14 Şubat 2015 Cumartesi

Fethiye nin, Göcek Koylarında Kamp Tavsiyeleri...

    Fethiye nin güzellikleri, muhteşem yerleri yazmakla da gezmekle de bitmek bilmiyor. Aslında ülkemizde böyle yerler olduğu için çok şanslıyız ama keyfini bizden fazla yabancı turistlerin çıkartması da insana bir nebze dokunmuyor değil.
   Dalaman ilçe sınırda bulunan ve birbirinden güzel koylara sahip bu mahalle ismini, halkın göç olacağı zamanı hadi göçek şeklinde ifade etmesi ile zamanla Göcek halini aldığı söylenir.Yoğun bir yat trafiğine sahip belde de mavi yolculuklar yapılıyor burası da çıkış ve varış noktası olduğundan dolayıdır ki çok yoğun.
   Göcek in koylarını mutlaka ziyaret etmelisiniz. Yemyeşil mis kokulu çam ağaçlarının sarmaladığı berrak masmavi sular buraya gelen turistleri kendilerine öyle hayran bırakıyor ki seneye tekrar gelenler mi ararsın yoksa hemen şuralardan bir ev alalım yerleşelim diyenler mi öyle çok ki. Tenha koylar bulabilirsiniz çadırlarınızla, teçhizatlarınızla gelin, yiyeceğinizi ve içeceğinizi de alın; huzurla mavi suların buluştuğu yerde Göcek te gün batımında kampınızda keyif yapın.
   Eğer çadır kampçılığından hoşlanmıyorsanız Göcek Beldesinde 42 tane tesis yer alıyor, bunlardan çoğu otel diğerleri dağılımına göre, apart otel,
butik otel, tatil köyü şeklinde her zevke ve bütçeye hitap eden konaklama yolları mevcut.
   Göcek eski bir Likya yerleşim yeri, ancak günümüze çok az tarihi yapı kalmış bir çoğunun ise yerleri tam tespit edilemediğinden kazı çalışmaları da yapılmamış. Antik Likya döneminin yazarları yerlerinin konumlarından yazılarında tam olarak bahsetmemiştir bu da günümüzde kazı yapılacak alanları bulmakta zorluk oluşturuyor. Nispeten koylarda ve Fethiye yolunda o dönemlere ait kaya mezarlara ve anıt mezarlara rastlanabilir, hamam da görülebilir. Ve Tersane Adası üzerinde gerek yakın döneme, gerekse antik döneme ait kalıntıları görmek mümkündür.
    Kapıdağ Yarımadası na Göcek üzerinden tekne turlarıyla gidip, Krya, Lisai, İydai antik kentlerinin kalıntılarını gezebilirsiniz. Aslında bu antik kentlerde kazılar yapılsaydı birçok antik kalıntıya ulaşılabilirdi fakat ulaşım zorluğundan dolayı sadece günümüze doğal olarak ulaşılmış kısımları görebiliyoruz.
    Göcek koylarından en popüler olanlardan biri mavi tur için çıkıldığında uğramadan geçilmeyen Hamam Koyu. Suyu bir akvaryum kadar temiz ve mavi olan bu koy iskelenin yanında yarısı sular altında kalmış Bizans Manastırına ev sahipliği yapıyor, günübirlik teknelerinde çok demirlediği bu koy gözde yerlerden.
   Biraz nostaljik bir koy alan Taşyaka Koyu ise diğerlerinden farklı olarak çakıllı plajı, sıra sıra salaş balıkçı lokantaları ve ahşap iskelesi ile çok şirin. Ressam Bedri Rahmi Eyüboğlu bu koyu 1970 li yıllarda arkadaşlarıyla beraber gezmeye gelmiş ve doğallığına, manzarasına hayran kalıp, bir kaya üzerine balık resmi yapmasıyla bundan sonra hep Bedri Rahmi Eüboğlu adıyla anılmış. Burayı ziyaret ederek bu güzel anıyı yerinde canlı olarak görmek ve muhteşem denize karşı balık yemek harika olabilir.
   Son olarak Yavansu Koyunu buralara kadar gelmişken mutlaka görün derim çünkü tropikal iklim denizlerine taş çıkartacak türden su altı zenginliğine sahip, sessiz, sakin, huzur dolu bir yer.

2 yorum:

  1. Cennet yerler Fethiye Ölüdeniz.

    www.fethiyee.de

    YanıtlaSil
  2. Elektriği ve suyu olan çadır kurabileceğiniz yerler soylermisiniz

    YanıtlaSil