26 Mayıs 2015 Salı

Hawaii Bambaşka Bir Dünya...



     Hawaii dilinde Aloha merhaba demek olduğu için herkese Aloha :)) Kıyısında muhteşem bir deniz ve palmiye ağaçlarının benim gibi insanın moralini yükselttiğini düşünenler için cennet bir mekan olan Hawaii nin aynı zamanda zirvelerinde de dondurucu soğuklar kol geziyor.
    Amerika Birleşik Devletleri nin bir eyaleti ve en uzak toprağı olan Hawaii nin başkenti sevimli Honolulu kentidir. Yeryüzünün en şiddetli ve kararlı rüzgarları Hawaii kıyılarına vurur. Bu yüzden sörf turiziminin durak noktası olan bu yerden hem Dünya nın en iyi sörfçüleri çıkar, hemde Dünya nın her yerinden sörf tutkunları için paha biçilmezdir. Bir diğer mehşur olduğu konuda Dünyanın en yüksek zirveleri olan 3. büyük adası olması. Tabi bunun bir sonucu olarak da şiddetli rüzgarlar ve kasırgalar oluşuyor.
 Pasifik Okyanusu nda yer alan Hawaii Adası diğer tropikal adalar gibi iki tür sezona sahip; kuru sezon ve yağışla geçen ıslak sezon. Ekim ve Mart ayları arası turistik sezon için en uygun zamanlardır. En ünlü planlarından biri Waikiki Beach tir. Nisan ayında Waikiki Spam Jam isimli bir yiyecek festivali düzenleniyor. Mayıs ayında ise 2000 den fazla yüzen fener in denize bırakıldığı muhteşem görüntülerin oluştuğu, Memorial Day düzenleniyor yeri ise, Ala Moana Parkı. Duke Ocean Spor Festivali ise Ağustos Ayında gerçekleştiriliyor ve Dünyanın dört bir yanından spor tutkunları burada buluşuyor. Uluslarrası Film Festivaline de ev sahipliği yapan Havaii de bu etkinliğe Ekim ayında katılabilirsiniz.
 

    Hawaii de Nereler Gezilir?
Doğasıyla bir harika olan tropikal adada muhtşem gün batımı ve gün doğumu manzaraları eşliğinde yürüyüşler yapabilirsiniz. Çeşitli müzelerinde bulunduğu bölge sanatseverler için gayet uygun. Hawaii State Art Museum, The Contemporary Museum ve Honolulu Academy for Arts gezilebilecek müze ve sanat galerilerinden. Bunlar dışında ilgi çekici hayvanları ziyaret edip, fotoğraflamak için Honolulu Zoo yu ziyaret etmekte fayda var. Ayrıca Waikiki Aquarium birbirinden ilginç deniz canlılarını keşfetmek için güzel bir yer. Ayrıca Sea Life Park Hawaii de gezilebilecek noktalar arasında yer alıyor.
   Yürüyüşleriniz ve unutulmaz piknikleri yapabilmeniz için mutlaka Waikiki Vadisini ziyaret etmelisiniz. Birbirinden ilginç canlılarıyla doğasını keşfebileceğiniz ekolojik cennet kıvamında bir park.
    Kuzey sahillerini sörfçüler, doğu sahillerini ise spor severler tercih ediyor. Zaten en popüler plaj tartışmasız Waikiki Beach ve buranın en güzel sahili ise Diamond Head yakınlarındaki Kaimana.


    Hawaii de Alışveriş
Waikiki ana caddesinde bulunan Kalakaua Bulvarında hediyelik eşyalar ve ilginç tasarımları ziyaretçilerle buluşturan birbirinden güzel butik mevcut dilediğinizce bakınabilirsiniz. Şehrin en büyük alışveriş merkezi ise; Ala Moana Alışveriş merkezi. Chinatown böyle yerlerin olmazsa olmazı ve mutlaka girilip gezilesi mekanlarından da biri zira içinde çok ilginç şeyler bulacağınız kesin.

   Hawaii de Nerede Kalınır?
Her bütçeye göre değişen fiyatlarda oteller, bungalow evler ve aynı zamanda kiralık ev seçenekleri ile konaklama sorun olmayacaktır. En büyük otellerinden biri 357 tane odası ile Edition Waikiki. Otantik ambiyans sevenler için ise Ke Iki Beach Bungalows uygun olacaktır.

   Hawaii ye Nasıl Gidilir?
Türkiyeden direk Hawaii uçuşları bulunmuyor ancak Amerika Los Angeles aktarmalı olarak rahatça Hawaii ye ulaşabilirsiniz.
Los Angeles Uçak Bileti Fiyatları için BURAYA TIKLAYIN   


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder