12 Şubat 2015 Perşembe

Tayland ın Gidilesi Plajları...

    Tayland ın egzotik havası, denizi, kumu güneşi gerçekten bambaşka. Yiyecek türlerindeki börtü böcükleri saymazsak, tatil, seyahat için tercih edilesi, doğaya sahip.
   Sizi ilgilendiren doğal güzellikleri ise Tayland tercih edeceğiniz noktalardan biri olacaktır. Ve dünyaca ünlü plajları için ayrı bir yazı yazılmadan tabiki olmazdı. Tayland ın canlı şehir hayatı ve huzur el değmemiş doğası ve muazzam kültür, tarih birikimleriyle birleşince insanlarda macera, tatil, tutku hislerinin adresi anlamına geliyor. Tertemiz duru denizlerinde yüzdüğünüzde belki de standartlarınız yükselmiş olacak ve artık deniz, havuz seçimine daha fazla önem vereceksiniz. Ve o palmiyelerin çevrelediği müthiş kumsallar...
   Khao Lak Plajı
Gidilmesi nispeten daha kolay olan Tayland ın havaalanı bölgesine en yakın konumdaki Khao Lak Plajı, dünya üzerinde böyle güzel yerler mi varmış diyeceğiniz ve oradan pek de ayrılmak istemeyeceğiniz kadar güzel. Kasım ve Aralık aylarında sıcak yüzülesi ve scuba dalışları için uygun denizaltı resif zenginliği görmeniz açısından  mutlaka ziyaret edilesi. Kokteyler ve balıklarla yapılmış yeni lezzetler yakalayabilirsiniz.    
                                                         Phuket Plajı

Hemen hemen herkesin bilgisayarlarında bir dönem masaüstü arka planı olarak kullanmış olduğu, mükemmel kumsal ve deniz resimlerine ev sahipliği yapan Phuket Adası nın muhteşem Phuket Plajı. Tayland da her gittiğiniz plaj bir öncekini unutturacak güzellikte, buradan asla ayrılmak istemem dediğiniz bir plajı bırakıp diğerine geldiğiniz iyi gelmişim diyeceksiniz. Kasımdan marta dek ziyaret edebileceğiniz, ılık ve tertemiz okyanus suyunda keyifle yüzebileceğiniz ve burada da su altı güzelliklerini görmek için dalışlar yapabileceksiniz. Burası oldukça turistik bir yer olduğu için çevrede eğlenecek bir çok mekan var, alternatifleriniz çok olduğu için bir kaç gününüzü burada sıkılmadan rahatlıkla geçirebilirsiniz. En çok balayı çiftlerinin tercih sıralamasında üst sıralarda yer alan Phuket Adası her yaştan turisti kendine çekiyor.
    Phi Phi Don Plajı

Bu plaj yerleşimin hiç olmadığı, hiç bilinmeyen oldukça bakir bir yer iken; 2000 yılında çekilen Leonarda Dicaprio nun başrolünde oynadığı "The Beach ( Kumsal)" filmi sayesinde kapılarını dünyaya açmış ve en turistik bölgelerden biri haline gelmiş durumda. İnanılmaz güzellikte ki doğası, gerçekten hayatta bir kere mutlaka gidilip görülmesi gereken, sıcak tertemiz deniziyle dünyanın her yerinden ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.
    Batı Railay Plajı
Bu plaj Phi Phi nin ünlü olmadan önceki hali gibi uygun fiyatları ve bakir doğasıyla nispeten her bütçeye daha çok hitap eder nitelikte bir yer. Geniş kum plaj muhteşem fotoğraflar için çok uygun. Bakir kalabilmesinin sebeplerinden biri de buraya ulaşmak için uzun bir bot yolculuğu yapmanızın gerekmesi; cennete açılan bir kapı gibi her anına değen bu yolcuğun sonunda karşılaşacağınız yer inanılmaz güzellikte olacak buna emin olabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder