5 Mart 2015 Perşembe

Çeşme Aya yorgi Mekanları...

    Ilıca ile Dalyan arasında yer alan Aya yorgi, doğal bir koy ve yarım şekline benziyor. Yaz sezonunu bir hayli hareketli günler yaşayan Ayo yorgi, tertemiz ve durgun deniziyle mavinin ve yeşilin her tonunu sunuyor ziyaretçilerine.
    Rumlar Çeşme ye ilk geldiği zamanlarda yedi tane kiliseleri varmış ve bunların en büyüğü ise baş papazının isminin Aya yorgi olduğu kiliseymiş. Koyun yer aldığı bölge ise zamanında çok saygı duyulup, sevilmiş papazın ismi ile anılıyor.
    Bu koyda popüleritesi yüksek beach clup lar yer alıyor. Aya yorgi nin en eski ve popüler mekanlarından Paparazzi ye artık pek uğrayan kalmamış gibi, girişte ücret almayıp makul gibi görünse de içeride en az 45-50 TL harcamanız gerekiyor. Gelenlerin yaş ortalaması da 25 yaş üstü. Gündüz Çeşme de gözünüzü kırpmadan kazıklanacağınız bir mekan halini almış, her giden bunu söyleyerek çıkıyor. Paparazzi ise eleştirileri göz önünde bulundurmadan yoluna devam ediyor.
    Bir diğer piyasa kulüp ise Sole&Mare 20-30 yaş arası müşterilerinin olduğu mekan, özellikle hafta sonları İzmir lilerin akınına uğrayarak resmen konsept değiştiriyor. Hafta içi gidilmesinin daha uygun ve elit olduğu Sole&Mare için önceden gidip yer kapmak, hatta stand ya da locadan yer isterseniz de rezervasyon yaptırmak gerekiyor. Fikriniz olması amacıyla, geçtiğimiz yaz giriş ücreti 40 TL idi. Kokteylleri lezzetli, atmosferi güzel, her tarzdan müziği bulabileceğiniz bir yer. Akşamüstüne yaklaşırken saat 16:00 dan sonra yoğun olmaya başlıyor happy hour saatleri ile birlikte tıklım tıklım bir hal alıyor.
    Bir diğer Aya yorgi eskilerinden mekan Babylon. Eski çizgisini koruyor hafta sonları eskiden olduğu gibi hala çok kalabalık. Temiz hoş bir mekan, geçtiğimiz yıl restoranı da yenilenmiş, her şeye rağmen yeni açılan mekanlara karşı biraz gölgede kalabiliyor. Ama belirli bir tercih kitlesi olduğu için, bazılarının gözünde Babylon hala vazgeçilmez. Geçtiğimiz yıl giriş ücretleri 50 TL idi.
    Aya yorgi gençlere hitap ettiği gibi, kumsaldan denize gireceğiniz bir plaj beklemeyin. Koy clublar, mekanların çevrelediği ve denize ahşap platformlardan dalındığı tarzda. Bu tarzını yıllardır koruyan Aya yorgi, Bodrum tarafları bu denli ünlü olmadan öncesinde en popüler yerlerdendi. Elbet birçok kişinin hala vazgeçilmezi.
    Bu sizin nasıl bir tatil istediğinize bağlı, mekanlarda sürekli eğlence ve deniz, arkadaş grubuyla gidildiğinde, Aya yorgi kesinlikle size hitap edecektir. Ancak aileler için Çeşme nin daha soft yerleri, daha uygun olacaktır.
   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder