24 Temmuz 2017 Pazartesi

Stone Fried Steak at the Camp

Stone Fried Steak at the Camp

Camp foods can be are amazing. On this video tell to us How can we doing fried steak on the hot stone? Let's checking the video. I can smelling of this delicious steak :)

Stone Fried Steak at the Camp

22 Temmuz 2017 Cumartesi

Ölüdeniz Efsanesi / The Legend of Ölüdeniz

Ölüdeniz Efsanesi / The Legend of Ölüdeniz

Ölüdeniz Efsanesi

    Ölüdeniz ismi verilen koya denizden dar bir boğaz ile girilmektedir. Boğazın iki yanındaki sarp yamaçlar ise çam ağaçlarıyla kaplıdır. Bu nedenle görülmesi oldukça zordur.
    Açık denizden doksan derecelik bir dönemeçle ak bir kumsala varılır, daha sonra da döne döne bir göl görünümündeki koya girilir. Yörede bu şaşılası yere dair şu Ölüdeniz Efsanesi anlatılır;

    Balıkçılıkla geçinen bir baba-oğul günün birinde bu sarp kayalar karşısında fırtınaya tutulur. Oğul, kayalıklara yaklaşırsa, bir koya sığınabileceklerini söyler ve karaya yaklaşmaya başlar.
    Babaysa kayalıklara çarpmaktan korkmakta, burada koy olamayacağını yineleyip durmaktadır. Aralarında tartışma çıkar. Baba, tam kayaya çarpacaklarını sandığı an, bir kürek vuruşuyla oğlunu denize yuvarlar.
    Dümene geçtiğinde bir de bakar ki deniz dönerek dümdüz bir koya açılmakta. Koya girer ama yıkılmıştır. Oğlunun acısıyla o da canına kıyar.  
    Söylenenlere göre Ölüdeniz'in çevresinde insan yüzünü andıran bir kaya vardır. Bu kaya, oğlanın taşlaşmış başıdır.
    Fırtınalı havalarda "buraya gelin" diyerek denizcilere yol gösterir.


The Legend of Ölüdeniz

    The lagoon called Ölüdeniz is entered from the open sea by a narrow strait. The steep slopes on both sides of the strait are covered with pine trees and therefore cannot be noticed easliy. A ninety-degree bend gives access to the white sands from the open sea and then further bends are taken to reach the lagoon. The following legend accompanies this bewildering location:

    A father and a son, both fisherman, are caught in a storm near these steel rocks. The son claims that if they come near these rocks, they can take refuge in a bay and starts approaching the land. On the other hand, the father is concerned that they would hit the rocks and insists that there could be no bay here.
    They start arguing. Just as they are about the crash, the father hits the son with the oar who falls into the sea.
    He takes the wheel and suddenly notes that the sea is opening into a perfectly smooth bay. The ship is saved but he is heartbroken. Overwhelmed by the death of his son, he kills himself. 
    According to the legend, there is a rock at the entrance of Ölüdeniz lagoon which resembles the face of a man. This the son's head turned into stone. During stormy days, he beckons sailors to the safety of the lagoon. 

18 Temmuz 2017 Salı

Kelebekler Vadisi'ne 90 Metre Yükseklikten Düşen Genç Yaşamını Yitirdi

Kelebekler Vadisi'ne 90 Metre Yükseklikten Düşen Genç Yaşamını Yitirdi

    Kelebekler Vadisi Muğla'nın Fethiye ilçesine bağlı, her yıl pek çok gezginin, kampçının ve yürüyüşçünün ziyaret ettiği bir yer. Buraya patika yoldan inmeye çalışan 26 yaşındaki öğretmen Birolcan Şahin 90 metreden düşerek hayatını kaybetti.

Kelebekler Vadisi'ne İnen Patika Yolda Dengesini Kaybetti

    Üzücü olay dün saat 17.00 civarında gerçekleşti. Birolcan Şahin İzmir'den tatil için Faralya'ya iki arkadaşıyla birlikte geldi. Kelebekler Vadisi'ne en basit ulaşım denizden tekne yardımıyla yapılabiliyor. Patikadan çıkış ve inişler ise gerçekten tehlikeli. Birolcan Şahin ve arkadaşları 300 metre yükseklikteki kayalık bölgeden inmek istedi. Bazı bölümlere sabitlenmiş halatlara tutunarak inilen zorlu patika yolunda yürümeye başladılar. Birolcan Şahin dengesini kaybederek 90 metre aşağıya yuvarlandı.
    Olay esnasında orada olan arkadaşları hemen sağlık görevlilerine haber verdi. Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ve Afet Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekipleri olay yerine gönderildi. 
   Ekipler olay yerine vardığında talihsiz öğretmen yaşamını yitirmişti. Ekipler sedyeyi 1 kilometre yürüyerek vadinin plajına taşıdılar. Tekneyle Ölüdeniz Beldesi'ndeki Belcekız Plajı'na getirilen Şahin'in cesedi, Fethiye Devlet Hastanesi'nin morguna sevk edildi.
   Bu olaya tanık olan arkadaşları ise gözyaşları içinde olayı izlediler.

Kelebekler Vadisi'nin Patikası Kapatılmalı

    Benzer bir talihsiz olay geçen yılda Kelebekler Vadisi'nde yaşanmıştı ve mucize eseri can kaybı yaşanmamıştı. Yine aynı noktadan düşen bir başka tatilci mucize eseri hayatta kalmıştı. Fakat talihsiz öğretmen Birolcan Şahin, 40 metrelik bir yuvarlanma ve 50 metrelik sert bir düşüş sonrası olay yerinde yaşamını yitirdi.
    Patika yolunda birçok uyarı tabelası bulunuyor. Bunlara rağmen tatilci gezginler, ağır sırt çanları ve terliklerle patika yolunu inmeye çalışıyorlar. Ücretsiz ulaşım yolu olarak gördükleri bu yoldan inmenin can kayıplarına yol açtığı ya da her yıl benzer kazalara davetiye çıkarttığı bir gerçek. Böyle giderse belediye Kelebekler Vadisi'ne inen patika yolu kapatıp, kullanıma yasaklayacak gibi duruyor. Umarım bir daha böyle üzücü bir olay yaşanmaz.
 

17 Temmuz 2017 Pazartesi

İğneada Longoz Ormanları Gezilecek Yerler Kamp Fikirleri

İğneada Longoz Ormanları Gezilecek Yerler Kamp Fikirleri

İğneada Longoz Ormanları

    İğneada Longoz Ormanları Avrupa'nın en büyüğü olarak biliniyor. Aslında bu devasa ormanı bir bilen rehber eşliğinde gezmek güvenlik açısından çok daha iyi olacaktır. Ormanda işaretleme sistemi olmadığı için daha önce gelmiş olsanız dahi mevsimsel değişiklikler v.b. sebepler tehlikeli olabiliyor. Çevreden kılavuzluk yapacak kişiler hakkında bilgi alabilirsiniz.


    İğneada kumsalında kamp yapmak için gitmişseniz ellerinde metal detektörler olan altın avcılarını gördüğünüzde sakın şaşırmayın. Kumsalda altın zerreleri olduğunu duyan altın avcıları burada da iş başında gibi görünüyor.


Meşe Salgı Balı Alın

    Türkiye'nin en iyi üç balından biri olarak nam salmış olan Meşe Salgı Balı buradan almanız gereken doğal gıdalardan biri. Tadı kestane balını andırsa da onun gibi acı ve yakıcı değil.

    Balık tutmayı sevenler her kamp ya da geziye gittiğinde oltasını yanından ayırmayanlar için belirtmeyliyim ki Mert Gölü'nde balık çıkıyormuş, şansınızı deneyebilirsiniz.

    Şehirlerin gri havasında yaşamaktan oksijenin yoğunluğunu unutmuş vücudunuz, ilk başta İğneada Longoz Ormanları içinde bu denli bol oksijen aldığından çarpılabilir dikkatli olun. Ayrıca leziz bir Türk Kahvesi deneyimi için Limanköy'ün meydanında kumda ağır ağır pişirilen kahveyi mutlaka deneyin.

İğneada'da Nerede Ne Yenir?

    Balık sevenler için meydandaki Ada Balık'ta çorba çeşitleri mevcut fiyatlar uygun ayrıca hamsi ve palamutu da porsiyon olarak yiyebilirsiniz. Sevimli, hoş bir balıkçı lokantası.
    Tercihini balıktan yana kullanmak istemeyenler için yan taraftaki Dobrodosli Restoranda köfte, yarım ekmek ciğer, tavuk, sucuk gibi seçenekler mevcut.
    Lahmacun gibi geleneksel fastfood lezzetleri sevenler Kardeşler Restoranda lahmacun, pide çeşitleri sizleri bekliyor.
    İğneada'ya yaklaşırken Demirköy Yol üzerinde Taş Mekan Kır Lokantası var. Kendinizi biraz şımartın ve manda yoğurdu eşliğinde kuyu tandır ziyafeti çekin, ayrıca bahçesi de çok güzel.
    Kahvaltı için yine Limanköy meydanındaki organik serpme köy kahvaltısı sunan kafeyi tercih edebilirsiniz.

İğneada'ya Nasıl Gidilir?

    Yazı ayrı güzel, sonbaharı ayrı güzel olan İğneada kesinlikle gezi rotanız içinde yer almalı. Karadeniz'in en batı ucunda ve Trakya Bölgesi'nin en kuzey ucunda, Kırklareli'ye yakın bir lokasyonda yer alıyor. İstanbul'dan sadece hafta sonu kaçamağı ya da kamp keyfi yapmak için tercih edilebilir. Araçla ya da tur şirketleriyle 2,5-3 saatte ulaşılabiliniyor.
    Romantik bir kasaba havasındaki İğneada, son yıllarda gezi rotaları arasında daha da popüler olmaya başladı. Çevresi Yıldız (Istıranca) Dağları'yla çevrili, önünde Karadeniz uzanırken, masalsı ormanlarında trekking, hiking ve kamp yapmanın keyfi gerçekten paha biçilemez.,
    İğneada, Türkiye'nin en uzun toplamda 22 kilometrelik sahiline sahip, denizi ise adeta Akdeniz'i aratmayacak kadar güzel.

Longoz Ormanları Kamp Yerleri

    İlginç bir yapıya sahip İğneada Longoz Ormanları ilk gördüğünüzde sizi şaşırtabilir. Ağaçların devasa gövdeleri, dev köklerini toprağın yüzeyine ya da suyun içine bırakmış durumda. Bunun başlıca sebebi ise dağlardan akan yağmur sularının sürekli olarak toprağı kaydırması.
    Ormanda kayın, gürgen ve meşe ağaçlarının oluşturduğu tablolardan daha güzel ve canlı manzaralar gerçekten büyüleyici. Yürüyüş yollarında trekking yapabilir ve yol üstlerinde pek çok kuş yuvası ile karşılaşabilirsiniz.


    Göller fotoğraf çekmek için muhteşem manzaralar sunuyor, dilerseniz Erikli Gölü veya Mert Gölü kenarlarında sevdiklerinizle kamp yapıp eğlenip, doğada huzur bulabilirsiniz. Özellikle Mert Gölü denize yakın olduğu için gün batımı manzaraları bir harika oluyor. :)

Limanköy'deki Fransız Feneri

    Hazır buralara kadar gelmişken İğneada sahil şeridinin birkaç kilometre ilerisinde bulunan Limanköy'deki Fransız Feneri gerçekten görülesi bir mekan. Adeta film sahnelerinden çıkmış gibi ıssız bir güzelliğe sahip fener, önündeki sonsuz manzara ve yanındaki incir ağacı ile fotoğraflamak, izlemek için çok güzel bir yer. Fransızlar tarafından yapılmış fener nostaljik bir havaya sahip.


    Görülmesi gereken bir diğer yer ise dönüş yolunuz üzerindeki Demirköy'e yakın kalan Dupnisa Mağarası. Bu mağaranın 180 milyon yaşında olduğunu bilmek insanda büyük bir heyecan uyandırıyor. İçinde yürüyüş parkurları var, bazı köşelerde ise yarasa yuvalarına, uyuyan yarasalara rastlayabilirsiniz.

İğneada'da Nerede Kalınır?

    Kamp için gelmeyip, etrafı gezecek ve otelde kalacaksanız bunun içinde bazı seçenekler söyleyebilirim:
Meşeli Ev Pansiyon; Pansiyon kasabaya birkaç kilometre uzaklıkta yer alan Limanköy'de bulunuyor. Meşe ağacı izlerini bu evin her yerinde görebilmek mümkün. Modern ile butik arasında döşenmiş bir köy evi havasında.Sadece 4 odası büyük bir arazisi ve deniz gören bir manzarası var. Kahvaltısı yok. Konaklama kişi başı 70-80 lira arasında.
Parlak Resort Otel; Burası çarşıya yakın, sahile 5 dakika yürüyüş mesafesinde. Moder ve rahat odaların hepsinde tv ve merkezi ısıtma sistemi var. En üst kattaki terasın güzel bir deniz manzarası var. Soğuk günler için sauna hizmeti var. Kahvaltı dahil kişi başı 75-85 lira arasında.
Meltem Otel; Burası da merkezde ve sahile yakın, üç yıldızlı. Deniz manzaralı geniş odalarında internet ve tv var. Açık büfe kahvaltısı var, kahvaltı dahil kişi balı 60-70 lira arasında.
Ada Evleri Pansiyon; Müstakil ev ortamı gibi apart dairelere sahip. Balkonlu ve bahçeli geniş odalar tv ve internetli. Merkeze yakın. Apart hizmet verdiği için kahvaltı yok, yiyeceklerinizi marketten alarak kendiniz mutfakta yapabilirsiniz. Kişi başı 60-70 lira arası, 5 kişi kalındığında fiyat gayet uygun hale geliyor.

5 Temmuz 2017 Çarşamba

Kampçılar İçin 5 Mobil Uygulama Önerisi

Kampçılar İçin 5 Mobil Uygulama Önerisi

Kampçılar İçin 5 Mobil Uygulama Önerisi sayesinde kamp yapmanızı kolaylaştıracak ve kampçılığa yeni başlayanlar için de yararlı olacak uygulamalara göz atalım.

1. Maps.me

Öncelikle Türkiye'de ya da dünyanın neresinde olursanız olun gideceğiniz bölgeleri haritada bulup indiriyorsunuz. Böylece bölge hakkındaki her şeye kolayca ulaşabiliyorsunuz. Kamp alanları, kafeler, restoranlar, sokaklar, yollar v.b. Aynı zamanda telefonunuza konum özelliği aktif olduğunda bir yerden bir yere gitmek istediğiniz iki noktayı işaretleyebiliyorsunuz, program buraya yürüyerek, otomobille, otobüsle kaç dakika veya saatte varabileceğinizi gösteriyor. Bir nevi navigasyon özelliği de mevcut.

2. Packing List Lite

Kampa giderken özellikle araçsız sırt çantalı gezginler için az ve öz eşya almak çok önemli. Yoksa çok sık mola vermek, ağrılar acılar çekmek ya da zaman zaman eşyaların bir kısmını sıpıtıp atmak isteyebilirsiniz. :) Kampçılar için üretilmiş Packing List Lite Uygulaması sayesinde yapacağınız seyahat durumuna göre ihtiyacınız olan eşyaların listesini yapıp, kategorilere ayırıp, evde bu eşyaların nerede olduklarını da belirtip, ağırlıklarını bile uygulamaya girebiliyorsunuz. Bu sayede kaç kilo ağırlıkla ne kadar yol yürüyeceğinize göre çantanın kilosunu ayarlayabilirsiniz.

3. GPS Essentials

GPS uygulamalarını sorunsuz ve daha profesyonel bir şekilde kullanmak isterseniz GPS Essentials Uygulaması tam size göre. Google Maps ile uyumlu olarak çalışan uygulama yön bulma, dijital pusula, yol kaydedici, harita ve GPS ile uyumlu olarak çalışan kamera uygulamalarına sahip olduğu için çok çok kullanışlı. Siz yürüyüşünüzü yapın uygulama o rotayı kaydetsin :)

4. Travel Budget

İşte herkesin sorunu olan gezi bütçesi. Benim de çok işime yarayan uygulamalardan biri olan Travel Budget Uygulaması ile ulaşım, gıda, eğlence, konaklama gibi giderlerinizi kategorilendirip bunlara bütçe girerek hesabınızı tutabilir ve harcamaları abarttıysanız bazılarına dur diyebilirsiniz.

5. Knots Guide

Vahşi doğada zaman geçirmekten hoşlanan kampçıların seveceği bir uygulama çeşidi olan Knots Guide Uygulaması ile pek çok düğüm atma şekli öğrenebilirsiniz. İşinize yarayacak düğümleri atıp geri çözmeyi öğrenmek keyifli olacaktır. Hatta bu düğüm şekilleri hayatınızın her anında yardımınıza koşabilir.