6 Mart 2015 Cuma

Karayip Adalarında Eğlenceli Bir Tatilin Sırları...

    Karayip Korsanları Filmlerini her izleyişimizde Karayip Adalarının kumsalına, denizine tekrar tekrar hayran kalmışızdır. Tabiki filmin çoğu bu adalarda çekilmedi, ancak gidip bu adaların güzelliğine yakından tanık olmak lazım.
    Güney Amerika da Venezüella nın kuzeybatına doğru uzanan bu güzel adalar, yirmi beş bağımsız ülkenin veya sömürgenin oluşturduğu 7000 adalar ve adacıklar topluluğudur. Kristof Colomb un keşfettiği Karayip Adaları nın kendi yerli halkı bulunuyor.
    Bu çekici güzellikteki adaları ister, tatil isterseniz balayı için tercih edebilirsiniz. Karayip Adalarında ziyaretçileri bekleyen birbirinden güzel aktiviteler ve tabiki hayatınızda hiç göremeyeceğiniz kadar temiz bir deniz ile muhteşem doğa manzaraları bekliyor. Tüm güzel ve cesur renklerin buluştuğu Karayip Adalarında denizle gökyüzü o kadar güzel ve uyumlu renklerdeler ki, beyaz kumsalları ise, denizle birleştiğinde kıyıya dek gelen renkli balıkların telaşlı yüzüşlerini görebilirsiniz. Yemyeşil ormanlarına can katan rengarenk papağanlarla süslü ağaçlar ve birbirinden ilginç çiçekleri seyrettiğinizde bile, zamanın hızlı geçtiğini görecek ve tatilinizin bitmesini hiç istemeyeceksiniz.
   Karayip Adaları sadece deniz ve kumsaldan oluşan sıkılacağınız çok soft adalar değil, yani bu demek oluyor ki doğa ve adrenalin aşığı herkes burada çok eğlenebilir. Ünlü El Yunque Yağmur Ormanlarını ziyaret ederek adaların bir ucundan gezmeye başlayabilirsiniz. Burası Amerika daki tek yağmur ormanı olma özelliğiyle ve muhteşem zümrüt yeşili doğasıyla gelenleri kendine aşık ediyor. Bu mükemmel tropik ortamda yapılacak orman turuna katılmanız çok heyecanlı olabilir.
    Yanında yerel Karayip yemekleri ve içki sunulan bir Karayip Gemisinde tüm gününüzü geçirmeye ne dersiniz? Bu gemiler yine aynı Karayip Korsanları filmindekilere benziyor kendinizi denizlerin hakimi gibi hissedeceğiniz muhteşem bir gün yaşayabilirsiniz. Bir diğer olmazsa olmaz aktivite tabiki dalış aktivitesi. Bu temiz denizin su altı güzelliklerini görmeden buradan ayrılınmaz. Profesyonel dalış denemesi yapmak, fotoğraflar çekmek için tura katılabilir ve hem eğlenceli hem de eğitici bir zaman geçirebilirsiniz.
    Adrenalin tutkunu turistler için düşünülmüş bir diğer aktivite ise Off-Road. Bu tur şehirden başlıyor ve Karayip Adalarının muazzam panaromik manzarası eşliğinde devam ediyor. Bu egzotik doğaya o kadar alışacaksınız ki, gözünüz etrafınızdaki çekici tropikal ağaçları döndüğünüzde de arayacak.
    Zip Line denen aktivite ile biraz macera yaşayabilirsiniz. Karayip Adalarını yüksekten seyredebileceğiniz, yüksek noktalara kurulu çelik halatların üzerinde, teçhizatlarla bağlanıp, Indiana Jones edasıyla halattan kayarak iniyorsunuz. Aileler için ise gezme ve aile üyeleriyle yapılabilecek bir aktivite kano ile denizde gezmek ve bu turkuaz güzelliğe, balıklara daha yakından bakmak olabilir.
    At Binmeyi sevenlere farklı bir deneyim yaşatmak için burada sahilde hatta deniz içinde ata binme turları oluşturmuşlar. Sadece kumsalı gezmiyor, atların boyun hizzalarına kadar suya da giriyorsunuz, gayet eğlenceli. Buralara kadar geldiyseniz tekne turlarına katılarak gidebileceğiniz namını tüm dünyaya duyurmuş Britanya Virjin Adalarını ziyaret edebilir, Karayiplerin en güzel sahillerinin bulunduğu yerde yüzebilir ve hatta sörf dersleri dahi alabilirsiniz.
    Yemekler konusuna gelince Puerto Rico (Porto Riko) nun leziz mutfağı ve Bahamaların zevkli menüleriyle eşsiz bir damak zevki sizi bekliyor olacak, birbirinden farklı hazırlanmış güzel deniz ürünlerinin tadına doyamayacaksınız.

Karayip Adaları Uçak Bileti Fiyatları için BURAYA tıklayın
   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder