5 Temmuz 2015 Pazar

Arizona Antilop Kanyonu / Antelope Canyon


    Amerika Birleşik Devletleri' nin güney batısında bulunan en çok fotoğraflanan ve ziyaret eden kanyon Antilop Kanyonu.
    Arizona da yer alan bu kanyon, erozyonlar (ani su baskınları ve rüzgarlar) sonucu meydana gelmiş doğal bir oluşum. Kanyonun  Navajo dilindeki ismi  "Tse' bighalinili" yani "suyun taşların arasından aktığı yer" anlamı taşıyor.
   Muson yağmurlarının olduğu sezonda yağışlar kanyonun aralarındaki pasajlara dolarak akar ve su daha fazla ivme kazanır bu durumda kanyon duvarları daha fazla aşınmaktadır. Bu gibi sel baskını olası durumlarından korunmak için kanyonu sadece turlarla gezebilirsiniz.
    Dünyanın her yerinden turist akınına uğrayan Antilop Kanyonu özellikle fotoğraf sanatçılarının ilgisini çekmektedir.


    6,5 milyon dolara satılarak dünyanın en pahalı fotoğrafı ünvanını alan "Phantom" isimli fotoğraf da Antilop Kanyonun da çekilmiştir.
    Ayrıca 127 Saat filmi ne konu olmuş, Aron Ralston bu kanyonda sıkıştığı kayadan kurtulmak için kolunu kesmiştir, filmde onu James Franco canlandırıyor.

Antelope Canyon is a slot canyon in the American Southwest. It is located on Navajo land east of PageArizona. Antelope Canyon includes two separate, photogenic slot canyon sections, referred to individually as Upper Antelope Canyon or The Crack; and Antelope Canyon or The Corkscrew.
The Navajo name for Upper Antelope Canyon is "Tsé bighánílíní" which means "the place where water runs through rocks." Lower Antelope Canyon is Hazdistazí (advertised as "Hasdestwazi" by the Navajo Parks and Recreation Department), or "spiral rock arches." Both are located within the LeChee Chapter of the Navajo Nation.
    The road to Antelope Canyon is gated by the Navajo Nation and entry is restricted to guided tours led by authorized tour guides.[4] Tours can be purchased in nearby Page, and range from $35 to $82 per person, depending on the time of the day and length of the tour.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder