10 Mart 2017 Cuma

Malta'daki Azure Window (Mavi Pencere) Yıkıldı

Malta'daki Azure Window (Mavi Pencere) Yıkıldı

    Doğal harikalardan biri olan Azure Window (Mavi Pencere) ünlü dizi Game of Thrones' in çekimlerinde de set olarak kullanılmış doğal bir kemerdi.

Game of Thrones Dizisi'ne Set Olmuştu

    Azure Window her yıl binlerce turistin akınına uğrayan, bir doğa harikasıydı. 2010 yılındaki Game of Thrones dizisinin sezon bölümünde Dothraki'lerin sahnesi için set olmuştu. Daha sonra daha da ünlenen ve gezinler arasında yayılan Game of Thrones'in çekildiği yerlere gitme tutkusu fenomenine eklenen Malta Azure Window malesef artık yok.

Twitter Hesabından Duyurdu

    Malta Başkanı Joseph Muscat Azure Window'un çötüğünü twitter hesabından takipçilerine duyurdu. Olayı "yürek parçalayıcı" olarak ifade eden başkan, Malta ordusunun havadan çektiği bir fotoğrafı da beraberinde paylaştı. Zeminden çekilmiş bir fotoğraf karesi de paylaşan Muscat "Yıllardır hazırlanan raporlar bu doğa harikasının doğal erozyona kurban olmasının kaçınılmaz olduğuna işaret ediyordu, o acı gün geldi."

     Haber duyulduktan sonra pek çok Gozo Adası yaşayanları bölgeye koştular ve Times of Malta da görüntüleri tüm dünya ile paylaştı


     Azure Window'un kemeri üzerinde yürüyenlere para cezası uygulanması söz konusu olmuşsa da bu yasak asla uygulanamamıştı. Times of Malta doğal harika olan Mavi Pencere kemerinin çökmesini bir sürpriz olarak açıklasa da bazı jeologlar Azure Window için doğal erozyona dayalı olarak birkaç yıllık bir ömür biçmişti


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder