16 Ekim 2014 Perşembe

Buzlar Ülkesi İzlanda...


    İzlanda; kükreyen volkanları, monolitik buzulları, buz gibi dağları ve derin fiyortları açısından doğal zenginliği olan bir ülke. Kuzeyin ham doğal güzelliklerini ve mistik gücünü yakalamak isteyen fotoğrafçılar için kutsal bir mekan haline gelmiş bulunmakta.
    İzlanda' nın doğasının güçlü duruşu ve birbirine zıt görüntüsü tatilcileri, gezginleri ve fotoğrafçıları kendisine karşı konulmaz kılıyor. Buzul havzaları, yüksek dağların aralarındaki şelaleleri, volkanik külleri ve çöl kesimleri birbirlerine zıtlık oluştururken bir yandan da inanılmaz bir ahenk içerisindeler. Bazı bölgeleri boş ve çorak hissettiren kendine özgür bir dünyası olması İzlanda' yı bakir kılıyor. İzlanda' nın nüfusu neredeyse 325.000 kişilik. Konumu itibariyle muhteşem manzaralar görmeniz mümkün. Aurora' ların ( Kuzey Işıkları) buzulların üzerinde dans ettiği müthiş gece manzaraları yaşamanız kaçınılmaz. Uzmanlar İzlanda' nın jeopolojik ve tarihsel açıdan genç bir ada olduğunu düşünüyor. 16 - 18 milyon yıl önce tektonik yer hareketleri sonucu oluşmuş olabileceği gibi sonuçlar mevcut.
    İzlanda' da lükslük dereceleri değişiklik gösteren birçok otel bulunuyor. İsteğinize ve bütçenize göre seçim yapabilirsiniz. Tabi nispeten daha lüks oteller konum ve manzara açısından daha zengin, manzaraları konukları en iyi şekilde seyeredebilsin diye, camlar yere kadar, servis daha fazla, fakat fiyatlar daha yüksek.
     İzlanda görsel dünyanıza hitap eden, kafa dinlemek ve farklı bir kültürle tanışmak için çok ilginç bir ülke. Özellikle de soğuk hava sevenler için, hiç sıkıntı çekmeyecekleri bir ülke.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder