13 Şubat 2015 Cuma

Bozcaada nın Koylarında Yüzülmeli...

    Son yıllarda yerli turistlerinde oldukça uğrak yeri haline gelen Bozcaada, gerek filmlerden adını duyurmuşluğuyla gerekse gezi programlarının, gezi yazılarının odak noktası olmuşluğuyla popüler hale geldi.
   Bozcaadanın birbirinden güzel ve temiz koyları bulunuyor. Sizde Kuzey Ege nin bu güzel adasında mini bir tatil yapmak isterseniz bu koylara da uğramadan dönmeyin. İsmini duyurmuş en popüler plajlardan biri şüphesiz Ayazma Plajı. Gece, gündüz canlı istediğiniz yemek çeşidine göre hizmet veren restoranları, deniz oyunlarında misafirlerine sunulan çeşitliliği ile üzerine birde yaz mevsimini katarsak, şüphesiz bayağı yoğun ve kalabalık olduğunu tahmin edebilirsiniz. Daha çok eylül sonlarında tercih ederseniz yoğunluk bir nebze olsun azalacaktır. Ancak denizde yüzebilmek için daha erken bahar sonu gibi de gidebilirsiniz.
    Bozcaada Akvaryum Koyu; adı üstünde ve bu ismin hakkını çok da iyi veriyor temizliği ve duruluğuyla. Şnorkel ve dalış tutkunuz varsa burası sizin için çok uygun olacaktır. Ama bence bu koyun en güzel yanı Ayazma gibi kalabalıkların olmaması. Çünkü koyda tesis yok, şezlong yok, şemsiye yok. İhtiyacınız olan her şeyi kendiniz getirin burada kafa dinleyin ve denizin keyfini çıkarın.
    Habbele Koyu ve oradaki Mitos Beach bir diğer güzel plajlardan. Burası da nispeten sakin ve plajda tesis de bulunmasından dolayı, kumda yatıp güneşlenmek istemeyenlere ve atıştırmalık bir şeyler arayanlara çok uygun bir yer. Tesis bu lüks şansını misafirlerine sunuyor. Mitos Beach, belediye ile bir takım sorunlar yaşadığı için dışarıdan gelen müşteri alımını durdurmuş ama siz yinede Habbele Koyuna gidip deniz keyfinizi yaşayabilirsiniz.
    Bu koylar Bozcaadanın en çok bilinen ve tercih edilen koyları arasında. Bun koylar dışında küçüklü, büyüklü başka koylarda bulunuyor. Dilerseniz sizlerde o koyları keşfedebilirsiniz ve muhteşem denizinin tadını çıkarabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder