24 Nisan 2017 Pazartesi

Güney Afrika'da Sörf Yapılabilecek 4 Plaj

Güney Afrika'da Sörf Yapılabilecek 4 Plaj

    Güney Afrika'nın da üç tarafı denizlerle sarmalanmış olduğu için birbirinden farklı güzelliklerde yüzlerce plajı bulunuyor.

1. Umhlanga

    Burası KwaZulu-Natal' ın en ünlü plajlar arasında bulunuyor. Hint Okyanusu'nun sıcak suları milyonlarla turisti, tatilciyi Umhlanga'nın eşsiz güzellikteki altın kumlarına doğru çekiyor.

2. Ballito

    Sörf için harika koşullara sahip olan KwaZulu-Natal'in Dolphin Coast'u güneyde bulunan Hibiscus Coast'tan daha kayalık ve dalgalıdır. Burada her yıl Bay Price Pro sörf yarışması gerçekleştiriliyor ve yine milyonlarca turiste, sörf tutkunlarına ev sahipliği yapıyor.

3. Sodwana Bay

    KwaZulu-Natal'ın kuzey kesimleri bakır renkli bir kuşakla çevrili, diğer yandansa subtropikal ormanla kaplı kum tepeleri de görülmeye değer. Hint Okyanusu yumuşak ve ılık suyu ile bezenmiş dalgalarla okşanan bu kumsal olan Sodwana güzel plajlarla süslenmiş yörenin belki de en değerli bölgesi. Pek çok alternatif aktiviteye de olanak tanıyan plaj, 4x4 sürücüleri, balıkçılar ve şehrin yoruculuğundan kaçanlar için huzur dolu bir yer.

4. Cape Vidal

    Yine KwaZulu-Natal bölgesinin bir diğer plajı olan Cape Vidal, seyri muazzam ve keyifli bir manzaraya sahip. Irmak ağzı gölü olan Lake Saint Lucia'nın hemen yanı başındaki bu plaj macera severleri çeken vahşi bir buluşma noktası...

Bu civarda kamp yapmak isterseniz ise Cape Vidal Camping'i tercih edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder