27 Ekim 2014 Pazartesi

Motorsikletle Hollanda' dan Moğalistan' a Uzanan Yolculuk...


    Bazı insanlar gezgin ruhludur, maddi olgular onlar için temel yaşam ihtiyaçlarını karşılasın yeter. Evleri, lüks arabaları olmasın, kariyer derdi ya da çevrem benim hakkımda ne söyler korkusu yokken; sadece bir motorsiklet ve karşısında uzunca yollar olsun bu insanlara ve bu yollar hiç bitmesin isterler.
    Bu iki kafadar arkadaşta işte bunu yapmış. Günlük, toplumsal olgulardan sıkılmış, yaşamın aynı monoton mıymıntılığından bezmiş; 2014 yılının başında ikisi de işlerinden istifa etmiş, koca bir yaşanmışlığı geride bırakarak, motolarına atlayıp, kendilerini  birçok serüven yaşayacakları macera dolu yollara vurmuşlar. Ömülerinin tamamını yollarda, gezilerek yaşanacak canlı maceraların kucağında geçirmek isteyen bu iki arkadaş; 3 ayda içlerinde Türkiye' nin de bulunduğu, 16 ülke gezmişler.
    Basit güvenli, konforlu bir tatil peşinde değil onlar. Macera dolu yollara ve hayata meydan okurcasına yapılacak gezilerin derdinde. Çok taktire şayan bir manzara.
    Çektikleri fotoğrafları da yazıya ekliyorum, ama bu fotoğraflardaki mekanları, insanın kendi gözüyle görmesi, sadece işi gücü bırakıp oralara gitmek istemesine yetiyor. Fakat bir çoğumuzda güvenli yaşamlarını terk edecek cesaret malesef bulunmuyor. Kolay iş değil şüphesiz bu yaptıkları; ama dedim ya meydan okuma büyük olmalı, hayatı keşfetmek için yollar katetmek, güzel manzaralar görmek için çok yükseklere tırmanmak gerekir. Maceranız bol, yolunuz açık olsun...

3 yorum: