18 Temmuz 2017 Salı

Kelebekler Vadisi'ne 90 Metre Yükseklikten Düşen Genç Yaşamını Yitirdi

Kelebekler Vadisi'ne 90 Metre Yükseklikten Düşen Genç Yaşamını Yitirdi

    Kelebekler Vadisi Muğla'nın Fethiye ilçesine bağlı, her yıl pek çok gezginin, kampçının ve yürüyüşçünün ziyaret ettiği bir yer. Buraya patika yoldan inmeye çalışan 26 yaşındaki öğretmen Birolcan Şahin 90 metreden düşerek hayatını kaybetti.

Kelebekler Vadisi'ne İnen Patika Yolda Dengesini Kaybetti

    Üzücü olay dün saat 17.00 civarında gerçekleşti. Birolcan Şahin İzmir'den tatil için Faralya'ya iki arkadaşıyla birlikte geldi. Kelebekler Vadisi'ne en basit ulaşım denizden tekne yardımıyla yapılabiliyor. Patikadan çıkış ve inişler ise gerçekten tehlikeli. Birolcan Şahin ve arkadaşları 300 metre yükseklikteki kayalık bölgeden inmek istedi. Bazı bölümlere sabitlenmiş halatlara tutunarak inilen zorlu patika yolunda yürümeye başladılar. Birolcan Şahin dengesini kaybederek 90 metre aşağıya yuvarlandı.
    Olay esnasında orada olan arkadaşları hemen sağlık görevlilerine haber verdi. Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ve Afet Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekipleri olay yerine gönderildi. 
   Ekipler olay yerine vardığında talihsiz öğretmen yaşamını yitirmişti. Ekipler sedyeyi 1 kilometre yürüyerek vadinin plajına taşıdılar. Tekneyle Ölüdeniz Beldesi'ndeki Belcekız Plajı'na getirilen Şahin'in cesedi, Fethiye Devlet Hastanesi'nin morguna sevk edildi.
   Bu olaya tanık olan arkadaşları ise gözyaşları içinde olayı izlediler.

Kelebekler Vadisi'nin Patikası Kapatılmalı

    Benzer bir talihsiz olay geçen yılda Kelebekler Vadisi'nde yaşanmıştı ve mucize eseri can kaybı yaşanmamıştı. Yine aynı noktadan düşen bir başka tatilci mucize eseri hayatta kalmıştı. Fakat talihsiz öğretmen Birolcan Şahin, 40 metrelik bir yuvarlanma ve 50 metrelik sert bir düşüş sonrası olay yerinde yaşamını yitirdi.
    Patika yolunda birçok uyarı tabelası bulunuyor. Bunlara rağmen tatilci gezginler, ağır sırt çanları ve terliklerle patika yolunu inmeye çalışıyorlar. Ücretsiz ulaşım yolu olarak gördükleri bu yoldan inmenin can kayıplarına yol açtığı ya da her yıl benzer kazalara davetiye çıkarttığı bir gerçek. Böyle giderse belediye Kelebekler Vadisi'ne inen patika yolu kapatıp, kullanıma yasaklayacak gibi duruyor. Umarım bir daha böyle üzücü bir olay yaşanmaz.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder