3 Şubat 2015 Salı

Birkaç Güzel Görülesi Ege Köyü.. _1.Bölüm_

    Ege nin şüphesiz birbirinden güzel, çoğunu belki de duymadığımız muazzam köyleri bulunuyor. Hepsi de sıcakkanlı insanlarıyla, muhteşem koyları, pırıl pırıl denizleriyle ve doğasıyla huzur verici yerler. Hepsini anlatmaya belki de sayfalar yetmez ama aralarından en beğendiklerimi paylaşmak istedim.

_Karaburun_
    İlk olarak İzmir üzerinden gidilen Karaburun ile başlıyorum. Gerçekten çok güzel gizli bir cennet burası ama malesef buraya varana dek yaklaşık 303 tane keskin virajın olduğu bir yolu takip ederek gelmeniz gerekiyor. Fakat bunca zahmet sizi muhteşem bir yere çıkaracak emin olun. Ege Bölgesinde ki bu yer ilginç bir şekilde bitki örtüsü olarak Akdeniz Bitki Örtüsü özellikleri taşıyor. Çok eski çağlardan günümüze uzanan eski bir yerleşim yeri burası. Karaburun adını Osmanlı Dönemi nde almış. Açıkçası belirtmek gerekiyor ki, burası turistik bir bölge değil, konaklamak için az tesis var. Koy sayısı da çok fazla değil ama zaten burayı gezgin mekanı haline getiren de buranın el değmemiş olması. Çadırınızı bir yere kurup harika kamp deneyimleri yaşayabileceğiniz. Bu bölge ayrıca su altı zenginliği açısından dalış ve balık tutmaktan hoşlananlar için paha biçilmez bir mekan. İzmir in en temiz denizi açıkta kaldığından dolayı Karaburun da yer alıyor. Ayrıca bölgede ünlü 7 kardeşler dondurmacısı 150 yıldır aile mesleği olarak keçilerinden ürettikleri sütler ile çeşitli dondurmalar ve özellikle de sakızlı dondurma yapıyor, mutlaka tadılası bir lezzet. Çakmaktepe Mevkii nde Hititler den kalma arkeolojik yapıları ve eserleri ziyaret edebilirsiniz.
_Adatepe_
    İda Dağı nın batı yamaçlarına yerleşmiş, Ege Denizi nin doğu kıyısına uzanan, Adatepe Köyü; yerleşimin Antik Çağlar da başladığı ve İlyada Destanında adının Gargaros olarak geçtiği muazzam bir bölge. Bölge Truva dan Perslere, Roma dan Osmanlı Dönemi ne dek bir çok imparatorluğa ev sahipliği yapmış ve topraklarında bütün bu imparatorlukların izlerini taşıyor ve günümüzde de yansıtıyor. Şirin taştan evlerin dışında artık yeni ev yapılmayan, sit alanına dönüştürülmüş köyde eskileri yıkılsa dahi, aynı mimari tarzında yapılması zorunlu. Köyün denize bakan kısmında görülesi Zeus Altarı bulunuyor. Köyün Camii si Selçuklu Dönemi ne ait bir yapı, kısaca köy üzerinde her şey tarihi ve değerli. Çiçeklerin salındığı avlularıyla taş evler, köy kahvehanesi ve atmosferi ile hem Türkiye hem de Yunanistan da olduğunuzu hissedeceksiniz. Köyü adım adım keşfettikten sonra Kaz Dağları nın eteğinde manzaraya bakarak, yorgunluk kahvenizi yudumlamak çok güzel bir keyif olacaktır. Yalnız uyarmalıyım, tam benlik buraya yerleşirim demeyin çünkü artık üne kavuşan bu köyde evler trilyonluk fiyatlarla satılıyor.
_Birgi Kasabası_
    İzmir Ödemiş e bağlı olan Birgi Kasabası için Osmanlı eserleri konusunda Bursa Şehri ile yarışacak derece zengin olduğu söyleniyor. Ödemişe yolunuz düşerse merkezine 10 km uzaklıkta olan Birgi Kasabası nı ziyaret ederek doğru olup olmadığına siz karar verebilirsiniz. Eserlerin en başında gelen, Aydınoğulları Beyliği nden Mehmet Bey in yaptırdığı ünlü Ulu Camii. Türk Evleri örneklerinin en güzellerini görmek isterseniz 1971 yılından günümüze ulaşmış, Çakırağa Konağı ve İmam-i Birgivi Medresesini gezebilirsiniz. Özellikle fotoğraf çekmeyi sevip, kendi arşivini oluşturan gezginler için mutlaka görülesi güzellikteki bir kasaba burası.

_Hasanboğuldu Şelalesi_
    Altınoluk tan Edremit e devam ederken, Zeytinli Beldesinde durup, Hasanboğuldu Şelalesi ni sorarsanız size tarif edeceklerdir. Burayı özellikle ziyaret etmelisiniz bu harika doğa manzarası insanda stres falan bırakmıyor, ayrıca safari turları yapabilir ve gelmişken Tahtakuş müzesini de gezebilirsiniz. Ayrıca Hasanboğuldu Şelalesi Orhan Aksoy un filmine ismini veren ve hüzünlü bir aşk hikayesinin anlatıldığı yer aynı zamanda.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder