5 Nisan 2017 Çarşamba

Türkiye'de Trekking İçin 5 Güzel Yer

Türkiye'de Trekking İçin 5 Güzel Yer

    Türkiye özellikle doğa sporları için olanak sağlayan doğa ortamları açısından bulunmaz bir nimet. Doğa sporları arasında yürüyüş yapmayı sevenler için mutlaka gidilmesi gereken 5 yer ile ilgili makaleme mutlaka göz atın.

1. Artvin Macahel

    Macahel; Türkiye ve komşusu olan Gürcistan'ın arasında kalan düşler vadisi kıvamında bir trekking bölgesi. Yürüyüşe Borçka Karagöl noktasından başlanıp, Macahel Karçal dağlarından molalarla yürüyüşünüze devam edebilir, dilerseniz bu parkuru kamplar eşliğinde tam bir maceraya dönüştürebilirsiniz. Bu parkuru doğasever arkadaş grubunuzla etkinlik olarak yapabileceğiniz gibi Trekking Tur Programları'na katılarak da gerçekleştirebilirsiniz.

2. Aladağlar - Kayseri Niğde Adana

    Aladağlar; Toros Dağları'nın zirvesi konumdadır. Pek çok dağcılık sporunun yapıldığı Aladağlar, vadilerinde kamp yapıp, trekking turlarının sık düzenlendiği bölgelerdendir. 

Aladağlar Trekking Turları esnasında Emli Vadisi ve Parmakkaya Vadisi gibi Aladağlar'ın vadilerinde trekking yapılmakla birlikte Alaca Doruğu zirve tırmanışı gerçekleştirilmektedir.

3. Kaçkar Dağları - Karadeniz

    Trekking yapılan en gözde yerlerden biri de Kaçkar Dağları. Yüksek zirveleri olan Kaçkar Dağları'nda buzul gölleri, buzul vadileri ve bitki örtüsü, çeşitli vadileri ile harika bir trekking macerası sunuyor.
Ayrıca fazla zamanı olmayanlar ve trekking etkinliğine katılmak isteyenler için de Kaçkar Dağları bölgesinde günübirlik 50'ye yakın yürüyüş etkinliği düzenlenmekte.

4. Gökçeada Ege Denizi

    Gökçeada hem kültürel, hem de daha yumuşak Ege havasıyla yürüyüş yapılabilecek farklı noktalar arasında bulunuyor. Tarihe uzanan Eski Rum Köyleri ve mimarisiyle, doğal güzellikleri ve sahiliyle, trekking sırasında farklı yerler keşfedebilirsiniz.

5. Uludağ - Bursa

    Uludağ yaz, kış her mevsim trekking, kampçı ve doğa sporları tutkunlarının uğrak yeri olarak tercih edilir. Hiç bilmeyenler için tehlikeli olabilecek noktaları bulunan Uludağ'da doğa etkinlikleri için çeşitli grupları, tur gruplarını tercih edebilirsiniz. Her mevsiminde görülmeye değer manzaralara ev sahipliği yapan Uludağ'da mutlaka kamp yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder