8 Nisan 2015 Çarşamba

Nefes Kesici İguazu Şelaleleri (Iguazu Falls)

 
     Herkese merhabalar, muhteşem İguazu Şelalelerini oluşturan nehir Güney Amerika da yer alıyor ve ismi aslında Yguazu olup, Guarani dilinde büyük su anlamını taşıyor.
    Gerçekten de dünyanın devasa büyüklükteki şelalelerinden birini oluşturuyor. İki farklı nehrin birleşerek oluştuğu Iguazú Şelalelerinin en güzel özelliği, şelaleler nehre dökülen yerin bir kaç kilometre öncesinde oluşuyor. Heybetli olan dev kısmına "şeytan gırtlağı" ismi veriliyor. Bu kısım Arjantin de yer alıyor. Ancak bu büyük şelalelerin etkisi Brezilya tarafında da oldukça güçlü şekilde hissedilebiliyor.
    İguazu Şelaleleri (Iguazu Falls) de toplam genişlik 2700 metre civarında. Uzun yağışlarda oldukça fazla su barındıran şelaleler iki basamak halinde 75 metre yükseklikten dökülüyorlar. Eleanor Roosevelt doğanın mucizesi bu harika manzarayı gördüğünde üzülerek "poor niagara" yani "zavallı niagara" demiş. 
     Kesin olmamakla beraber Iguazú Şelalelerinin dünyanın yedi harikası kategorisinde değerlendirilmesi söz konusu. 1984 yılında bu doğal güzellik, Unesco Dünya Mirası Listesinde kabul edilmiş. Her yıl binlerce turistin bu güzellikleri izlemek için dünyanın dört bir yanından geldiği düşünülürse, bu nefes kesici manzaranın gerçekten izlenmesi gerektiği doğru. 
    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder