20 Nisan 2017 Perşembe

Ümit Burnu ve Cape Point Görülmeli

Ümit Burnu ve Cape Point Görülmeli 

    Ümit Burnu denize doğru uzanan kayalık bir burun olarak denizden yaklaşık olarak 245 metre yükseklikte bulunuyor. Portekizli kaşif Bartolomeu Dias burayı keşfettiğinde burası için Fırtınalar Burnu (Cabo das Tormentas) ismini vermiş.
    Portekiz kralı ise verilen bu isme karşı çıkarak ve bu deniz yolunun doğu Hint Adaları zenginliklerine doğru uzanacağını düşünerek buraya Ümit Burnu anlamına gelen Cabo Boa Esperança adını uygun görmüş. Çok çeşitli zengin bir doğal yaşama ev sahipliği yapan Ümit Burnu, Güney Afrika'nın diğer bitki örtüsü şekillerinden farklı olarak çiçekli bitkilerle kaplı ağaçsız bir bölge ve hayvan türleri bakımından da oldukça zengin. bir konumda. Dünyanın farklı yeryüzü şekillerinden biri olan Ümit Burnu görülmeye değer.

Cape Point

    Cape Yarımadası'nın güney ucunda; ünlü Masa Dağı Milli Parkı'yla, parkın diğer bölümünü kapsayan Ümit Burnu arasında Cape Point yer alıyor.
    Parkın Ümit Burnu bölümü bozulmamış ve bugün de vahşi doğasını koruyor. Özellikle deniz kuşları için güzel bir barınma yeri. Cape Agulhas ve Cape Point arasında, Atlantik Hint Okyanusu'nun soğuk Benguela Akıntısı'yla, Hint Okyanusu'nun sıcak Agulhas Akıntısı buluşuyor. İşte tam bu buluşma noktasında genellikle Cape Town ve çevresindeki mikro-iklim meydana geliyor. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder