14 Şubat 2015 Cumartesi

Pazarınızı Vialand de geçirebilirsiniz

    Herkese merhabalar Pazar günleriniz için yapabileceğiniz süper bir etkinlik sevgilinizle ya da arkadaş grubunuzla Vialand a gitmek olabilir. Bu yıl tema park kısmı 20 Mart 2015 te ziyaretçileriyle buluşacak. Burası her açıdan bir günü dolu dolu ve eğlenceli bir şekilde yaşayabileceğiniz içinde hem tema parkı hem de AVM si bulunan çok eğlenceli bir yer.
    Geçmiş yıllarda kapanan Tatilya İstanbul da bir eğlence merkezi, büyük lunapark konusunda eksiklik yarattı ve aradan geçen uzunca bir zamandan sonra Vialand yaklaşık bir buçuk yıl kadar önce ilk müşterilerini ağırlamaya başladı. Via Port isimli Avm kısmı diğer alış veriş merkezlerinden çok daha farklı bir otantik ortam sunuyor misafirlerine, nostaljik Fransız sokakları tarzı ile hem bu şirin sokaklarda dolaşıp mağazaları gezebiliyorsunuz, hem de büyük bir bina içine kapanmak zorunda kalmıyorsunuz. Bir bölümde yine yemek katının bulunduğu, etkinlikler yapabileceğiniz çok eğlenceli kısım var.
    Vialand-Via Port a ulaşmada özel servislerini de kullanabilirsiniz. Özellikle bu servis uygulaması sayesinde şehir dışından gelen misafirleri de feribota yakın, ya da terminale yakın noktalardan belirli saatlerde alıp, direk eğlence merkezine ulaştırıyorlar.
   Vialand çok eğlenceli bir tema park; girişte kişi başı bir ücret ödüyorsunuz ve içerideki tüm aktivite araçlarına ücretsiz ve sınırsız şekilde deneyimleyebiliyorsunuz. İçinde cafe-restoran da bulunan tema parkta eğlencenin sınırı yok. Dilerseniz girişte eşyalarınızı bırakmak için ücretli dolaplardan yararlanabilirsiniz. İlk girişte karşınıza öncelikle çocuklar için yapılmış kısım geliyor, çocuklarınız burada çok eğlenecek, çocuklarınızı görevlilere teslim ederek onlar için ayrılmış kısımda bırakıp aşağıdaki büyükler için hazırlanmış tema parkta bambaşka bir dünyaya adım atabilirsiniz. Dilerseniz çocuklar için yapılmış bazı eğlence treni, çarpışan arabalar gibi araçlara, çocuklarınızla binebilir ve onların eğlencesine de ortak olabilirsiniz.
    Bir zamanlar İstanbul nasılmış görmek ister misiniz? Sokaklar, cumbalı evleri, dükkanları görüp birbirinden güzel fotoğraflar çekmek ve nostaljik kafesinde muhteşem sunumuyla Türk Kahvenizi içerken aşağıdaki parkın manzarasını seyretmek harika olacaktır.
    Vialand büyük bir alana inşa edilmiş bir tesis. Heyecandan hoşlananlar için nefeskesen isimli hız treni 3 saniye içinde 110 km hıza ulaşıyor ve yaklaşık 45 saniye boyunca sizi heyecanın doruklarına çıkartıyor. Diğer bir heyecan dolu ünite 360; yerden 28 metre yükseklikte oradan oraya savrulmaya hazırsanız bu üniteyi kesinlikle tavsiye ederim. Benim en sevmediğim, buna rağmen yinede iki kere binebildiğim bir diğer ünite Adalet Kulesi. Yurt dışındaki benzerlerine yüksek düşüş ismi verilen bu ünite sizi yavaş yavaş 50 metre yüksekliğe çıkartıyor ve o kısımda kulenin ucu açık, muhteşem İstanbul manzarasını izliyorsunuz, ancak ne zaman düşeceğiniz hiç belli olmuyor fotoğraf çekeyim derken telefonlar havada uçmasın. Kulenin iç duvarlarını simsiyah boyamışlar, aniden düşerken kendinizi kapkaranlık bir boşlukta buluyorsunuz, çok fena. Nefeskesen den sonra çok daha soft gelecek bir hız treni daha var ismi Maceraperest, biraz çabuk bitiyor sanki, keşke daha uzun sürse dedirtiyor. Bu ünide de 30 metre yüksekliğe çıkıyor ve 80 km hıza ulaşıyor.
    Yaz aylarında serinlemek için birebir bir ünite var Vialand da ismi Viking. Çok hoş bir teması var, su dolu tünelde yol alıyorsunuz ve tırmanıyorsunuz 15 metre kadar yüksekliğe çıkıp, buradan hızla iniyorsunuz araç size ve yanlara bol bol su sıçratıyor, dilerseniz girişte yağmurluk satın alabilirsiniz, ya da çıkışta duş kabini tarzı kurutuculardan bozuk para atarak yararlanabilirsiniz.Bunun dışında çocuklarınında rahatlıkla kullanabileceği bir ünite olan Jetski benimde çok eğlenceli bulduğum bir ünite, farklı ve kendiniz kontrol edebiliyorsunuz.
    Korku tüneli bir tema parkın olmazsa olmazı; içindeki figürler gayet gerçekçi ve güzel ikinciye, üçüncüye girerseniz nereden ne geliyor artık ezberliyorsunuz ama ilkinde gayet heyecanlı oluyor burada söyleyip spoiler vermek istemiyorum. Yine korku tünelinde olduğu gibi 4 kişilik araçla içeride dolaşabileceğiniz Safari Tüneli var burada da önünüzde bir silah bulunuyor ve dijital bir gösterge size üç boyutlu gözlük veriyorlar; arkadaşlarınızla gitmişseniz hanginiz daha çok orman yaratığı öldürecek bu konuda yarışabilirsiniz. Nostalji olarak Fatih in Rüyası ünitesi sizi 1453 e götürecek ve o zamanlarda canlandırılan bir dizi olaylara tanık olacaksınız. Bunlar dışında yine irili ufaklı üniteler, saray salıncağı,  3d sinemalar ve parkın içinde gezebileceğiniz yapay şelale ve mağara eklentileri oldukça fotojenik yerler, mutlaka görmelisiniz. Tema parkın çıkışında da Via Portu gezerek hem alış veriş yapabilir, hem de bir şeyler yiyebilirsiniz. Böylece çok eğlenceli bir gün geçirebilirsiniz, akşam yine servisler belirli semtlere gitmek için bekliyor olacak. Ayrıca tesis içinde konser alanı da barındırıyor, takip ederseniz güzel konserlere de katılma şansınız olabilir. İyi eğlenceler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder