21 Mayıs 2015 Perşembe

Amerika' daki güzel şehirlerden biri; Fort Lauderdale...

    Amerika Birleşik Devletleri nin tropikal kıyılarının bulunduğu Florida eyaletine bağlı harika bir şehir; Fort Lauderdale.
    Şehrin sahil kıyısı direk Atlantik Okyanusuna açıldığı ve Miami ye de 20 km uzaklıkta bulunduğu için hem turistik açıdan görülebilir bir yer, hem de bence burada yaşanır. Dünyada bir Miami kadar bilinmemesi şehri daha yaşanır yapan öğelerden biri.
    Şehrin nüfusunun çoğu kısmını Almanlar oluşturuyor ve nüfusta yaklaşık 167.000 gibi az bir sayıdan oluşuyor. Bu güzel şehir de Amerika nın bazı şehirleri gibi kanallar üzerine kurulu olduğundan Amerika nın Venedik i olarak kabul ediliyor. İklim sıcaklığı genelde 24 derecenin altına düşmemesi hem sıcak ve tropikal olması bu nedenle tabi yıl içinde dönüşümlü olarak çok sayıda yerli, yabancı turistin bu güzide kıyıları tatil amaçlı ziyarete gelmesinde büyük rol oynuyor.
    Günlük otel fiyatları ortalama 115- 120 dolar civarında. Zaten herkesin bütçesine uygun bir otel bulacağı kesin çünkü bölgede tescilli olarak 561 tane otel yer alıyor. Fort Lauderdale şehrinde yaşayan Türk nüfusu 500 kişi civarında. Bu güzel tropik kıyılarında tek büyük problemi malesef kasırga felaketi. 2005 yılındaki Katrina Kasırgası New Orleans kentinden sonra burayıda bir hayli etkilemiş.
    Şehrin her yakasında ve banliyölerinde birbirinden güzel plajlar yer alıyor. Bunlardan en bilinenleri; güney kesiminde Dania ve Hollywood Beach. Batı kesiminde; Plantation, Lauderhill, Oakland Park, Tamarac Beach. Kuzey kısımlarda ise; Pompano Beach ve Wilton Manors Beach yer alıyor.
    Tropik ve egzotik olan bu bölgenin mehşur vahşi hayvanı Amerikan timsahları. Burası neden Amerika nın en yaşanabilir şehirlerden derseniz, fiyatlar bir New York ya da Los Angeles kentlerine göre neredeyse % 40 daha ucuz. Benzin fiyatları dahi neredeyse yarı yarıya olacak şekilde galonu 3 dolar civarı satılıyor.
    Fort Lauderdale Gezilecek Yerler
Müze gezmeyi bilimseverlerle buluşturan; Museum of Discovery and Science görülebilir. Sanat müzeleri arasında ise; Museum of Art Fort Lauderdale bulunuyor. Gezmek ve kafa dinlemek için yemyeşil bir parkta oturmak isteyenler, Hugh Taylor Birch State Park ı ziyaret edebilirler. Alış veriş yapmak için çarşı gezmeyi sevenler, Fort Lauderdale Sawp Shop u mutlaka ziyaret etmeli.

   Fort Lauderdale Kalınacak Yerler
Konaklama seçeneklerinin neredeyse sınırsız derecede fazla olduğundan zaten bahsettim ancak benim favorilerim arasında kesinlikle Sminole Hard Rock Hotel and Casino Hollywood bulunuyor. Konsepti, hizmetleri, eğlenceleri açısından kesinlikle paraya kıyılıp tercih edilesi bir mekan.

  Fort Lauderdale Ulaşım
Pasaport ve vizenizi aldıktan sonra, Türkiyeden direk uçuşlar olmadığını belirteyim. Lufthansa Airlines ile aktarmalı olarak varabilirsiniz. Miami havalanında inip, araçla gelebileceğiniz gibi direk Fort Lauderdale de bulunan iki havaalanından birini de tercih edebilirsiniz.
    Kent tropik olduğu için hemen hemen her gün geçici olarak gök gürültülü, şimşekli, sağnak yağışlar görülebilmektedir. Ayrıca muhteşem bir kıyı şeridi ve liman kısmı vardır. Bu yüzden neredeyse 48 cruise gemi kapasitesi bulunan limana, gemi turları tercih eden turistlerde sık sık ayak basmaktadırlar...
   

1 yorum: