28 Ağustos 2016 Pazar

Fransa Rokfor Kasabası Gezilecek Yerler

Fransa Rokfor Kasabası Gezilecek Yerler Maceracı gezgin olup ta bir yandan da gurme edasıyla yeni lezzetler keşfetmeyi sevenler için Rokfor Kasabası gizemli mağaraları ve çeşit çeşit leziz peynirleriyle çok doğru bir adres olacaktır.

Fransa Rokfor Kasabası Gezilecek Yerler

Rokfor Kasabası ismini peynir efsanesine vermiş, lokasyon olarak Güney Fransa' da yer alan gizemli ve hoş gezilesi mağaraları ile hem doğa turizmine hem de yeni lezzetler peşinde olan lezzet avcıları gurmelere unutulmayacak bir tatil fırsatı sunuyor. Peynire ismini veren Roquefort Kasabası doğa tutkunları için artık daha fazla gezilecek, keşfedilecek alana sahip, çünkü civardaki mağaraların özelliklerini barındıran modern mahzenler yapılmış bunlar da fazlasıyla ilgi çekiyor.

Küflü Peynir Deyip Geçme

Pek çok coğrafyada peynire küf katılarak kimi damak zevkleri için hiç uygun olmayan, kimilerinin de bayıla bayıla tükettiği küflü peynir' in asıl adresi tartışılmaz Rokfor' dur. Rokfor Peyniri diğerlerine göre daha dayanıklıdır ve lezzetini sağlayan küf özel bir hamur karışımından pişirilen ekmeklerin küflendirilmesiyle elde edilir. Toz haline getirilmiş olan bu küf, peynirle buluşturularak ortaya efsane lezzet çıkartılır. Bir gram penicillin mantarı 2 bin kiloya kadar Rokfor Peyniri' ni küflendirebiliyor.

Rokfor Kasabası Gezilecek Yerler

Doğanın bu kasabaya armağanı labirentvari mağaralar olmuş. Hazırlanmış peynirlerin 3-4 ay süreyle dinlendirildiği Rokfor Mağaraları, doğal güzellik açısından bambaşka bir yere sahip. Bölgede yaklaşık olarak bin metre yüksekliğindeki Combalou Dağı' nın içinde bir takım çöküntülerin oluşması 11 katlı labirent zinciri şeklinde mağaralar oluşturmuştur. Bugün dağın derinliklerinde 110 dönümlük bir mağaralar silsilesi bulunuyor. Mağaraların içinde bütün yıl boyunca aynı sıcaklık ve nem oranının olmasının sebebi ise; düzenli su sızması ve buharlaşma. Yaz ve kış ayları süresince mağaralardaki sıcaklık 9 derece, nem ise yüzde 95 olarak devam ediyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder