20 Şubat 2015 Cuma

Doğasına Doyalım diye Alp Dağlarının 5 Harika Fotoğrafı

    Orta Avrupa nın en muazzam dağ silsilei şüphesiz Alp Dağları, biz daha çok burayı çocukluk anılarımızın Heidi çizgi filmleriyle tanımışızdır belki de... Aksi bir ihtiyar olan dedesiyle yaşan Heidi ve Alp dağlarında çobanlık yapan komik Peter.
    Alp dağları her daim çok güzeller, yemyeşil, tertemiz havası ile orada yaşayanların çok şanslı olduğunu düşündüğüm bir yer bence. İşte sabah sabah içimiz açılsın diye Alp Dağlarının 5 Güzel fotoğrafını seyredelim istedim.
Yazı ayrı güzel , kış manzaraları ayrı güzel olan Alp Dağları aslında tam 7 ülkeye uzanan şekil olarak da yaya benzeyen yapıdalar. Bu ülkeler başta İsviçre olmak üzere; Fransa, Avusturya, Slovenya, Lihtenştayn, İtalya ve Almanya.

En ünlü olanı ve en çok bilineni şüphesiz İsviçre Alpleridir. Alp Dağları nın en yüksek noktasının ismi Mont Blanc dır. Ve tam yüksekliği ise yaklaşık 4.810 metredir.

Fotoğraflarına bakmanın bile insana huzur verdiği bu doğa harikası yerler; kesinlikle birçoğumuzun bilgisayarlarında zaman zaman masaüstü arka planı olmuştur. Alplerin yukarısına ulaşmak için bünyesindeki geçitlerden geçmeniz gerekiyor.


Alplere ister araç kiralayarak, isterseniz motosiklet tutkunu iseniz motorunuzla çıkıp, oradaki güzel oteller de konaklayıp harika bir tatil geçirebilirsiniz. Ancak önceden kendinize rota çıkarmanız gerekiyor, öyle ki dağlarda çok karmaşık bir çok geçit mevcut.

Her gezi tutkunu gezginin, zirvelere ulaşmasa bile biraz köşesinden görmesi gereken yerler Alp Dağları. Buzulları, ırmakları, gölleri ve muhteşem tepeleriyle, kayak tutkunu olanları kayak pistleriyle, otelleriyle her daim ziyaretçilerini bekliyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder