13 Nisan 2015 Pazartesi

Bursanın Yenişehir İlçesindeki; Cennet Kanyonu...

    Bursa nın Yenişehir ilçesindeki Cennet Kanyonu tamamen saklı bir yer. Çünkü henüz turizme açık değil el değmemiş bir güzellik.
    İlerleyen günlerde turizme açılması için çalışmalar başlatmak amacıyla, YENDAK (Yenişehir Dağcılık ve Arama Kurtarma Derneği) tarafından keşif gezisi yapılıp, ilk kez fotoğrafları çekildi. Uzunluğu yaklaşık 6 km civarında olan Cennet Kanyonu eğitimli dağcıların hızlı tempoları sayesinde 5 saatte geçilebilmiş. Baştan sonra Kanyonu gezen dağcılar bu saklı kalmış güzelliğin köy halkı tarafından uzak durulmasına sebep olan çeşitli efsanelere sahip olduğunu söylüyorlar.
    Cennet Kanyonunun girişinde ki göle Girdaplı Göl ismini veren köy halkı bu ufak gölün insanları yuttuğunu söyleyip, bu gibi inanışlardan dolayı buradan hep uzak durulduğundan bahsetmişler.
    Parkur zorlu, su yüksekliği zaman zaman 3 ile 5 metre arasına dek ulaşabiliyor. Osmanlı kaynaklarında da ismi Cennet Kanyonu olarak geçmiş bu güzel yer, hem Yenişehir turizminine katkıda bulunma,k hem de doğa sever herkesin görmesi açısından kanyonda düzenleme çalışmaları yapılacağını belirtiyorlar.
 
     Yendak dağcılık ekibi kanyon keşif gezisine başlamadan önce, Günece mahallesi sakinleri ile görüşüp daha önce kanyona kimsenin girmediğini öğrenmişler ve muhtemelen bu işi daha heyecanlı kılmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder