14 Mart 2015 Cumartesi

Yurtdışı Tatillerinde Gidilesi Oteller Bölüm_2

    Geçen paylaştığım yurtdışı gidilesi oteller bölüm_1 yazıma ek olarak doğası ve mimarisiyle büyüleyen birkaç otele daha göz atmakta fayda var dedim.
    İlk sırada benim çok enteresan bulduğum bir otel var küçük, sevimli ve gitmesi imkansız gibi duran; İsviçre nin Appenzell Alperindeki kuzey zirvesinde yer alan Ascher Cliff Oteli, isim olarak Ascher Guesthouse olarak da geçen Ascher Evi muhteşem bir yer. Bu ilginç otel sırasında Wildkirchli Mağaraları (Wildkirchli Caves) var ve aşağısında da göz alabildiğine Ebenalp Cliff  yani Ebenalp Uçurumu bulunuyor. Peki burası nasıl yapılmış sorusu akıllara geliveriyor? Ascher Evi büyük bir itinayla uçurumun üzerine, dağın içine 19. yüzyılda yapıldı. Buraya; dağ ve konukevi kelimelerini birleştiren isveççe "Berggasthaus" deniyor. Şüphesiz çok büyük bir otel değil Ascher Guesthouse ama içinde birkaç otantik oda, güzel bir restoran ve muhteşem bir manzaraya bakan pencereleri var. Otel odası tarzı yok yerdeki büyük minderin üzerine uyku tulumlarınızı atarak, sıradışı bir konaklama keyfi yaşıyabiliyorsunuz. Temiz havanın kalbi olan alplerde böyle bir konaklama deneyimi gerçekten harika olmalı.
   İsviçreyi geride bırakıp, Fransa daki bir başka güzel otele göz atabiliriz: Le Moulin du Roc Oteli. Burası çiçekler, yeşillikler içinde nefes alan ve göze çok hoş görünen bir otel. 15 tane odası olan bu güzel butik otel, ahşap, terasları, merdivenleri birbirine labirent gibi bağlanarak ortaya keyifli görüntüler çıkartıyor. Modern çizgilerini koruyan Le Moulin du Roc Oteli, konseptinde her odaya klasik mobilyalarla otantik bir atmosfer verilmiş.
   Bir diğer hoş ve ilginç otel de Şili deki Montana Magica Lodge. Binanın şekli tamamen ilginç. Volkanik bir dağ görüntüsü oluşturmak için bu mimariyi kullanmışlar. Ve binayı, sarmaşık ağaçlar, yosunlar, çiçekler çevreleyerek muhteşem doğallıkta bir görüntü kazanmışlar.
    Ayrıca aradaki konuksever pencerelerde çok şirin görünüyorlar. Sanki hobbit evlerine de benzeyen otel size birçok fantastik filmi anımsatacak bir mimari yapıya sahip. Bu eğlenceli otele tatile gitmek kesinlikle sizi çok mutlu edecektir. Otelin iç dizaynı tek kelimeyle mükemmel. Ortaçağ hanları gibi ahşap dokunuşlar ve doğal malzemelerle yaratılmış muhteşem bir konsepte sahip. Bu tabiat harikası Montana Magica Lodge Oteli 300 bin dönümlük bir yere gizlenmiş Güney Şili de konuklarını bekliyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder