İstanbullular bilir İstanbul Adalar hafta sonu kaçamakları ve yaz tatilleri için hem pratik, hem uygun ayrıca da ada tatili sevenler için birebirdir.
İstanbul adalarının üçüncü büyüklükteki adası olan Burgazada da güzel doğası ile tercih edilebilir nitelikte. Doğası kızılçam ağaçlarıyla kaplı tepeleri, mis gibi havası ve birbirinden güzel plajları her yaş grubu için çok uygundur. Yuvarlak biçimdeki adanın genişliği 2 km civarındadır.
Ada antik çağlardan bu yana yazarların ilgi odağı olmuş. Çağdaş Türk edebiyatının güzide isimlerinden biri olan Sait Faik Abasıyanık ta adalar hikayelerinin bazı bölümlerini burada yazmış ve hayatının bir kısmını bu adada geçirmiş. Sevenlerinin gezebilmeleri çin Sait Faik in Burgazada da bulunan evi müzeye çevrilmiş. Edebiyatseverler için kaçırılmayacak bir fırsat bu müzeyi gezmek. Pazartesi ve salı günleri dışında diğer günler sabah 10 dan akşam 6 ya dek ziyaret edebilmek mümkün.
Burgazada, Heybeliada ve Kaşık adasına bakan muhteşem bir manzaraya sahip. Görülesi ahşap ve zarif köşkleri, çam ormanlarının oksijen dolu havası ve sahilleri her mevsim ziyaretçilerini ağırlıyor.
Burgazada da Nereler Gezilir?
İstanbul Kabataş tan kalkan vapur ya da deniz otobüsleri ile yaklaşık 1 saat veya 40 dakika kadar bir sürede adaya ulaşmak mümkün. Adanın birbirinden güzel sahilleri gezmek, denize girmek ve kafa dinlemek için uygun. Adanın tek tepesi Bayrak tepe. Gezmek için edebiyat severler Sait Faik Abasıyanık ın müze evinden gezilerine başlayabilirler. Rumlardan kalan bu adada günümüzde az sayıda rum yaşasa da yinede karma bir nüfusa rastlanabilir.
Türkiye nin en eski sanatoryumlarından olan 1929 yılında yapılmış Burgaz Ada Sanatoryumu görülebilir. Adanın batı yönünde kalan Kalpazankaya mevkii özellikle gün batımı manzarası ile oldukça mehşurdur. Ve adanın bayrak tepe kısmında yer alan Hristos Manastırı da gezmek fotoğraf çekmek için oldukça uygun, dik bir yamacın üzerinde yer alıyor. İskelede vapurdan inildiğinde, sahili takip edereseniz eski plajın devamında doğu yönündeki burnun ucunda bir deniz feneri olduğunu görebilirsiniz, burayı da ziyaret edebilirsiniz.
Burgazada da Nerede Kalınır?
Konaklamak için burada birçok butik otel seçeneğiniz var. İster eski köşklerden butik otele çevrilmiş nostaljik bir ortamda konaklayın, isterseniz sahile yakın bir yerde doğayla iç içe olmak için çadır kurarak kamp yapın. Veya dilerseniz Burgazada öğretmen evinde de konaklayabilirsiniz. Yaz kış hizmete açık olan bu yer Milli Eğitim Bakanlığı tarafından işletiliyor ve herkese açık. Halka açık olan plajlara 50 metre uzaklıkta yer alan öğretmenevi nin konaklama fiyatları da uygun.
20 Mayıs 2015 Çarşamba
Burgazada da Nereler Gezilir, Nerede Kalınır?
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Burgazada hakkında güzel bir paylaşım olmuş eline sağlık..
YanıtlaSil