9 Şubat 2017 Perşembe

Yunan Adaları "Kapıda Vize" Uygulamasını Kaldırıyor

Yunan Adaları "Kapıda Vize" Uygulamasını Kaldırıyor

    Turizme bir darbe de Yunan Adaları'ndan gelmiş bulunuyor. Malesef pasaportunuz olduğu taktirde "Kapıda Vize" alarak kolayca girebildiğiniz Yunan Adaları artık bu uygulamaya son veriyor.

    Yunanistan'ın Avrupa İşlerinden Sorumlu olan Dışişleri Bakan Vekili Yorgos Katrougalos, söz konusu adaların milletvekillerine gönderdiği mektupta, bakanlığın tüm ısrarlarına rağmen kararın engellenemediğini ifade etti.

    Vize işlemlerinin artık konsolosluk üzerinden yapılacak olması sebebiyle, Türkiye'de bulunan konsoloslukların vize işleri bölümü için personel takviyesi yapacaklarını belirtip, vize başvurusu konusunda elektronik sistemin de kullanabileceğin, açıkladılar.
    Kısacası en yakın komşumuz olan Yunanistan Türk turistlere vize uygulaması getirdi. Ülke ileriye mi gidiyor geriye mi bilinmez ama gerek politik, siyaset, gerekse pek çok sebep ile dış ülkelere iyi mesajlar göndermiyor gibiyiz...

    Söz konusu Yunan Adaları'ndan da bahsedeyim; Midilli, Sakız, Rodos, İstanköy, Sömbeki, Sisam, Meis adaları 2012 yılından beri Nisan ve Ekim ayları arasında Türk turistler adalara kolayca geçebilsin diye "Kapıda Vize" uygulamasını gerçekleştiriyorlardı. 
    Turizm yetkilileri söz konusu adalardaki turistlerinin yarısının Türkler olduğunu belirtse de, gezmenin bu denli zorlaştırıldığı bir ülkede yaşayıp, Nasıl Gezgin Olunur sorusuna cevap arayarak zoru başarmaya çalışıyoruz...
    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder