17 Eylül 2015 Perşembe

Kuşadası' nda Nereler Gezlir? Nerede Kalınır? / Kusadasi, Turkey Travel Guide


    Kuşadası' nın geçmişi çok engin tarihlere yaklaşık 5 bin yıllık bir geçmişe dayanıyor. Kuşadası' nda yaşayan uygarlıklar arasında; Lelegler, Antik Yunanlar, Bizanslılar, Romalılar ve Osmanlılar gibi birçok medeniyetler var.


    Kuşadası' na gitmişseniz kesinlikle sadece 20 km uzaklıkta kalan Antik Şehir Efes- Milet ' e uğranmalı hatta önünden virajla devam ederek tırmanılan Meryem Ana' nın evi de görülmeli. Kuşadası' nın harika bir milli parkı var. Çam ormanlarıyla bezenmiş çeşitli koylara sahip bir park. Koylar oldukça çeşitlilik gösteriyor, mesela birinci koy sırf kum ve durgun denizi de oldukça sığ olduğu için en kalabalık koylardan biri oluyor. Ancak diğer koylar ise tam tersi dalgalı, taşlıklı ve girdiğiniz gibi derinleşen cinsten, bu yüzden çocuklar için tehlikeli olabilir.

    
    Kuşadası Milli Parkı özellikle birinci koyda ön kısım plaj ve arka kısım piknik yerleri, burada piknik yaparken, sevimli yaban domuzlarının istilasına uğrayabilirsiniz ve arkanızı döndüğünüz bir anda yiyecekleriniz tartaklanabilir, bu yüzden dikkatli olmalısınız. Yaban domuzları zararsızlar ve insanlara alışmışlar, akşamüstü herkes gitmeye başlayınca piknik yerine gelip, kalan yiyecekleri, karpuz kabuklarını yiyorlar.

    Kuşadası Milli Parkı çıkışında uğramanız gereken bir diğer önemli yer Zeus Mağarası. Mitolojiye göre Zeus bazen çok sinirlenebilen deniz tanrısı Poseidon' un sakinleşmesini beklerken bu mağaraya saklanırmış. Mağaranın içinde yüzen birçok kişi göreceksiniz, bana pek çekici gelmeyen karanlık suları, ayrıca oldukça da soğuk. Mağaranın girişi çok afilli yine fotoğraf çekmeyi sevenlere güzel manzaralar çıkacaktır. Özellikle mağara giriş duvarlarındaki yosunlar ve örümcek ağları oldukça mistik bir görüntü sunuyor.


    Kuşadası' nın içinde de Kadınlar Plajı, Kuştur Plajı, Sunrise Beach Club gidilebilecek hoş kumsallar. Çocuğu olan aileler çevredeki çeşitli aqua parkları ziyaret edebilir; en popülerlerinden biri Adaland Aqua Park.


    Güvercin Adasının Kalesi' nde harika bir manzara görebilirsiniz, fotoğraf tutkunları içinde burası kaçınılmaz bir konum. Kale Barbaros Hayrettin Paşa tarafından yaptırılmış. Zaten Kuşadası' na gelipte içindeki bu kaleyi gezmemek mümkün değil, ada kordon boyu tarzı yolla karaya bağlı. Yandaki limanda dönem dönem büyük Transatlantik tur gemileri görmeniz mümkün.
    Aracı olanlar için gezilecek yerler saymakla bitmez; Selçuk, şaraplarıyla meşhur Şirince Köyü ve Dünyada en yaşanılabilen yerler arasında seçilmiş Seferihisar' ı gezebilirsiniz. Ayrıca Kuşadası' nın içinde kalmak istemeyenler için araçla 15 dakika uzaklıkta Davutlar Mevkii' nde de konaklayabilirsiniz. Davutlar ile ilgili yazım için BURAYA tıklayın.


    Tekne turu burada da oldukça ünlü, çevredeki koyları görmek açısından öğle yemeği dahil kişi başı 40TL civarı (siz yinede pazarlık yapmayı deneyin) olan bu turlara katılabilirsiniz. Az önce bahsettiğim limana yanaşan büyük Cruise gemiler sayesinde Kuşadası hep capcanlıi hareketli ve turistlerin uğrak yeri niteliğinde. Bar, pub çeşitliliğinin bol olduğu gibi, çarşısında da oldukça farklı hediyelik eşyalar, çeşitli ürünler satılıyor, bakmakta fayda var, beğeneceğiniz bir şeyler bulacağınız kesin.
    Burada da Antalya' da olduğu gibi kaleiçi var ve kaliteli barların bulunduğu bu yer geceleri inanılmaz güzel oluyor, özellikle çocuksuz aileler bu civarda takılabilir.


Kuşadası' nda Ne Yenir?
    Bu sorunun cevabı zaten içinde saklı tabikide balık yenir :))  Peki en güzel balık nerede yenir? derseniz; Liman Balık Restoran, meze, balık ve alkollü içecek dahil 50 TL hesap çıkarıyor ziyaret edin derim.
    Avlu Restoran yöresel ev yemekleri lezzetiyle belkide öğle yemekleriniz için tercih edebileceğiniz bir mekan olabilir, 15-20 TL doyabilirsiniz.
    Tarihi Sur Restoran' da çorbalar 6 TL, kebaplar 17 TL den başlıyor, Şaşkın Kebap denenebilir.
Erzincan Restoran odun fırınında pide yapıyor fiyatlar 10 TL  ancak odun fırınının lezzeti başka tabii. Ayrıca testi kebabı da sunuyor.
    Yine öğle yemeklerini pratik olarak yapmayı sevenler için Yörük Pastanesi ziyaret edilebilir.
Tuki' de sosislinin bambaşka bir haline tanık olacaksınız; Çarşaflı. Böyle denmesinin sebebi sosisi örten peynir çarşaf gibi göründüğü için. Çok lezzetli bir öğün olacaktır fiyatı 9,5 TL

Kuşadası' nda Nerede Kalınır?
    Birçok konaklama yeri, otel çeşitli hizmet paketleriyle müşterilerini ağırlıyor. Kuşadası içinde her bütçeye uygun butik otel, pansiyon bulabilirsiniz. Bir de çeşitli mevkiilerde kalarak da tatilinizi sürdürebilirsiniz. Kuşadası merkez ve civarında çok büyük oteller bulunmuyor bu yüzden genel olarak sistem oda, kahvaltı şeklinde hizmete dayalı.

    Asia Apart Otel;
Bazı tatilciler, gezginler apart otelleri tercih eder. Bağımlı olmayı sevmezler orası onlar için sadece konaklama yeridir. Gezip, keşiflerini yaptıktan sonra sadece uyumaya gelirler. Bu apart otel Yılancı Mevkii' nde yer alıyor. 30 odası var. Arazi biraz denize uzak ancak meyve ağaçlarıyla dolu, dingin ve huzurlu. Odalarda açık mutfak ve salon mevcut, televizyon ve klima da var. Kuşadası' nın mükemmel gün batımını bahçeden izleyebiliyorsunuz. Açık büfedeki birçok yiyecek bahçesinden taze taze temin ediliyor. Bahçesinde havuzu da var. Kahvaltı dahil konaklama kişi başı 75 TL.
     Pasha Apart Otel;
Bu otelde 26 odalı havuzlu, iki katlı sevimli partlardan oluşuyor. Kadınlar Plajı' na yakın mesafede olan otelin önünden geçen dolmuşlarla 8 dakika gibi bir sürede Kuşadası merkeze varabilirsiniz. Kahvaltı dahil kişi başı 60 TL.
    Mr. Happy' s Liman Otel;
İsminden de anlaşılacağı gibi Limanın yanında yer alan otelin teras manzarası bir harika. Akşam yemekleri de terasında sunuluyor ve muhteşem manzara eşliğinde Türk yemekleri ve mangalda balık yapılıyor. Merkezde yer aldığı için çarşıya, barlara ve restoranlara oldukça yakın. Balkonlu ve deniz manzaralı odaları var. Fiyatlar ise; oda ve açık büfe kahvaltı kişi başı 50-60 TL den başlıyor.
    Olivia Otel;
Yavansu da bulunan otelin 28 odası var. Havuzlu otel çevresinde muz ve palmiye ağaçları bulunması egzotik hava katıyor. 400 metre uzaklıkta plaj var. Odaların hepsi deniz manzaralı şekilde. Merkeze 7 kilometre uzaklıkta kalıyor fakat yakında marketler ve restoranlar bulunuyor. Ayrıca dolmuşla ya da arabanızla merkeze kısa sürede varabilirsiniz. Oda ve açık büfe kahvaltı kişi başı 51 TL fiyatında.

6 yorum:

  1. Kuşadası' nda gezilecek yerler ile ilgili çok kapsamlı bir yazı olmuş ayrıca konaklama seçenekleri de çok başarılı eline sağlık :))

    YanıtlaSil
  2. Kuşadası hakkında çok bilgilendirici ve harika bir yazı olmuş...

    YanıtlaSil
  3. Aciklamalari cok begendim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Kuşadası çok güzel bir yer bilgi verebildiysem ne mutlu bana Sevgiler :)

      Sil
  4. kuşadası.. hayatımda gidip de kalbimin kaldığı tek yer. eşimle 2 kez gittik ve ömrümün sonuna kadar bikaç kez daha gideriz herhalde :) çok güzel bi yazı olmuş. okurken anılarım canlandı...

    YanıtlaSil