15 Şubat 2015 Pazar

İspanyaya Gidiyorsanız Bunları Dikkate Alın

    İspanya gerek gelenekleriyle, gerekse davranışlarıyla farklı bir ülke. İnsanları her ne kadar sıcak kanlı olsalar da bazen kabul edemeyecekleri kuralları var ve bu kurallara uymasını turistlerden de bekliyorlar.
    Mesela özellikle Barselona sokaklarında insanlar turistlerin dahi plajda giyilen kısa şort, bikini ya da deniz şortu gibi giysilerle gezmemesi konusunda çok tutucular. Hatta bu olay büyüyüp kanuni olarak suçlu duruma bile sokabilir sizi, bu yüzden plaj dışında bikini ile ya da tişört olmadan gezmemeye özen göstermelisiniz. Ama bununla da tezat oluşturacak şekilde Barselona da tam 14 tane nüdizm i destekleyen, insanların burada istediği kadar açılıp saçılabileceği ve sorun olmayacağı nüdist plajlar bulunuyor. Bu da çok ilginç bir konu.
    Özellike nüdist plajlara insanları, kadınları izlemek için sakın gitmeyin ve insanlara direk öylece bakmayın. Nüdizm ve nüdist yerler bizim kültürümüze genel olarak ters kalıyor bu yüzden bir plajda yüzmek, güneşlenmek isterseniz tabelaları dikkatle okuyun çünkü sonra bu ne biçim yer diye sinirlenmek zorunda kalmazsınız ya da eşinizle kavga ortamı oluşmaz.
    Yıllarca İspanya nın tarihi dokusunda yer alan Boğa Güreşleri İspanyolların bam teli, ne olursa olsun Boğa Güreşleri hakkında onlarla bir tartışmaya girmeyin, acımasızlık olduğunu, desteklemediğinizi ya da eğlenceli bir spor olduğunu dahi düşünüyorsanız bunları kimseyle paylaşmayın. İspanya nın çoğu bölgesinde kanunen yasaklanmış bu ata sporu yine özellikle Barcelonalıları ve Baskları çileden çıkartan bir tartışma konusu.
    Sörfçüler dünyanın her yerinde güçlü rüzgarlar ve dalgalar aramak için gezgin gibi dolaşırlar, en dalgalı okyanuslardan en rüzgarlı denizlere dek gezip, hepsinde sörf yaparlar. İspanya denizlerinin kıyıları da oldukça rüzgarlı, dalgalı ve ters akıntılıdır. Hani deriz ya bizim Karadeniz imiz çok delidir, onlarında çoğu plajı böyle. Bu yüzden plajlarda uyarı amaçlı kırmızı bayraklar bulunuyor, bu bayrakları gördüğünüz an yüzme seviyenize çok güvenmiyor ve açılmayı sevmiyorsanız dikkatli olmalısınız.
    Oteller yasal sorumlulukları gereği pasaportlarınızı uzun uzadıya incelerler, hatta sizden pasaportunuzu bir süre orada bırakmanızı isteyebilirler, fakat pasaportunuzun kopyasını mutlaka oluşturun ve kontrol sırasında da herhangi bir kaybolma durumuna karşı başında bekleyin. Bunlar dışında İspanya güzel bir ülke, halk genelde İngilizce de yetersiz ve çalışma konusunda da çok tembeller. Hani az olsun, öz olsun ama kendime zaman ayırayım, hayatımı çalışmakla geçirmeyeyim mantığıyla yaşıyorlar. Güzel sokakları, görülecek tarihi alanlarıyla, müzeleriyle gidilesi bir ülke. Ayrıca Barselona İnterrail gezisine katılan öğrencilerinde vazgeçemedikleri uğrak bir nokta, dünyanın her köşesinden her yaşta turistlerin buluştuğu bir köşe burası.
    Özellikle ünlü Katalonya Meydanı mutlaka görmeniz gereken, rock müzik sevenler için popüler Hard Rock Cafe bu meydanda yer alıyor. Ünlü ressam Picasso nun ilk dönem çalışmalarını görmek isterseniz Picasso Müzesine göz atabilirsiniz. Dünyanın en heybetli yapıları arasında bulunan Kristof Kolomb  Heykelini görmek için, Las Ramblas caddesinin sonuna doğru yürümeniz yeterli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder