13 Temmuz 2016 Çarşamba

Marmara Adası Otel Fiyatları ve Gezilecek Yerler

Marmara Adası Otel Fiyatları ve Gezilecek Yerler

    Marmara Adası kafa dinlemeniz için birebir olan sade güzelliğe sahip sessiz bir ada. Sakin bir kafa dinleme kaçamağı için tercih edilebilir bir lokasyon. Biraz stres atıp, kafa dinlemek kime iyi gelmez ki :)

Marmara Adası 6 Bin Yıllık Tarihe Sahip

    Adanın doğa manzaralarında kızılçam ormanlarını görmeniz mümkün, ormanlar pırıl pırıl denize ulaşıyor. 6 bin yıllık tarihe sahip Marmara Adası; Antik Yunanlılar, Romalılar, Bizanslılar ev sahipliği yapmış. Şimdilerde ise, Çınarlı, Gündoğdu ve Saraylı köyleri çok uygun fiyatlarla pansiyon ev otel bulabileceğiniz bölgeler arasında.Tabiri caizse tam bir emekli kafası yaşayabileceğiniz Marmara Adası' nda gündüz denizde yüzüp, güneşlenebilir, akşamları ise çay bahçelerinde oturabilir ve yürüyüş yapabilirsiniz.
    Kumsallarını özellikle çok beğeneceğinizi garanti edebilirim. Şifalı Su Plajı' nda cilt ve göz hastalıkları için şifa bulduklarını söylüyorlar. Manastır Sahili' ne gitmek için tekne yolcuğu yapmanız gerekecek ama mavinin en güzel tonlarını görünce burayı çok seveceksiniz. Diğer bir seçenek ise Çınarlı' nın ince kumlardan oluşan uzun kumsalında güneşlenmek olabilir.

Marmara Adası' nın Koyları Dantel Gibi

    Sevimli ve ufak bir balıkçı köyü olan Gündoğdu' nun koyları adeta dantel gibi. Köyde tarihi Rum evleri ve çeşmeleri görülmeye ve fotoğraflanmaya değer. Bu sakin köyde gezi yaptıktan sonra, biraz hareketlenmek için Beach Club' a gitmek isterseniz burada o da var. Aba Plajı bu konuda oldukça hareketli ve eğlenceli.

Marmara Adası Gezilecek Yerler

    Saraylar Köyü' nde açık hava müzesi bulunuyor burada mermerden oyulmuş heykelleri ziyaret edebilirsiniz. Marmara Adası' nda da merkez bölgedeki çarşı ve dükkanlar köylerine nispeten daha hareketli. Buralardan hatıralık, hediyelik eşyalar almayı unutmayın. Hediyelik eşya yanı sıra doğal zeytinyağı, kekik, adaçayı gibi yöresel doğa ürünlerde alabilirsiniz. 
    Ada' da yenebilecek en ünlü ve lezzetli şey tabiki balık. Ancak yöresel yemekleri de yok değil, bu kezzetli yemeklerden de mutlaka tadın. Börülce, kabak pidesi, acı filiz kavurması, saçaklı mantı, kolyoz dolması ve peynir helvasını denemeden dönmeyin.
    Değişiklik isterseniz motorla Avşa Adası' na günübirlik gidip daha eğlenceli ve hareketli bir gün de geçirebilirsiniz. Avşa Adası' nda Gezilecek Yerler Yazıma BURADAN göz atabilirsiniz.

Marmara Adası Otel Fiyatları

Marmara Adası' nda motel, pansiyon gibi konaklama yerlerinde uygun fiyatlara konaklama sağlayabilirsiniz.
Manastır' da bulunan otel hemen hemen adanın en güzel koylarından birinde yer alıyor. Bahçesi var ve deniz kenarında olan motel, 17 odalı, zengin kahvaltı ve akşam yemeği dahil kişi başı konaklama 85 lira.
Otel konum olarak Saraylar Mevkii' nde bulunuyor. Apart olarak hizmet veren otelin odalarında, klima, tv ve nutfak var. Denize uzaklığı 600 metre olan otelde sadece yatak parası ödüyorsunuz. Dört kişi kapasiteli odalarda kişi başı 40 lira, altı kişi kapasitelilerde ise 35 lira. Çevrede kahvaltı ve yemek için yakın restoranlar mevcut, dilerseniz barbekü yapmak için otelin özel alanı da var. 
Burası 34 ayrı evden oluşan ve dört dönüm büyüklüğündeki araziye yayılmış denize sıfır bir tesis. Üç kişilik odalarda kişi başı konaklama 30 lira, eğer kalabalık bir grupsanız 25 lira. Apart odaların kendine ait banyo ve mutfağı mevcut.
Pehlivan Motel;
Burası da konum olarak denize sıfır. Odalarda tv, klima bulunuyor ve bahçesinden izlenebilen harika bir gün batımı manzarası oluşuyor. Yemekleri hazırlayan Nurdan Hanım çok usta bir aşçı ve bol kepçe yemek veren bonkör biri :) Kabak pidesini ve kolyoz dolmasını mutlaka deneyin. Oda fiyatları kahvaltı ve akşam yemeği dahil olarak haziran ile eylül aylarında 80 lira, ağustosta 100 lira. 

1 yorum:

  1. Muhteşem Yazılar Emeğine Sağlık Takipteyim. Marmara Adası' nı çok güzel anlatmışsın gitme şansım olmuştu sakin ev güzel gerçektende... Sevgiler

    YanıtlaSil