18 Nisan 2015 Cumartesi

Sardinya Adası Nasıl Gidilir, Nereler Gezilir?

    İsmine Sardunya da denilen Sardinya Adası, İtalya ya bağlıdır ve Sicilya adasından sonra ikinci en büyük ada konumunda.
    Adadaki yerleşim M.Ö. 250 yıllarına dek dayanıyor. Sardinya özerk bölgesi kabul edilen ada 8 şehre bölünmüş. Tropikal bir tatili uzakta aramak istemeyenler için, Akdeniz in kucağında okyanus gibi turkuaz sulara sahip adanın plajlarında muhteşem bir tatil yapabilirsiniz. Bu egzotik ve tertemiz koylarla, adanın tarihi güzellikleri de birleşince haliyle ideal tatil ortaya çıkıyor.
    Sardinya Adasında tekne turlarına katılarak, en güzel koylardan biri olan Alghero da muhteşem bir gezi yaşayabilirsiniz. Çocuklu aileler için de ideal olan turlar da ziyaretçilerim güvenlikleri için her şey düşünülmüş. Cagliari de çocukları olan aileler için uygun olan plajlardan bir diğeri. Sardunya Adasının tarihi atmosferini yaşamak isteyenlerin durağı Barumini kenti olacaktır. Bu kentte çeşitli arkeolojik kalıntıları gezebilir, bronz çağından günümüze dek taşınmış tarihi taşları gözlemleyebilir. Unesco Dünya Mirası listesine girmeye hak kazanmış tarihi surları ve ilginç kule yapısı ile Nuraghe Su Nuraxi kesinlikle görülmelidir.
    Akdeniz in sahilleri ve denizlerinin güzelliği zaten dünyaca ünlü, Avrupanın ve dünyanın her yanından gezmeye, tatil yapmaya gelenler için bir tutku halini almış durumda. Sizde bu eşsiz güzellikteki turkuazın benzersiz tonlarındaki denizi görmek için Sardinya (Sardinia) Adasını ziyaret edebilirsiniz. En ünlü ve en güzel kabul edilen Akdeniz sahili Cala Luna nın benzersiz manzarası ve La Pelosa nın tropik denizleri aratmayacak sularını görmeden ve yüzmeden kesinlikle dönmeyin .
    Bir diğer gezilecek tarihi şehir ise Castello. İtalya nın tarihi yapıları oldukça güzel mimarilere sahip ve kentin taş duvarları sizi ortaçağa geri götürecek, Bastione Sam Remy Katedralini de gezebilirsiniz. Nuoro şehir merkezine yolunuz düşerse buradaki Mavi Mağarayı ve İspinigoli Mağarasını mutlaka görmelisiniz. Büyüleyici güzelliklerdeki otantik doğal yapılar.
    En önemli Sardinya Adası şehirlerinden biri olan Cagliari nin gece hayatı eğlenceli ve hareketli. Eğlence severlerin  merkezi burası. Özellikle akşam 10 dan sonra gece başlıyor ve soluksuz eğlence tüm yoğunluğuyla sabahın ilk ışıklarına dek devam ediyor. Eğlence yerleri marina pubları ve renkli kulüpleri olunca bu daha da güzel bir hal alıyor. Tropik bir yerde eğlendiğinizi size hissettiriyor. İtalya da el işçiliği ile yapılmış hediyelik eşyalar hep ayrı bir yere ve öneme sahip olmuştur. Burada da kendiniz ve sevdikleriniz için el emeği yapılmış birbirinden güzel eşyalar bulabilirsiniz. Üzüm ve zeytin bağları ile dünyaca ünlü İtalya dan dönerken alınacak en güzel şeylerden biri de has zeytinyağı ve tabiki ünlü şaraplarından olabilir. Cannonau şarabını kesinlikle tercih edebilirsiniz.


    Sardunya Adasına Nasıl Gidilir?
İtalya nın Roma kentinden aktarmalı olarak yapılacak uçuşlar ile 5 saat süren Sardunya Adasında üç tanesi uluslararası olmak üzere 5 adet hava alanı yer alıyor. uçakla geçmek istemeyenler için başka yol ise Romadan feribotlarla adaya geçiş de olabilir.
    Sardinya Adası içinde özellikle turistlerin çok keyif aldığı muhteşem bir tren ağı mevcuttur. Trenino Verde Yeşil Tren isimli bu ulaşım aracının turistler tarafından sıkça kullanılmasının başlıca sebebi ise; yapılan tren yolculuğunda Sardunya Adasının her köşesi, doğal güzellikleri, birbirinden çekici manzaraları gözlemlenebiliyor.

Sardinya Adası Uçak Bileti Fiyatları hakkında bilgi almak için BURAYA tıklayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder