27 Mart 2015 Cuma

Singapur; Nereler Gezilir, Nerede Kalınır?

    Singapur çevresi Hint Okyanusu ile sarılmış Malay Yarımadasında bulunan bir ada devleti. Zamanında devletler henüz bu denli gelişmemişken, adanın tamamı tropik iklimin bitkileri ile kaplıymış. Ancak günler geçmiş, devletler gelişip, şehirler inşa edildikçe, günümüzde bitki örtüsünün % 85 i kalmış. Bu da vahşi hayvan yaşama alanı için yeterli olmadığından, sayılarında bir miktar azalma meydana gelmiş.
    Bir dönem İngiliz sömürgesi olmuş, 2. Dünya Savaşı sonrası Japonların himayesine girmiş Singapur en sonunda, 1965 te kendi bağımsızlığını ilan edebilmiş.
    Singapur Türkiye ye vize uygulamayan ülkeler arasında. Öyle ki gidip 90 gün boyunca vize işlemi problemi olmadan kalabilirsiniz. Sonrasında çalışma ya da öğrenci vizesine başvurmanız gerekiyor. Bu tropikal ülkenin iki muson dönemi var ve bu dönemler sağanak yağışlarla geçen dönemler olduğu için tatilinizi nispeten kuru geçecek dönem olan yaz ayları Mayıs-Haziran-Temmuz-Ağustos tercih edilebilir.
    Singapur da Nereler Gezilir?
Singapur muazzam doğası ile ziyaretçilerine mükemmel fotoğraflar çekebilecekleri ortamlar oluşturuyor. Ünlü Singapur Nehrinde bota binip, nehrin başındaki meşhur Merlion Simgesinden başlayıp (aslan başlı, balık vücutlu beyaz heykel) güzel bir bot yolculuğu yapıp, Esplanade de yolculuğunuzu sonlandırabilirsiniz.
    Burada kıyı boyunca yürüdüğünüzde birbirinden güzel tiyatrolarda gerek dünyaca ünlü, gerekse yerel birçok oyunun sergilendiğini görebilirsiniz. Bu dikenli gibi duran ilginç mimariye sahip binalar, yerli halkın onlara Durian demesiyle daha da anlam kazanıyor. Çünkü Durian tropikal meyvesinin dış kabuğu da aynı bu binaların dış yüzeyine benzer dikenli bir durumda. Tadı herkesin beğeneceği olmasa da gitmişken bu meyveden tadabilirsiniz.
    Bir diğer görülmesi gereken yer Marina Bay. Ziyaretçilerine harika bir panaromik görüntü sunan Marina Bay ın içinde ilk entegre resort de yer alıyor. Bu muhteşem manzarayı tepesinden kuş bakışı izlemek ve fotoğraflamak istiyorsanız, Swiss Hotel in en üst katında bulunan restorandan rezervasyon yaptırarak, unutulmaz bir manzara eşliğinde yemeğinizi yiyebilirsiniz.
    Sıcak ve tropik iklim tutkunları için Singapur, doğası ve kıyı boyu uzanan, çoğu yerden görünen ufuk çizgisiyle bir harika. Singapur da yaşayan birçok etnik grup ve kültür bir arada olduğundan ilginizi çekerse ziyaretleriniz arasında bu etnik, kültürel grupların mahallelerini de gezebilirsiniz. Her yer de bir tane olmazsa olmaz ChinaTown; 1900 lerin ilk yarısında kurulmuş ve geçmişten günümüze tapınaktan, lüks binalarına kadar her yapıyı içinde barındırıyor kesinlikle görülebilir. Bunların yanı sıra Arab Street, Orchard Road, Colonial District ve Little India da gezilebilecekler arasında. Ayrıca Orchard Road üzerinde bulunan Singapur Ulusal Müzesi ve Singapur Sanat Müzesi de ziyaret edilebilir.
    Singapurda elektronik eşya alabilirsiniz, fiyatlar oldukça uygun. Beğendiğiniz profesyonel fotoğraf makineleri ya da parçaları, notebook bilgisayarlar veya cep telefonlarının fiyatlarına göz atmak için teknoloji mağazalarını da gezebilirsiniz.
    Singapur da gece hayatı çok canlı, kıpır kıpır olan uyumayan bir şehir. Eğlence mekanları açısından birçok seçenek bulup, keşfedebilirsiniz. Bunca kültür bir arada yaşamasına rağmen ülke refah içinde. Ve yemekler konusunda pek çok seçenek olduğu için asla aç kalmazsınız. Farklı etnik kültürlerin bir arada yaşaması avantajını kullanarak, çoğu farklı ülke mutfağına ait lezzetleri Singapur da tadabilirsiniz.

    Singapur da Nerede Kalınır?
Her bütçeye uygun konaklama fırsatları sunan birçok yer bulunmakta. Konaklama konusunda belirli bölgelerin içinde yer alan otelleri tercih etmeniz daha önemli. Mesela; Riverside, Marina Bay, Orchard Caddesi, Clarke Quay ve Robertson Quay gibi bölgelerin otelleri daha nezih olacak ve gezilmesi, görülmesi gereken noktalara yakın konumda bulunacaktır. İngilizce konuşulduğu için de anlaşılması kolay bir ülke niteliğinde.

Singapur Uçak Bileti Fiyatları için BURAYA tıklayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder