18 Şubat 2015 Çarşamba

Heybeliada da Sarayda Konaklayın

    Yaz için sessiz sakin bir yerde tatil yapmak istiyorsanız Heybeliada da size kendinizi kral, kraliçe gibi hissettirecek bir yer önerebilirim, Merit Halki Palace Hotel.
    Bu otel ismi gibi güzel bir binaya sahip. Tarihi binası 1852 - 1862 yılları arasında inşa edildiği sanılıyor. Adalar bölgesinin en eski ve gösterişli oteli, ada tatili sevenlere hitap eden nostaljik bir kaçamak yapabilirsiniz. Otel, Heybeliada nın yüksek bir tepesine kurulan Elen Ticaret Okulu nun yani bugünkü Ruhban Okulu nun velilerinin konaklaması için hizmete açılmış ve eski zamanlarda konaklama dışında gerçekleştirilen çeşitli sosyal etkinliklere de ev sahipliği yapmış. O dönem okulun 250 öğrencisinin velileri, Merit Halki Palace Hotel in muhteşem manzaralı terasında gün batımının eşsiz güzelliklerine tanık olmuş olmalı, şimdilerde uzaktaki İstanbul un betonlaşmış apartman manzaralarına maruz kalmadan hemde. Ama yinede görülesi bir yer burası.
    Eski ismiyle Meryemana Yolu, şimdiki adıyla Refah Şehitleri Caddesi üzerinde yer alan Merit Halki Palace Hotel, bir "palas" yani saray olmanın hemen hemen tüm özeliklerini gururla taşıyor. Otele adımınızı atar atmaz, kendinizi eski zamanların çok şık konaklarından birine misafirliğe gelmiş gibi hissediyorsunuz. Aslında gibi bile demiyeyim öylesiniz. 1988 de ikinci derece tarihi eser statüsünde koruma altına alınmış bu bina, 1991 de, bir yangın atlattıktan sonra, birebir aslına sadık kalınarak bir restore edilmiş.
    Odalar beş yıldızlı oteller konforuna sahip ve konseptiyle de göz dolduruyor. Duvarlarda yer alan eski İstanbul fotoğrafları, sizi alıp geçmişin o güzide yıllarına İstanbul un İstanbul olduğu zamanlara dek götürecek. Bina nostaljik olduğu için yeni otellerde alışılmış klima ile serinleme yerine burada tavana asılı nostaljik vantilatörü göreceksiniz. Otelin ahşap yapısı ve tarihi eser konumuna olma özelliği için klima yerine vantilatör tercih edilmiş.
    Yabancı turistleri de sık sık misafir eden otel, haftasonlarında havuzunun da etkisiyle kalabalık olabiliyor. Bilardo masası, sauna ve otelin hemen karşısındaki tenis kortu da her an konaklayanların kullanımına hazır durumda. Delux odalarda jakuzi var.
    Trafiğin gürültüsünden uzak, yemyeşil ağaçlar arasında, Heybeliada yı yukarıdan izleyen bu güzel otelde bir ada sabahına gözlerinizi açtığınızda, isterseniz otelin yanından başlayan çamlıkta trekking yapabilirsiniz. Eski yıllarda bu çamlıkta avcılar çulluk avına çıkıyorlarmış. Heybeliada ya vardığınız an otele yürüyerek 10 dakikada varabilirsiniz. Eşyalarınızdan dolayı yürümek istemezseniz faytona binebilir ya da iskelenin girişinden bisiklet kiralayabilirsiniz. Ayrıntılara ve otele göz atmak isterseniz Buradan ulaşabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder