14 Şubat 2015 Cumartesi

Sevgililer Günü'nde Mudanya'da Gezilecek Yerler

    Bildiğiniz gibi bugün Sevgililer Günü ve çoğu kişi bir yerlerde kutlamak için rezervasyonlarını belki de çok öncelerden yaptırdı. Peki siz hiç birşey yapmadıysanız ani bir kararla sevgilinize bir sahil kasabasında Sevgililer Günü sürprizi yapabilirsiniz.
    Geleceğiniz konuma göre ister kara yolunu isterseniz İstanbul üzerinden ise feribot seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. Tercih edebileceğiniz bir kaç güzel otelde çok romantik bir akşam yemeği yiyerek, konaklayabilir ve ertesi günü de Mudanya yı gezebilirsiniz. Mudanya nın deniz havası eşsiz ve oksijen bakımından oldukça zengindir. Bazı dönemlerde poyraz rüzgarı yüzünden dışarısı çok soğuk olabiliyor fakat zaten tarihte de Rüzgar Güzeli derlermiş Mudanya' ya.
     İlk tavsiye edebileceğim yer; Montania Hotel olacaktır. Aslında bu nostaljik bina geçmişin tren garı ve sahil şeridine olduğu gibi kıyısı var. Amerkalı Yazar Ernest Hemingway 1922 yılında Mudanya hakkında "toz toprak içinde ikinci sınıf bir kıyı kasabası" demiş. O günlerden bu zamanlara Mudanya asla aynı kalmadı iyi yönde, kötü yönde bir çok değişiklikler yaşadı hatta zaman zaman büyük şehirlere özendiği de oldu. Gelelim bu güzel Gar Otele; Montania Hotel, oldukça lüks ve odalarındaki yatağın başucundaki dev gar fotoğrafı resimleriyle, yuvarlak hatlı pencereleriyle gayet nostaljik. Ve çatı katı odaları da gayet sevimli, ancak burası iş toplantıları oteli de olduğu için, odalarda bir sadelik ve klasiklik mevcut. Fakat restoranı, balo salonu kıvamında ve Gar Bar ı ise gayet hoş, kendinizi tren lokomotifinde gibi hissetmeniz için dizayn edilmiş. Cumartesi geceleri canlı müzik yapılıyor ve The Montania Quartet ın eğlenceli gecesine doyamayacaksınız.
    Eğer derseniz ki ben daha farklı bir şeyler arıyorum, o zaman Otantik Otel i tercih edebilirsiniz. Bundan daha farklısını bulamazsınız çünkü, Otantik Otel; Kadıköy- Eminönü - Sirkeci hattında yıllarca yolcu taşıyan Turan Emeksiz Gemisinin günümüzde Güzelyalı da yat limanına demirleyerek otele ve restorana dönüştürülmesiyle oluştu. Gecenizi denizde geçirmek kadar romantik başka bir şey olamaz herhalde, Otantik  Gemi Otel in odaları da gayet geniş ve lüks dizayn edilmiş. Seçim sizin.
    Son olarak da Mudanya yı tepeden izlemek istiyorum, biraz daha dışında sessiz sakin bir yerde konaklayacağım derseniz; Yıldız Tepe deki Doğalya Otel i düşünebilirsiniz. Odalar, restoran ful deniz manzaralı, kendi barı ıda var. Sevgilinizle başbaşa bir Sevgililer Günü kutlama açısından seçeneklerin hepsi gayet uygun ve güzel.
   Ertesi günü de Mudanya nın tarihi ve güzel yerlerini gezebilirsiniz. Mesela Mütareke Meydanın da bulunan Mütareke Müzesini ziyaret edin. 19. yüzyılda inşa edilmiş Mütareke Evi nin muhteşem mimarisini görüp, Kurtuluş Savaşı nı zaferle taçlandıran tarihine tanık olabilirsiniz. Daha sonra eski zamanlarda bir Rum Kilisesi olan bina, günümüzde restore edilerek Mudanya Uğur Mumcu Kültür Merkezi ne dönüştürüldü; bu binayı da ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca Mudanya nın tarihi Rum Evleri nin bulunduğu nostaljik sokaklarını gezip, tarihe meydan okuyan o köşkleri görebilirsiniz. Bir çoğunun restore edildiği köşkler arasında çok eski olanları da var. Malesef deniz kenarında olmaları bu ahşap yapıların daha çabuk yıpranmasına sebep oluyor.
    Sahil kenarında gezip, mis gibi deniz havasını ciğerlerinize çekip, sahildeki çay bahçelerinde birer çay içebilirsiniz. Kış mevsiminde, yaza nazaran biraz daha tenha olabilir fakat yine Mudanya nın kendi nüfusu ve şehirden ziyarete gelenler olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder