14 Ağustos 2016 Pazar

Assos Gezilecek Yerler ve Konaklama Fikirleri

Assos Gezilecek Yerler ve Konaklama Fikirleri

    Assos görkemli bir tarihe ve mavi bayraklı koylara sahip, bu yüzden de tatil için burayı tercih edenlere çok huzurlu bir ortam sunuyor.
    Güzel denizi ve tarih kokan sokaklarıyla Behramkale Assos' da gezilecek yerleri anlatacağım. Eşsiz güzellikteki köy ve antik kent, Çanakkale Ayvacık' a bağlı. Tarihi binlerce yıla dayanan köyün karşısında Midilli Adası yer alıyor. Yunan Pers, Roma ve Osmanlı' nın izlerine rastlayabilirsiniz.

Assos Gezilecek Yerler

    İlk olarak Behramkale Köyü' nden gezmeye başlayın. Köye girerken Büyük İskender' in öğretmeni ünlü filozof Aristotales' in heykeline rastlayacaksınız. Nostaljik taş evlerin yer aldığı taş sokaklar ve ufak tefek rengarenk dükkanlar güzel fotoğraflar çekebilmeniz için hoş ortamlar sunacaktır. Köylülerin organik tezgahlarından mis gibi kokan kekikler, zeytinyağı ve el yapımı çeşitli hediyelik ürünler alabilirsiniz. Ayrıca yöresel olarak halı ve kilimleri ünlü.

    Antik kentleri tarihte Yunanlılar hep en güzel lokasyonlara kurmuş. Hal böyle olunca hemen hemen her güzel tatil yerinde gezebileceğiniz bir antik kent bulabilirsiniz. Burada da köyü gezdikten sonra Antik kente doğru yola çıkabilir ve M.Ö. 4' üncü yüzyılda kurulan Assos Antik Kenti' ni gezebilirsiniz. Görülesi yerler arasında ilk olarak Athena Tapınağı geliyor. Tarihi sütunların görkemine kapılıp, karşısındaki deniz manzarasına hayran kalabilirsiniz. Selfiler, artistik fotoğraflar çekmek için en güzel yer işte burası. :) Sonrasında amfitiyatroyu, hamam, tapınak ve lahitleri gezin.

Assos' un Koyları

    Tiyatronun aşağısından antik limana ulaşmak mümkün. Bu kısımda Assos size istediğiniz huzuru verecektir. Deniz kıyısında sıra sıra restoranlar var, balıkçı tekneleri, iyot kokusu eşliğinde iş başında. Tabiki burada deniz ürünlerinin tadına bakmadan olmaz. İsterseniz limandan denize de girebilirsiniz. Konaklamak için Assos' un civar koylarını tercih ederseniz, merkeze nazaran daha uygun fiyatlara konaklayabilirsiniz. Mavi bayraklı koylar; doğaları güzel Kadırga, Sokakağzı, Sivrice Koyları. Özellikle sıcak, bunaltıcı havalarda Assos' un serin denizi çok iyi geliyor.

Assos Konaklama Fikirleri 

    Çiçek Otel: Sivrice de denize sıfır konumda olan otelin özel plajı ve iskelesi var. Bazı odalar deniz manzaralı ve büyük pencereli olan otel restore edilmiş bir aile işletmesi. Odalarda klima, tv ve internet bulunuyor. Kahvaltı dahil konaklama kişi başı 75 lira. Ama isterseniz yarım pansiyon seçeneği ile taş restoranında yemek de yiyebilirsiniz.
    Sahil Kamping & Bungalov: Kadırga Koyu' nda bulunan tesis, hem çadır kampı için uygun hem de bungalov ev seçenekleri ile konaklama sunuyor. Kendine ait şezlongları olan tesis denize sıfır konumunda. Bungalovda kahvaltı ve akşam yemeği dahil kişi başı 75 lira. Çadır ise 60 lira.
    Ege Motel; Sokakağzı Koyu' ndaki tesis denize sıfır 10 odalı aile işletmesi ve bünyesinde ev yemekleri yapılıyor. Rahat ve temiz odalarda üç kişi konaklayabiliyor. Oda kahvaltı kişi başı konaklama 75 lira. Sabah ve akşam yemekli yarım pansiyon kalanlar için 100 lira.
    Yalı Motel; Deniz birkaç adım mesafede olan aile işletmesi motel Sokakağzı mevkiinde. Sefahat Hanım ziyaretçilerine kendi elleriyle yemek hazırlıyor. Tam pansiyon hizmet veren motelde 5 çayı ikramı da var. Odalarda, Tv, klima ve internet bulunuyor. Önü deniz olan motelin arkası orman. Konaklama ve üç öğün yemek ile kişi başı konaklama 110 lira.

1 yorum:

  1. Gerçekten Süper bir yer Assos geçen yaz gitme fırsatım olmuştu hayran kalmıştım :)) Güzel yazı için emeğinize sağlıkkk

    YanıtlaSil