İğneada Longoz Ormanları Gezilecek Yerler Kamp Fikirleri
İğneada Longoz Ormanları
İğneada Longoz Ormanları Avrupa'nın en büyüğü olarak biliniyor. Aslında bu devasa ormanı bir bilen rehber eşliğinde gezmek güvenlik açısından çok daha iyi olacaktır. Ormanda işaretleme sistemi olmadığı için daha önce gelmiş olsanız dahi mevsimsel değişiklikler v.b. sebepler tehlikeli olabiliyor. Çevreden kılavuzluk yapacak kişiler hakkında bilgi alabilirsiniz.
İğneada kumsalında kamp yapmak için gitmişseniz ellerinde metal detektörler olan altın avcılarını gördüğünüzde sakın şaşırmayın. Kumsalda altın zerreleri olduğunu duyan altın avcıları burada da iş başında gibi görünüyor.
Meşe Salgı Balı Alın
Türkiye'nin en iyi üç balından biri olarak nam salmış olan Meşe Salgı Balı buradan almanız gereken doğal gıdalardan biri. Tadı kestane balını andırsa da onun gibi acı ve yakıcı değil.
Balık tutmayı sevenler her kamp ya da geziye gittiğinde oltasını yanından ayırmayanlar için belirtmeyliyim ki Mert Gölü'nde balık çıkıyormuş, şansınızı deneyebilirsiniz.
Şehirlerin gri havasında yaşamaktan oksijenin yoğunluğunu unutmuş vücudunuz, ilk başta İğneada Longoz Ormanları içinde bu denli bol oksijen aldığından çarpılabilir dikkatli olun. Ayrıca leziz bir Türk Kahvesi deneyimi için Limanköy'ün meydanında kumda ağır ağır pişirilen kahveyi mutlaka deneyin.
İğneada'da Nerede Ne Yenir?
Balık sevenler için meydandaki Ada Balık'ta çorba çeşitleri mevcut fiyatlar uygun ayrıca hamsi ve palamutu da porsiyon olarak yiyebilirsiniz. Sevimli, hoş bir balıkçı lokantası.
Tercihini balıktan yana kullanmak istemeyenler için yan taraftaki Dobrodosli Restoranda köfte, yarım ekmek ciğer, tavuk, sucuk gibi seçenekler mevcut.
Lahmacun gibi geleneksel fastfood lezzetleri sevenler Kardeşler Restoranda lahmacun, pide çeşitleri sizleri bekliyor.
İğneada'ya yaklaşırken Demirköy Yol üzerinde Taş Mekan Kır Lokantası var. Kendinizi biraz şımartın ve manda yoğurdu eşliğinde kuyu tandır ziyafeti çekin, ayrıca bahçesi de çok güzel.
Kahvaltı için yine Limanköy meydanındaki organik serpme köy kahvaltısı sunan kafeyi tercih edebilirsiniz.
İğneada'ya Nasıl Gidilir?
Yazı ayrı güzel, sonbaharı ayrı güzel olan İğneada kesinlikle gezi rotanız içinde yer almalı. Karadeniz'in en batı ucunda ve Trakya Bölgesi'nin en kuzey ucunda, Kırklareli'ye yakın bir lokasyonda yer alıyor. İstanbul'dan sadece hafta sonu kaçamağı ya da kamp keyfi yapmak için tercih edilebilir. Araçla ya da tur şirketleriyle 2,5-3 saatte ulaşılabiliniyor.
Romantik bir kasaba havasındaki İğneada, son yıllarda gezi rotaları arasında daha da popüler olmaya başladı. Çevresi Yıldız (Istıranca) Dağları'yla çevrili, önünde Karadeniz uzanırken, masalsı ormanlarında trekking, hiking ve kamp yapmanın keyfi gerçekten paha biçilemez.,
İğneada, Türkiye'nin en uzun toplamda 22 kilometrelik sahiline sahip, denizi ise adeta Akdeniz'i aratmayacak kadar güzel.
Longoz Ormanları Kamp Yerleri
İlginç bir yapıya sahip İğneada Longoz Ormanları ilk gördüğünüzde sizi şaşırtabilir. Ağaçların devasa gövdeleri, dev köklerini toprağın yüzeyine ya da suyun içine bırakmış durumda. Bunun başlıca sebebi ise dağlardan akan yağmur sularının sürekli olarak toprağı kaydırması.
Ormanda kayın, gürgen ve meşe ağaçlarının oluşturduğu tablolardan daha güzel ve canlı manzaralar gerçekten büyüleyici. Yürüyüş yollarında trekking yapabilir ve yol üstlerinde pek çok kuş yuvası ile karşılaşabilirsiniz.
Göller fotoğraf çekmek için muhteşem manzaralar sunuyor, dilerseniz Erikli Gölü veya Mert Gölü kenarlarında sevdiklerinizle kamp yapıp eğlenip, doğada huzur bulabilirsiniz. Özellikle Mert Gölü denize yakın olduğu için gün batımı manzaraları bir harika oluyor. :)
Limanköy'deki Fransız Feneri
Hazır buralara kadar gelmişken İğneada sahil şeridinin birkaç kilometre ilerisinde bulunan Limanköy'deki Fransız Feneri gerçekten görülesi bir mekan. Adeta film sahnelerinden çıkmış gibi ıssız bir güzelliğe sahip fener, önündeki sonsuz manzara ve yanındaki incir ağacı ile fotoğraflamak, izlemek için çok güzel bir yer. Fransızlar tarafından yapılmış fener nostaljik bir havaya sahip.
Görülmesi gereken bir diğer yer ise dönüş yolunuz üzerindeki Demirköy'e yakın kalan Dupnisa Mağarası. Bu mağaranın 180 milyon yaşında olduğunu bilmek insanda büyük bir heyecan uyandırıyor. İçinde yürüyüş parkurları var, bazı köşelerde ise yarasa yuvalarına, uyuyan yarasalara rastlayabilirsiniz.
İğneada'da Nerede Kalınır?
Kamp için gelmeyip, etrafı gezecek ve otelde kalacaksanız bunun içinde bazı seçenekler söyleyebilirim:
Meşeli Ev Pansiyon; Pansiyon kasabaya birkaç kilometre uzaklıkta yer alan
Limanköy'de bulunuyor. Meşe ağacı izlerini bu evin her yerinde görebilmek mümkün. Modern ile butik arasında döşenmiş bir köy evi havasında.Sadece 4 odası büyük bir arazisi ve deniz gören bir manzarası var. Kahvaltısı yok. Konaklama kişi başı 70-80 lira arasında.
Parlak Resort Otel; Burası çarşıya yakın, sahile 5 dakika yürüyüş mesafesinde. Moder ve rahat odaların hepsinde tv ve merkezi ısıtma sistemi var. En üst kattaki terasın güzel bir deniz manzarası var. Soğuk günler için sauna hizmeti var. Kahvaltı dahil kişi başı 75-85 lira arasında.
Meltem Otel; Burası da merkezde ve sahile yakın, üç yıldızlı. Deniz manzaralı geniş odalarında internet ve tv var. Açık büfe kahvaltısı var, kahvaltı dahil kişi balı 60-70 lira arasında.
Ada Evleri Pansiyon; Müstakil ev ortamı gibi apart dairelere sahip. Balkonlu ve bahçeli geniş odalar tv ve internetli. Merkeze yakın. Apart hizmet verdiği için kahvaltı yok, yiyeceklerinizi marketten alarak kendiniz mutfakta yapabilirsiniz. Kişi başı 60-70 lira arası, 5 kişi kalındığında fiyat gayet uygun hale geliyor.