9 Aralık 2014 Salı

Thassos Görülmesi Gereken Güzel Bir Yunan Adası


İşte Hayalci Gezgin’ in sizlerle paylaşacağı muhteşem bir gezi yazısı daha, yaza dair ne kaldıysa kaybetmemek için içimizi sıcak tutuyoruz...
Önceden rezervasyon gerektirmeyen feribotlarla uzaklıktaki mevkinize bağlı uzunlukta sürecek bir yolculuk ile Thassos Adasına ulaşabilirsiniz. Fiyat pahalı değil, feribot seferlerini de sık yapmaya özen göstermişler. Bir gezgin olarak sırt çantanızla giderseniz durum böyle, ancak araba atlayıp giderim derseniz İpsala sınır kapısından 3 saat yolculukla Keramoti’ ye varabilirsiniz. Buradan da feribota atlarsanız 45 dakika içinde Thassos ta bulursunuz kendinizi.
Otel rezervasyonlarınızı online olarak daha önceden yaptırmış olmanız, hem sizi oralarda otel aramaktan ve zamanınızı çalmaktan koruyacak hemde daha uygun fiyatlara konaklamış olacaksınız. Örnek olarak 50 TL den fiyatlarla kişi başı odalar bulabilirsiniz. Seçenek olduğu için değişken fiyat yelpazesi sunuyor ziyaretçilere. Her tatil kasabasında olduğu gibi ışıl ışıl çarşısı bulunan Thassos Adası, taverna, kafe ve restoranlarıyla da size geleneksel Yunan eğlencesini sunuyor.
Eskiden misket üzümleriyle mehşur olan adada şaraplarda mehşur tatmadan dönmeyin. Yeşili ile mavisi koyun koyuna muhteşem bir uyum içerisinde büyülüyor konuklarını. Ormandaki geyikler, ceylanlar insanlara o kadar alışmışlar ki oteller kendi alanlarına girmesin diye tel örgülerle sınır koymuşlar. Fakat onlar hiç ürkmeden o sınırlara gelip misafir gelen turistlerin elinden yiyecek yiyebilecek kadar evcilleşmiş, benimsemişler konukları.

Thassos Adası’ nın bir Giola efsanesi vardır. Burası adada bir kısmına dek araba ile gidip, kalan kısmı yürüyeceğiniz; sıcakta, bayırlı, taşlı zorlu yollardan geçerek keşfetmenin tadına bir gezgin olarak varabileceğiniz efsanevi bir yer. Güneş en yukarıdayken suyun çok berrak olduğu denizin turkuaz göründüğü bir doğal havuz girintisi. Efsanesi ise şöyle; Tanrı Zeus bu havuzu yaratmış ve Afrodit burada yüzüyormuş. Diğer bir efsane de Zeus bu havuzu metresini izlemek için yaratmış, o burada yüzerken Zeus onu gözetliyormuş. Yuvarlak bir yapısı olan doğal havuza Zeus’ un gözü de denirmiş. Sonuç olarak görülmesi hatta yüzülmesi gereken muazzam bir yer.
Tabiki Thassos Adası’ nda birbirinden güzel plajlar bulunmakta bunları anlatmadan geçmeyeceğim. Makryammos Beach en güzellerinden biri. Diğeri ise yakın yerlerde mermer madeni bulunması dolayısı ile kumun bembeyaz olduğu Marble Beach, malesef biraz fazla kalabalık olabiliyor ve biraz dinginlik, huzur arayanlar için uygun bir plaj değil dolayısıyla içeride bir beach club var ve tanımadığınız kişilerle yan yana şezlonglara uzanmanız gerekebiliyor.
Biraz gezip keşfetmeye devam etmek isterseniz; adanın en büyük, doğal ve bozulmamış yapısıyla varlığını devam ettiren Kazaviti Köyü. Yunan mimarisinin en güzel örnekleriyle, dağın eteğine yapılmış taş Yunan evleri, ağaçların arasında tüm yıllara meydan okuyarak uzanıyorlar. Bu köyü de güzel otantik bir öğle yemeği yemenizi tavsiye ederim. Bize çok yakın olan Yunan mutfağından birbirinden güzel lezzetlerle; yadırgamayacağınız hafif tatlar deneyebilirsiniz. Köyden manzarayı yukarıdan izlerken gün batımının muhteşem renkleriyle geceyi burada kucaklamanız da mümkün.
Thassos Adası harika anılar biriktirebileceğiniz, gezgin ruhunuza ilaç gibi gelecek, sizler için unutulmaz bir tatilin adresi olabilir.

Yunanistan Vizesi Şartları ve Merak ettiğiniz Bilgilere ulaşmak için BURAYA TIKLAYINIZ 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder