23 Ekim 2016 Pazar

Yeniköy' de Lezzet Dolu Yelken Restaurant

    Bugün sizlerle özellikle İstanbul' da olanlar ya da İstanbul ziyaretinde hoş bir mekanda leziz bir menüyle huzur bulmak isteyenler için Yelken Restaurant' ı paylaşacağım.
Yelken Restaurant Yeniköy' de 2012 yılında kurulan şık bir ambiyansa sahip güzel bir mekan. Açık ve kapalı iki bölümden oluşan Restaurant ferah ve zevkli döşenmiş bir atmosfere sahip.

Yeniköy' de Lezzet Dolu Yelken Restaurant

Yelken konum olarak deniz kenarında yer almıyor ancak açık bölümünde tepeden görünen enfes deniz manzarası eşliğinde yemeğinizi yiyebiliyorsunuz.

Yelken Restaurant Menüsü

    Adından da anlaşılacağı üzere Yelken Restaurant Menüsü deniz ürünleri ağırlıklı olarak tasarlanmış. Soğuk başlangıçlar son derece lezzetli ve sunum olarak da yelken şeklinde tabakların kullanılması çok hoş bir detay. Mekanın çoğu noktasında ismini yansıtan yelken detayı gözünüze takılabilir.

    Bülent Ilgaz Yelken Restaurant' ın kurucusu ve mekanı anlatırken de "Adalı olduğumuz için denizle her zaman içiçeydik. Yıllardır yelken sporu ile uğraşıyorduk. Şimdi de işimizi bu isim üzerine oluşturduk. Marka vaatlerimiz ise istikrar; devamlılık, yenilik, hijyen ve huzur." şeklinde yorumluyor.
    Gerçekten de gittiğinizde karşınıza hijyenik, huzurlu, şık ve sakin bir mekan çıkacak. Yemeğe devam edersek soğuk başlangıçlardan sonra mezeler eşliğinde yemeğinizi sürdürüyorsunuz. Soğuk başlangıç çeşitlerinde; köpoğlu, acı ezme, kabak çiçeği dolması, cibes gibi lezzetler de mevcut. Bademli taze fasulye, portakallı karides gibi mekanın spesyali olan leziz ve marjinal mezeleri de mutlaka deneyin.

    Sıcak başlangıçlar arasında; kadayıfa sarılı karides ve deniz ürünleri mücver deneyebilirsiniz. Menünün ana yemekleri tamamen deniz ürünlerinden meydana geliyor balık mantısı, karidesli mantarlı pazı sarma gibi geleneksel yemekler, deniz ürünleriyle buluşturulmuş. Mavi yengeç Linguini, Paella, Karidesli safranlı risotto gibi Akdeniz Mutfağı lezzetleri yanı sıra Tuzda Balık, sütte balık ve buğulama gibi bilinen lezzetleri de deneyebiliyorsunuz. Dilerseniz Yelken Restaurant' ın özel reçetesi olan Tarhun Soslu Izgara Levrek size, balığın iyi ayarlanmış pişme süresi ile ağızda dağılan bir lezzet sunabilir.

    Yemeğin en güzel bölümlerinden biri olan tatlı faslına sıra geldiğinde Türk ve İtalyan karışımı bir tatlı finali sizleri bekliyor olacak. Pişmaniyeli Cheesecake ile bambaşka bir tatlı ziyafeti çekebilirsiniz.
    Yelken Restaurant gününüze huzur ve lezzet katacak, gerek menüsü gerekse atmosferi ile İstanbul' un mutlaka ziyaret edilmesi gereken mekanları arasında bulunuyor. Hele ki deniz ürünleri ve balık seviyorsanız bu mekan favoriniz olabilir...
Yelken Restaurant Web Sitesi
Adres; Köybaşı Cad. 109 Yeniköy/İstanbul

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder