23 Şubat 2015 Pazartesi

Güney Amerika da bir Başkent; San Salvador...

    Güney Amerika keşfedilmesi gereken bir coğrafyaya ve sıcak kanlı insanların bulunduğu farklı kültürlere ev sahipliği yapıyor. San Salvador, Pasifik Okyanusuna kıyı olsan El Salvador ülkesinin başkenti.
    Güney Amerika kıtasında sık rastlanabilecek bir görüntü volkanik dağlar. Burada da karşınıza çıkacak, San Salvador kenti etrafını saran bu volkanik dağların arasında kendine genişçe bir düzlük bularak yer edinmiş. Yaklaşık olarak 7 milyon kişi civarında bir nüfusa sahip olan ülkenin tamamı, Ankara nın yüz ölçümünden az daha küçük. Geniş ve ana meydanları kabul edilen geniş meydanda bulunan büyük katedrali gezebilirsiniz. Bu tarz uzak bölgelerdeki ülkelere genelde tur paketi alarak gitmek, tek başına uçak bileti alıp, otelde yer ayırtmaktan daha uygun fiyatlara gelecektir. Ayrıca rehberlik hizmeti de olacağından, dilini bilmediğiniz bu ülkeyi gezmekte hiç zorlanmayacaksınız. Eskiden bu meydanda iç savaş dönemlerinde yönetimi protesto eden protestocular yönetimdeki güçler tarafından öldürülmüş, o gün bu gündür bu meydanla sık sık ne için olduğu farketmez protestolar gerçekleştiriliyor; burası protesto meydanı.
    Meydanda bulunan Haç şeklinde inşa edilmiş katedral, Peder Romero nun mezarını barındırdığı için ayrı bir öneme sahip. Peder Romero; Vatikan ın buraya atadığı, halkın sevip saydığı bir din adamıymış. Ancak Peder halktan yana olup onların yaşam şartlarının kötü olduğunu savununca, diktatör yönetimin suikastçileri tarafından öldürülmüş.
    Askeri hayatın ayrı bir yeri var bunca savaş, yıkım ve ölümden sonra barışın sağlanıp şimdiki hayatlarını kazanması onlar için zafer olmuş; eskileri ise yad etmek ya da Dünyanın çeşitli yanlarından gelen turistlere anlatmak için Askeri Müzeyi oluşturmuşlar. İç Savaş döneminde kullanılmış, tüm silah ve araçlardan burada sergileniyor. Yaklaşık 70 bin kişinin hayatına mal olan İç Savaşın tüm izlerini bu müzede gözlemlemeniz mümkün.
    Diğer bir ziyaret edilebilecek nokta bizde bir benzeri olan, Ayvalıktaki şeytanın ayak izinin olduğu sembolik ziyaret noktası ve tepeden tüm şehri seyredebilme olanağı burada da var. Şeytan Kapısı Devil' s Gate. Rüzgarlı dik kayalıklarla çevrili bir tepe burası tüm şehri kuşbakışı görüp, güzel fotoğraflar çekebileceğiniz bir konum.
    Hatıra için hediyelikler almak konusunda yerel tezgahlardaki yine el yapımı ve El Salvador un kültürünü temsil eden hediyeliklerden alabilirsiniz.
    El Salvador un Pasifik Okyanusu ile buluşan yüzünü görmek isterseniz ekonomik durumu daha iyi olan villalarda yaşayan kesimin bulunduğu, Zona Zona bölgesinden devam ederek burada bulunan Playa San Blas Plajında mola verip, muhteşem Pasifik Okyanusunda yüzebilirsiniz. Tam tropikal bir plaj, bakir bir kumsal, uzun palmiye ağaçları ve turkuaz deniz. Daha ne olsun okyanusa kıyısı olan ülkeler bence bu konuda şanslılar. Kumsal boyunca bakımlı lüks evler görürken, gece kondu tarzı yapılarda görebilirsiniz. Denizden çıktığınızda boşuna soyunma kabini aramayın, buradaki gelenek bu kıyıdaki evlerden birinin kapısını tıklatıp üstünüzü değişmeniz için izin istemekten geçiyor. Ev sahibi izin verdiği taktirde içeri girip, üzerinizi değiştiriyor ve karşılığında ev sahibine teşekkür mahiyetinde biraz para veriyorsunuz.
    Yemek yemek için devam ederek La Libertad Kasabası na doğru ilerleyebilirsiniz. Özgürlüğe aşık olarak geçirdikleri yıllar sonrasında her yerde bunun imasını görebileceğiniz gibi, bu kasabanın ismi de özgürlük... Bu güzel balıkçı kasabası kocaman bir balık pazarına sahip ve içinde tezgahlarda birçok farklı deniz ürünü görmeniz mümkün. Sahil kenarındaki restoranlardan birinde istediğiniz çeşit balığı bulabilirsiniz. Çoğu şey Türkiye ye göre ucuz buna restoranlarda dahil. El Salvador Türkiye ye vize uygulamıyor sadece pasaportunuzu hazırlayıp ve uçak bileti alarak gitmeniz mümkün.
   Uçak Bileti Kampanyaları hakkında bilgi için BURAYA tıklayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder