6 Şubat 2015 Cuma

Eskişehir de Gezebileceğiniz Muhteşem Yerler...

    Eskişehir küçük gibi görünse de bu yazıdan sonra vay be ne çok gezecek yer varmış diyeceksiniz. Çünkü eskiye nazaran artık şehir adeta yenilendi, değişim geçirdi, Porsuk Çayında süzülen gondollar sanki Venedik izlenimi yaratırken, kendine özgü parkları, sokakları, evleri ve birbirinden değişik mekanlarıyla çok eğlenceli bir şehir haline gelmiş durumda.

    Eskişehir, tramvay ın yerinde ve gerçekten kullanıldığı atıl kalmadığı bir yer. Her yere yürüyerek bile gidebilirsiniz ancak daha çok gezmek hemen yorulmamak adına gideceğiniz noktalar arasında, tramvaya atlayarak, otogardan, çarşıya, merkeze, barlar sokağına, operaya ve hatta üniversiteye kadar her yere tramvayla yolculuk yapabilirsiniz.
Gezginleri ilgilendiren ve kesinlikle ziyaret edilmesi gereken bir mekan olan “Cafe Del Mundo” Ankara ve İzmir de de şubelerini bulabileceğiniz, dünyayı gezginlerin gözünden görmek için bu güzel mekan ziyaret edilmeli. Bu üç katlı sevimli bina Eskişehir üzerinde bulabileceğiniz tüm içecek türlerini müşterilerine sunuyor. Farklı atmosferi ve bir Irish Pub görüntüsüyle bambaşka bir yer. Eğer hafta sonu buraya giderseniz, Quiz Night gecesi düzenleniyor konuklarına, şehir bisikleti ve bunun gibi bir çok ödül hediye ediyor. Ayrıca fiyatlarda gayet uygun.
    Her şehrin bir geçmişi ve bunu yansıtan binaları, sokakları, mahalleleri olur ya işte Tarihi Odunpazarı Evleri de Eskişehir in koruma altındaki tarihi alanlarından biri. Özelliği bozulmadan restorasyon edilen evler, rengarenk, capcanlı ve minik pencereleri ile ziyarete gelenleri izliyorlar. Odunpazarı içinde yer alan, Çağdaş Cam Sanatları Müzesi, cam sanatı severler için güzel bir yer ve ayrıca burası Türkiye nin ilk cam sanatları müzesi konumunda, dilerseniz gezebilirsiniz. Daha sonra bu civarda bulunan Atlıhan Çarşısına uğrayıp, Kurşunlu Külliyesi ni ziyaret edebilirsiniz. Bir çok lületaşı işleyen atölyeye rastlayacaksınız, kendiniz ve sevdikleriniz için buradan el yapımı lületaşı figürlerden alabilirsiniz. Daha sonra eğer bu iş ilginizi çekiyorsa, Lüle Taşı Müzesini ziyarette edebilirsiniz. Bu gezmece içinde yorulduysanız Kasr-ı Nur ya da Osmanlı Konağında mola vererek eski usulde servis edilen lezzetli Türk kahvesi ile yorgunluk atabilirsiniz.
Eskişehir e deniz gelmişti hatırlıyorsanız, Yılmaz Büyükerşen tarafından gerçekleştirilen projelerden yalnızca biriydi. Kentpark içinde bulunan yapay deniz ve plajı dilerseniz görebilirsiniz. Kumsal, şezlonglar, şemsiyeler, her şey düşünülmüş, tabii Porsuk Çayı nda yüzülmesi gerekiyor. Yüzmek istemiyorsanız ya da sezon dışında orada bulunuyorsanız, park içinde yürüyüş yapabilirsiniz.
Eskişehir bisikletle gezmek, ya da bir yerden bir yere yolculuk yapmak için çok ideal bir kent haline gelmiş. Bu şekliyle Avrupa kentlerini anımsatıyor ve gerçekten çok hoş olan bu alışkanlığı yaygınlaştırabilmek gerçekten önemli. Şehrin bir çok noktasını bisiklet kiralayarak de dolaşabilirsiniz.
    Eğer filmlere konu olan ilk Türk arabası niteliğindeki Devrim Arabasını görmek istiyorsanız, Eskişehir Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi A.Ş. nin bahçesinde sergilenmekte, ziyaret edebilirsiniz. Cemal Gürsel in emri ile 130 günde üretilmiş 3 arabadan biri Devrim sizde bu başarı hikayesini görmek isterseniz orada sizi bekliyor olacak.
    Herkes olmazsa da bazıları hamamları sever, günümüzde eski gelin hamamı geleneği bile son yıllarda yine yapılmaya ve hamamlar kapatılıp, eğlenmeye başlandı. Eskişehir ise hamamlarıyla ünlü bir şehir, bunu caddeye Hamamyolu Caddesi ismini vermelerinde de anlayabilirsiniz. Sevenlerin ziyaret edebileceği bir nokta.

Ve gelelim Eskişehir in gece hayatına, bu kadar gezmenizin ardında gecesini görmek için mutlaka Eskişehir de kalmalısınız. Türkiye nin dört bir yanından okumaya gelen öğrencilerinin de hareket katması ile oldukça canlı, eğlenceli ve hareketli bir barlar sokağına sahip Eskişehir. Ne tarz ararsanız bulabileceğiniz, ister Irish Pub, isterseniz daha popüler olmuş Benzin, Social&Social Roof tarzında mekanlar bunun yanı sıra daha kısık müzikle takılıp, muhabbet edebileceğiniz mekanlar, hepsinden nasibinizi alabilirsiniz. Eğer ben daha sonrasında gece klüplerine akmak istiyorum diyenlerdenseniz, en ünlü klüp 222 Park. Tüm etkinliklerin konser olsun, festival olsun adresi burası ancak bir diğer alternatifte gece bitmesin isterseniz, barlar sokağındaki mekanlar kapandıktan sonra herkesin hücum ettiği Shakespeare Pub a bir göz atabilirsiniz. Yine bu mekanların sırasında açık olarak Kafe Pi, Buda, Hayal Kahvesi, o kadar çok seçenek var ki başınız dönecek.
    Kendi arabanızla yolculuğu çıkanlardansanız ve Seyitgazi bölgesi taraflarına yolunuz düşerse, Han Yolu üzerinden gidilen Yazılıkaya Köyünü mutlaka ziyaret edin. Öyle huzurlu bir mekan ki, Frig Vadisi üzerinde tüm görkemiyle yer alan Yazılıkaya Midas Anıtı, 17 metre yüksekliğinde ve gerçekten çok heybetli, fotoğraflamak isteyeceksiniz. Ayrıca Frig Vadisi nin görüntüsü de tepeden bir harika.
    Eskişehir kültür konusunda da gerçekten almış başını gidiyor, keşke tüm kentlerimizde bu ilgi olabilse. Şehir Tiyatroları bir çok oyunu dört bir yanda bulunan tiyatrolarında sergiliyor ayrıca zamanında yasaklanmış oyunları bile izlemeniz mümkün.
    Eskişehir e yeni eklenmiş bir araç; Gondol. Eskişehirliler Porsuk Çayı kenarına nedendir bilinmez Adalar derler. Herhalde bu da denize olan tutkularının bir yansıması. Gondol ile gezi yaparak Porsuk Çayı ve Adalar gezintisi yaşayabilirsiniz. Bu zaten turistik bir tur niteliğinde.
    Ünlü Doktorlar Caddesini görmeden, gezmeden geri dönmeyin. Diğer bir ismi de var İsmet İnönü ancak herkes yine Doktorları bilir. Burası bir çok mağazanın bulunduğu, gezerken kendinizi kaybedeceğiniz hatta farkında olmadan Hamamyolu Caddesine çıkabileceğiniz güzel bir yer.
    Sonra sırada Sazova Parkı var. Yapıldığından bu yana özellikle gelin-damat fotoğraflarında arka fon olarak güzel ve ilginç görüntülere ev sahipliği yapmış park; Bilim, Kültür ve Sanat Parkı niteliğinde kurulmuş bir yer. Bu parkı kuranda yine Eskişehir e denizi getiren Yılmaz Büyükerşen ve ekibiymiş. Uzaktan Disneyland a gelmişsiniz izlenimi veren Masal Şatosu, parkın içindeki Korsan Gemisi, yürüyüş yolları, çay bahçeleri ve kafeleriyle, eğlenceli bir dinlence yeri. Parkın içinde dolaşan ve parkı gezdiren trene binerek bu şekilde de gezebilirsiniz.

    Son olarak kesinlikle ziyaret edilmesi gereken bir yer Balmumu Müzesi, bu müze çok popüler. İlk Avrupa da duyup bildiğimiz balmumu müzelerin bir örneği de artık bizde var. Müzede Mustafa Kemal Atatürk, Sakıp Sabancı, Beyazıt Öztürk ve  Angelina Jolie gibi bir çok kişiyi görüp, fotoğraflamanız mümkün. Bizim kültür izlerimizi de taşıyan görülesi bir müze. Müzeye ziyaret Pazartesi hariç tüm günler mevcut. Herkese İyi Gezmeler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder