8 Ocak 2017 Pazar

Düğün Yapacak Parayla Dünya Turuna Çıktılar

Düğün Yapacak Parayla Dünya Turuna Çıktılar

    Bazıları için düğün yapmak çok önemliyken, bazıları o kadar heba olacak masrafı kendileri için harcamayı tercih ediyor. Tuğçe ve Fatih çifti de her hafta sonu kamp yapan doğasever bir çift.

Düğün Parasıyla Dünya Turuna Çıktılar

Dünya Turu yapabilmek için tabiki sadece düğün parası yetmeyecekti. Bu yüzden tutkunu oldukları motosikletlerini ve arabalarını sattılar. İşlerinden de ayrıldıktan sonra Dünya Turu'na Avrupa'dan start vediler. Hala devam eden Dünya Turu'nun şu anki ayağı Güney Amerika'dalar. Gittikleri yerde çok beğendikleri bir lokasyonda evlenecekler.

Motosikletle seyahatleriniz nasıl başladı?

Fatih: Bir arkadaşım motorla Hindistan’a gitmişti. Çok etkilenmiştim. Dönünce hemen bana da aldık. Ardından hafta sonu turları başladı. Gezilerim genelde doğanın kalbinde aktivitelerden oluşuyordu. Bu sırada motosiklet eğitimleri alarak sürüşümü geliştirip, eğitmen bile oldum.

Tuğçe: Üniversitenin ilk günü motosikletim oldu. Sonra Fatih’le tanıştım ve beraber gezmeye başladık. Hatta Fatih’ten ilk çıkma teklifini bir yerlere gidip bir şeyler içmek değil de “Kampa mı gitsek ya” diye almıştım.


Bu tura kadar toplam kaç km. yol yaptınız? 

Tuğçe: 90 bine yakın kilometrem var. Fatih, bu rakamın iki katını görmüştür. Ama ikimizde büyük motorlara biniyorduk. Tur bütçemiz için küçük motorlar alıp yola çıkmak zorundaydık. 115 beygirlik motordan inip 10.5 beygirlik motora binince alışmamız biraz zaman aldı.

Böylesine zorlu bir maceraya atılmak ikinizin de hayali miydi? 

Fatih: Tuğçe daha çok yerleşik düzeni sever. Çok eskiden beri benim hayalimdi. Fırsatını yaratamıyordum. Tuğçe evlenme teklifimi kabul ettikten sonra evlenmek yerine benim hâlâ dünya turuna çıkmak isteyip istemediğimi sordu. Sonra sıkı çalışıp gerçekçi planlar yapıp, hazırlandık. Tuğçe: Yalnız hâlâ evlenemedik. Evlenebileceğimiz dünyanın en güzel yerini arıyoruz.

Rotanızı nasıl çizdiniz? 

Fatih: Macera Yunanistan’dan başladı. Bulgaristan, Romanya, Macaristan, Avusturya, Slovenya, İtalya, İsviçre, Fransa, Andorra, İspanya, Portekiz ve Almanya’da son buldu. Bu ilk etabımızdı. Sonra uçakla Sao Paulo gidip beş gün kaldık.

Oradan Şili’nin başkenti Santiago’ya vardık, direkt motorların Almanya’dan gemiyle gelmesini bekleyeceğimiz Valparaiso’ya yerleştik. Sonra dünyanın en güneyine motor sürüp Arjantin’in Ushuaia şehrine vardık. Şimdi ise Arjantin topraklarında kuzeye çıkıyoruz.


Bütçeniz ne kadar, sınırınızı geçtiniz mi?

Fatih: Bütçemizi yıllarca çalışıp aldığımız motorlarımızı ve arabamızı satarak yarattık. Çok az bir miktar da bankada biriktirdiğimiz para vardı. Avrupa için günlük 200, Güney Amerika için 150 lira olarak düşündük bütçeyi. Şimdilik rakamların üstüne çıkmadık.

1 yorum:

  1. oh valla en güzelini yapmışlarr dünya turuna çıkarak :))

    YanıtlaSil