25 Şubat 2015 Çarşamba

Hint Okyanusuna Serpiştirilmiş; Seyşel Adaları

    Hint Okyanusu nda 115 ten fazla sayısı ile birbirinden güzel tropikal adalar olan Seyşeller Dünya nın gözdesi. Mekanlar bu denli güzel olunca tarihinde bir çok krallık, koloni gelip bir göz atmış buralara.
    İlk olarak Seyşelleri 1507 yıllarında Portekizliler tarafından keşfedildiği düşünülüyor. İlerleyen yüz yılldarda Fransızlar gelmiş ve daha sonra da güzel yerleri duyunca sömürge yapmakta üzerine olmayan İngiltere... İngiltere de kalmış ama en son 1976 da bağımsızlığını ilan ederek devlet olmuş. Madagaskar ın 1200 km doğusunda, Hint Okyanusu nun ortalarında irili ufalı, mercan ve granit yer yer kayalıkları olan bu adacıkların en yüksek noktası 900 metrelik Mahé Adasındaki Seychellors Tepesi. Yaşayan halkın çoğu katolik ancak, bir miktar müslüman da adalarda yaşıyor. Genç nüfuslu bir yer burası hemen hemen halkın %60 dan fazlasını gençler oluşturuyor. Biraz tarım yapılsa da asıl ülke ekonomisi tabiki turizme dayanıyor.
    Burası da Maldivler gibi en çok Balayı Çiftlerinin tercih ettikleri bir bakıma dinlence, huzur, mükemmel bir deniz ve kumsal arayışındakiler için gayet uygun bir yer. İngilizce ya da Fransızca biliyorsanız adada rahatlıkla çoğu kişiyle anlaşırsınız. Bir de kendi yerel dilleri Kreole var. Mesela en çok ilgi gören ve kullanılan selamlaşma "Kid Zee" denilerek el sıkışılmasıymış. Yıl boyunca sıcaklığın hiç 24 derecenin altına düşmediği Seyşeller, Mart, Nisan, Mayıs ve Ekim aylarında oldukça dingindir, gitmek için bu aylarda tercih edilebilir.
    Seyşellerin hemen hemen 30 adasında yerleşim var ve gezilebilir, adalar birbirlerine çok yakın ve turistler için botlarla turlar düzenliyorlar. Seyşellerin en büyük ve kalabalık adası; Victori Da Mahe. Bu adaya gitmiş iseniz konaklama yapmak için kesinlikle Banyan Tree yi seçin. Dekorasyonu, plajı ve kaliteli imkanlarıyla özellikle Balayı çiftlerine aradıkları konforu ve lüksü de sunuyor.
    Gezebileceğiniz ilginç bir yer olan Mahé de bulunan, suda ve sulak yerlerde yetişen ünlü Coco de Mer palmiyelerini görebileceğiniz; Mahe Botanik Bahçesine gitmelisiniz. Eğer yukarıda belirttiğim aylardan Ekim de gitmeyi seçmiş iseniz Ekim ayının son haftası gidin ki, her yıl düzenlenen eğlenceli Kreyol Festivali ni de izleme şansını yakalayın. Aldbra Atoll adasında dev kaplumbağaları görebilirsiniz, muhteşem bir yaşam alanına sahipler.
    Güneş, kum, deniz ve tatil için yola çıktığınız Seyşel Adaları nda sizi; Okyanus, birbiriyle yarışan güzelliklerdeki plajlar, bembeyaz toz gibi kumlar ve oldukça egzotik bir tatil karşılayacak.

Seyşel Adaları Uçuk Bilet Fiyatları hakkında bilgi almak için BURAYA tıklayın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder