6 Eylül 2015 Pazar

San Marino Cumhuriyeti, İtalya / San Marino Republic, Italy


    Orta İtalya' nın doğusunda, Ritmini' ye ve Adriyatik denizine birkaç kilometre uzaklıkta, 750 metre yüksekliğindeki bir kayalığın tepesine kurulmuş küçük bir ülke vardır; Sımsıcak güneşin kucakladığı San Marino Cumhuriyeti...
    Yeryüzündeki cumhuriyetlerin en küçüğü ve en eskisi olan San Marino Cumhuriyeti' ni IV. Yüzyıl' da, Romalılar' ın baskısından kaçan ve günlerini dua ederek geçirmek için Titano dağına sığınan sofu bir taş işçisi kurmuştu.
    Keşişin sığındığı yeri haber alan çömezleri birer birer çıkıp gelince, San Marino Cumhuriyeti doğdu ve günümüze kadar da hep öyle kaldı. Devletin tarafsızlığını korumakla görevlendirilen San Marino ordusunda asker sayısı oldukça azdır. Zaten ülkenin nüfusu da 32 bin 576 kişiden oluşmakta. Cumhuriyetin başkenti olan San Marino' ya uğrayan turistler, dünyanın en güzel manzaralarından birini mutlak bir huzur içinde seyredebilirler.
    Bu Ortaçağ havasını sürdüren şehrin caddelerinde, otomobille ya da herhangi bir motorlu taşıtla dolaşmak yasaktır ve turistler, trafik kaygısından uzak rahatça dolaşabilirler.

1 yorum:

  1. San Marino Cumhuriyeti oldukça küçük ancak çok otantik bir yer güzel yazı olmuş, teşekkürler

    YanıtlaSil