24 Şubat 2015 Salı

Çeşme nin Muhteşem Ilıca Plajı

    Çeşme den gitmeye karar verirseniz 4-5 km civarı ancak, Çeşme ye hiç girmeden devam ederseniz 7 km sonra Ilıca da bulacaksınız kendinizi. Türkiye de deniz, kumsal ve gece hayatı tarzında tatil sevenlerin bulacakları en uygun ve güzel yerlerden biri burası.
    Ilıca yıllar içinde bayağı gelişti, eskiden çok büyük otellerin bulunmadığı, pansiyonlar, butik oteller ve deniz dik olarak inen sokaklarda sıra sıra dizilmiş birbirinden şirin villalar, uçsuz bucaksız bomboş kumsal vardı şimdilerde büyük lüks otelleri de seçenekler arasına dahil edildi.
    Çeşme nin genel olarak içindeki denizi soğuk özellikle içindeki Tekke Plajı denizi temiz fakat hem çok küçük, hem de suyu serin. Ancak Ilıca Plajı adı üzerinde yılın 6 ayı boyunca denize girmeye olanak tanıyacak kadar sıcak. Nedeni denizin dibinden suya karışan yer altı kaynak suları. Bu yüzden deniz kıyısına Sheraton Otel Termal bazlı kocaman bir otel yaptı. Ilıcanın sarı kum güzel plajı 3 km uzunluğunda ve genişliği de bir hayli var. Bu durumda sakın biraz yüzüp, ben her yerde plajı baştan başa yürürüm burada da yapayım demeyin bitiremezsiniz.
    Yazın hangi bölümünde olursa olsun ne kadar kalabalık olursa olsun Ilıca Plajının güzelliği hiç kimseyle çok dib dibe oturmuyorsunuz. Her daim istediğiniz an tenha bir köşe bulmanız mümkün, özellikle daha uç kısımları tercih ederseniz çok daha rahat edersiniz. Halka açık ve girişin ücretsiz olduğu plajda şezlong ve şemsiye kiralamaya ücret ödüyorsunuz. Eğer plaj voleybolu meraklısıysanız plajda 5 voleybol saha alanı bulunuyor, yerinizi onlara yakın belirleyebilirsiniz.
    Ilıcanın suyunun kaynak suları sayesinde şifalı olduğu biliniyor, Plajın batı tarafında uç kısımda yer alan Yıldız Burnu özellikle kaynak sularının fazla fazla çıktığı bölge. Burası 12 ay boyunca suya girebileceğiniz bir açık hava hamamı özelliği taşıyor.
    Temiz Ilıca Denizi genel anlamda dalgalıdır, bunun en güzel yanı eğer su sporlarından hoşlanmıyorsanız bile mutlaka bir deniz yatağı edinerek gidin. Çünkü sadece deniz yatağıyla bile dalgalarda çok eğleneceğiniz garanti. Bunun dışında deniz sporları sevenler, Sheraton Otelin Su Sporları kulübüne uğrayıp, dalış deneyiminden, jet ski, sörf, su kayağı ve muz gibi eğlenceli sporlar deneyebilir. Deniz bu etkinliklere fazlasıyla elverişli. Sheraton ın plaj bölümüne katılmak için bir giriş ücreti ödeyerek orada şezlong, şemsiye, soğuk bir içecek ve havuz paketinden yararlanabilirsiniz. Plajdaki büfelerden her daim aperatif şeyler atıştırmanız mümkün. Deniz severler için burada zaman çok hızlı geçecek.
    Ilıca da konaklamak için çok fazla seçenek var. En lüks otellerden, en sakin pansiyonlara dek her bütçeye ve keyfe hitap eden konaklama mekanı bulabilirsiniz. Gece hayatı ise gayet hareketli ve eğlenceli. Türkiye nin hemen hemen en havalı ve güzel gece kulüpleri ve barları ile burada tanışmanız mümkün. Birbirinden farklı seçeneklerle gecenizi çok eğlenceli geçirebilirsiniz
    Ilıca nın suyunun şifalı olması sadece bir söylem değil gerçek çünkü; Ilıca ya 1,5 km uzaklıkta bulunan Şifne Kaplıcaları 42 derecedeki doğal kaynak suyunun fazlasını denize akıtıyor ve tuzlu deniz suyunun dibe inip ısınmasını sağlıyor, tuzlu su yüzeye çıkarken ise minarelleri de birlikte getiriyor, sürekli olan bu devirdaim durumu Ilıca nın kaplıcalı bir deniz olmasını sağlıyor.
    Ve tabiki gitmişseniz İzmir in ünlüsü Kumru yu tatmadan gelmeyin. Kumru aslında ekmeğin adı ama yapılışından dolayı özel bir hamura sahip bu ekmek, kömürde pişiyor ve sıcak kumrunun içine kaşar, sucuk, salam, domates eklenmesi ile iyice lezzetlenen farklı bir sandviç haline geliyor.
   

3 yorum:

  1. Bu yaz Çeşme Ilıca' daydım ve Çeşmede gezilecek yerler üzerinize olan tüm yazılarınızı çok beğendim, gerçekten çok bilgilendirici elinize sağlık, Takipteyim ;)

    YanıtlaSil
  2. OZANSOY Seyahat Acentası
    Alaçatı ve Çeşme ,Ilıca otellerinize kadar ulaştırıyoruz.
    İzmir havalimanı paylaşımlı transfer 35 tl
    Alaçatı ve Çeşme otellerine kadar İzmir havalimanı paylaşımlı transfer 35 tl
    0090 555 4489722
    hakanozansoy@gmail.com

    Evet Bölgemize tatıle gelecek olan tüm misafirlerimize
    Ozansoy ailesi olarak Hayırlı yolculuklar dileriz. Şirketimiz diğer taşıma firmalarına göre daha pahallı gözükür ama değildir. Neden yanlışlıkla metro ve izbanı kullanarak çeşme seyahate binerek ortalama 17 tl varılıyor tabiî ki 3.5 saatte Diğer çeşme garajına servis yapan firmaile gidip taksi ücreti vererek bizim fiyatımızın 2 katına ve ortalama 2 saat sürerek varıyorlar. Yazın her 20 dakikada havalimanından ve çeşmeden hizmet veriyoruz. Kış günü bile alanda 30 dakika bile bekletsek yine en uygun biziz..
    Evet biz evinizden alıyoruz.
    Otelinizden gelip alıyoruz.
    Hiç kimseyi ortada bırakmadık bırakmayız.
    Kendinizden tedirginliğiniz var ise belirtin sizi bir önceki servisle yollayalım..

    YanıtlaSil