26 Mart 2015 Perşembe

En Ucuz Tatil Yerleri Araştırması...

    En Ucuz Tatil Yerlerinin nereler olduğu üzerine bir derleme yapan Price of Travel isimli dergi bu fiyatları belirleme de ülkelerdeki üç yıldızlı otellerin konaklama gecelik ücretlerini kıstas olarak almış durumda.
    Balkanlar genel olarak tatil yapılmada uygun fiyatlara sahip ülkeler arasında yer almış. Sofya, Bulgaristan başta olmak üzere, Saray Bosna, Bosna-hersek, Belgrad, Sırbistan gibi bölgeler yer alıyor.
    Sıralamalarda aslında Rusya nın lüks ve pahalı şehirleri arasında sayılan Saint Petersburg da yer alıyor. Her bütçeye sahip oteller, konaklama yerleri göz önünde bulundurulduğunda aslında çoğu ülkede bu sonuca varılabilir. Listede geçen diğer ucuz tatil yerleri arasında; Budapeşte, Macaristan - Polonya, Krakov - Split ve Zagreb Hırvatistan - Vilnius, Litvanya - Bratislava, Slovakya - Riga, Letonya gibi ülkeler yer alıyor.
    Price of Travel dergisinin yaptığı bu araştırmada İstanbul, Tükiye ile Yunanistan ın Santorini Adası da bulunuyor. Her ülke şehirlerinin şüphesiz lüks bölgeleri ve daha ucuz fiyatlarla tatil yapılabilecek bölgeleri bulunuyor. Ancak bu araştırmanın çok da fazla doğru olduğuna inanmıyorum. Yani biraz eksiklikler olmuş gibi.
    Doğru olan şey Balkan turları ile, balkanları gezdiğinizde turun ucuza gelmesi ve birçok yer görme imkanınız olması. Fakat aynı ülkelere yine turla değilde yalnız giderseniz pansiyon gibi konaklama yerlerinde ucuz fiyatlara kalabilirsiniz. Ona keza bu uygulama İstanbulda da bu geçerlidir. Ancak mesela İstanbul da arka sokaklarda ucuz fiyatlı olan otellerde konaklamaya tatil denir mi ya da ne denli güvenlidir bilinmez, bu yüzden bu araştırma insanları bence biraz yanıltabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder