23 Mart 2015 Pazartesi

Bora Bora Adaları Nerede ve Nasıl Gidilir?

    Tahiti üzerinden aktarmalı olarak ulaşımı yapılan Dünya nın en güzel köşelerinden biri Bora Bora Adaları. Bora Bora Adaları Nerede ve Nasıl Gidilir? Sorularına cevaben diyebilirim ki sadece Tahiti üzerinden seferler düzenlenen adalar Fransız Polinezyası ndaki Sosyete Adaları olarak da isim yapmış adacık gruplardır.
   Pasifik Okyanusunun mavinin her tonuyla oluşan muhteşem sularında bulunan okyanusun incisi niteliğindeki adalar; Bora Bora Adaları. Adalara yerleşimin ve yaşamın 4. yüzyıllarda Polinezyalı yerleşimciler sayesinde başladığı sanılıyor. 1722 de Avrupalıların keşfettiği adalar, 1822 de İngilizlerin Adaya gelip, protestan kililesi inşa etmesi ile devam ediyor. Ve son olarak 1842 de ada Fransızların himayesine geçmiş.
    İkinci Dünya Savaşı esnasındaki Pearl Harbor da Amerika bu sevimli adacıkları üs olarak kullanmış ve oldukça silahlandırmış, depolar kurmuş ancak ilginçtir ki adada hiç çatışma yaşanmamış.
    Bora Bora Adaları dalış tutkunlarının da uğrak noktası. Ada, mercan kayalıklarının en çeşitlilerinin yer aldığı bir lagün içine yerleşmiş durumda. Volkanik bir ada konumunda olan yer Pahia ve Otemanu isimli iki sönmüş yanardağa ev sahipliği yapıyor. Bu nedenledir ki adada pek hayvan çeşitliliği yok. Zamanındaki volkanik patlamaların canlı barınmasına elvermemesi nedeniyle, adanın kendine özgü bir hayvan türü olmasa da her göç eden koloni ya da devlet kendi yerel hayvanlarını buraya taşıyıp, yetiştirmeye devam etmiş.
    Kuş ve balık konusunda ise çeşitlilik fazlasıyla göz önünde. Adayı saran Pasifiğin tertemiz suları, 500 e yakın balık ve kaplumbağa türünün yuvası.
    Hemen hemen her balayı çiftinin hayallerini süsleyen bu güzel mercan adaları, turistik bakımdan düşünülürse gitmek için en uygun zaman şüphesiz Polinezya Kışı. İki tür mevsime sahip olan Bora Bora Adaları, Kasım aylarından Nisana dek ıslak mevsim denilen Polinezya Yazını yaşıyor. Bu mevsimlerde pek gitmek istemezsiniz çünkü, şiddetli fırtınalar, yoğun yağmurlar ve buna eşlik eden 30 derece sıcaklık tatilinizi berbat edebilir. Onun yerine kuru mevsim adı verilen ve mayıs aylarından, ekime dek süren Polinezya Kışı tam gidilesi zamanlar. Zaten bizimde yaz aylarımıza denk geldiği için tatil, izin ve balayı mevsimleri bu güzel adalarda değerlendirilebilir. Polinezya Kışında hava sıcaklığı 24 ile 28 derece aralarında değişiyor.
    Maldivler tadında hatta oradan biraz daha farklı olarak, lüks çizgiler işlenen birbirinden güzel oteller bulabilirsiniz. Yine zeminleri camdan yapılmış denizin içindeki bungalov evlerde Fransız Polinezyasının deniz altı zenginlikleri odanıza dek gelecektir. Köpekbalıkları ve vatoslarla yüzmek burada hayal olmaktan çıkıyor hatta, onları kendi elinizle besleyebiliyorsunuz. Ayrıca sıkça uygulanan dalış teknikleri ile Dünyanın en çeşitli mercan resiflerini inceleyebilir ve bol bol fotoğraf çekebilirsiniz. Eğer buraya tatile gidecekseniz iyi bir su altı kamerası almanız sizin yararınıza olacaktır. Rengarenk canlılardan oluşan su altı dünyasını keşfedip, fotoğraflamak Bora Bora Adalarında inanılmaz keyifli.
    Güvenlik konusunda adada hiç sıkıntı yok, dilediğiniz saatte çıkın ve gezinti yapın. Etkinlik olarak jip turları, at binme etkinlikleri ve bisiklet turları ile popüler arazi aktiviteleri gerçekleştirebilirsiniz. Dünyaca ünlü siyah incileri güvendiğiniz satıcılardan kendinize ve sevdiklerinize alabilirsiniz. Ada genel olarak tropik bir çizgide olduğu için çok fazla tarihi dokusu yok en fazla yukarıda bahsettiğin 2. Dünya Savaşı sırasında Amerikanın üs olarak kullanırken kurduğu topların kalıntıları görülebilir.
    Bayağı masraflı olabilecek bir tatil belki Bora Bora Adaları ancak, paranız olduğunda düşünmeden gidilmesi gereken bir yer. Herkes hayatında böyle bir tropik güzellik görmeli, anılarında ve fotoğraflarında yer almalı...

Bora Bora Adaları Uçak Bileti Fiyatları hakkında bilgi almak için BURAYA tıklayın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder