23 Şubat 2015 Pazartesi

Bu Soğuk Niagara Şelalerini Dahi Dondurmuş

    Hava sıcaklığı sıfırın altında 40 dereceye dek düştüğünde neredeyse son bir asırdır gerçekleşmeyen bir olay gerçekleşerek Niagara Şelaleleri dondu...
    1912 yılından beri böyle bir soğukla karşılaşılmadığını açıklayan yetkililer, o yıldan bu yana rekor bir şekilde buz kalınlığı 3 metre daha fazla artmış olarak donma yaşandığını belirtiyorlar. Kanada nın dondurucu soğuğu bu yıl sürpriz bir şekilde daha arttığı için Niagara Şelalelerinin büyük bir bölümü dondu. Niagara Şelalelerinin en büyüğü ve Dünyada en fazla turistin merakla ziyaret ettiği At Nalı (Horse shoe) Şelalesi, Niagara nın Amerika Hükümeti nde kalan kısmı ve bu kısımdaki buz oluşumları çok orjinal doğa görüntülerine yol açmış durumda.
    Binlerce turist Amerika dan ve Kanada dan bu buzlanma görüntülerini görmek ve fotoğraflayıp, Dünya ya göstermek için geçtiğimiz günlerde şelaleleri uğrak yerleri haline getirmişler. Bu tarihi doğa olayı ile belkide uzun yıllar bir daha karşılaşamayacak olan heyecanlı turistler, insanız hava aracı olan Dronlarla bile şelalelerin üzerinde uçuş yaparak görüntüler alıyorlar.
    Amerika nın tarihinde yaşanan bu soğuk hava olayları, Great Lakes bölgesindeki 5 gölünde donmasını sağladı. Eğer soğuk hava şartları bu şekilde giderse, tarihe nazaran rekor kırılması yönünde açıklama yapan yetkililer, göllerin yeni bir donma oranı ile rekor kırmasının an meselesi olduğunu belirtiyorlar.
    Amerika da ki donan göller; Michigan, Erie, Ontario, Huron ve Superior Gölleri nın Great Lakes Bölgesinde yer alıyorlar. Hatta bir yük gemisi donma sonucu Erie Gölünde sıkışmış ve daha sonra buzlar kırılarak kurtarma yapılmış.
    Kanada Meteoroloji yetkilileri aldıkları kesin hava durumu sonuçları ile fotoğraf çekmek ve görmek için Niagara Şelalelerine gelen turistleri ve vatandaşları soğuk hava şartlarına karşı uyarıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder