5 Temmuz 2017 Çarşamba

Kampçılar İçin 5 Mobil Uygulama Önerisi

Kampçılar İçin 5 Mobil Uygulama Önerisi

Kampçılar İçin 5 Mobil Uygulama Önerisi sayesinde kamp yapmanızı kolaylaştıracak ve kampçılığa yeni başlayanlar için de yararlı olacak uygulamalara göz atalım.

1. Maps.me

Öncelikle Türkiye'de ya da dünyanın neresinde olursanız olun gideceğiniz bölgeleri haritada bulup indiriyorsunuz. Böylece bölge hakkındaki her şeye kolayca ulaşabiliyorsunuz. Kamp alanları, kafeler, restoranlar, sokaklar, yollar v.b. Aynı zamanda telefonunuza konum özelliği aktif olduğunda bir yerden bir yere gitmek istediğiniz iki noktayı işaretleyebiliyorsunuz, program buraya yürüyerek, otomobille, otobüsle kaç dakika veya saatte varabileceğinizi gösteriyor. Bir nevi navigasyon özelliği de mevcut.

2. Packing List Lite

Kampa giderken özellikle araçsız sırt çantalı gezginler için az ve öz eşya almak çok önemli. Yoksa çok sık mola vermek, ağrılar acılar çekmek ya da zaman zaman eşyaların bir kısmını sıpıtıp atmak isteyebilirsiniz. :) Kampçılar için üretilmiş Packing List Lite Uygulaması sayesinde yapacağınız seyahat durumuna göre ihtiyacınız olan eşyaların listesini yapıp, kategorilere ayırıp, evde bu eşyaların nerede olduklarını da belirtip, ağırlıklarını bile uygulamaya girebiliyorsunuz. Bu sayede kaç kilo ağırlıkla ne kadar yol yürüyeceğinize göre çantanın kilosunu ayarlayabilirsiniz.

3. GPS Essentials

GPS uygulamalarını sorunsuz ve daha profesyonel bir şekilde kullanmak isterseniz GPS Essentials Uygulaması tam size göre. Google Maps ile uyumlu olarak çalışan uygulama yön bulma, dijital pusula, yol kaydedici, harita ve GPS ile uyumlu olarak çalışan kamera uygulamalarına sahip olduğu için çok çok kullanışlı. Siz yürüyüşünüzü yapın uygulama o rotayı kaydetsin :)

4. Travel Budget

İşte herkesin sorunu olan gezi bütçesi. Benim de çok işime yarayan uygulamalardan biri olan Travel Budget Uygulaması ile ulaşım, gıda, eğlence, konaklama gibi giderlerinizi kategorilendirip bunlara bütçe girerek hesabınızı tutabilir ve harcamaları abarttıysanız bazılarına dur diyebilirsiniz.

5. Knots Guide

Vahşi doğada zaman geçirmekten hoşlanan kampçıların seveceği bir uygulama çeşidi olan Knots Guide Uygulaması ile pek çok düğüm atma şekli öğrenebilirsiniz. İşinize yarayacak düğümleri atıp geri çözmeyi öğrenmek keyifli olacaktır. Hatta bu düğüm şekilleri hayatınızın her anında yardımınıza koşabilir.

1 yorum: