20 Ocak 2015 Salı

Türkiye Kayak Merkezleri...


    Ülkemizde bir çok güzel kayak merkezi ve tesisleri bulunuyor. Kayak yapmak için çok profesyonel olmaya gerek yok, yeni başlayan amatör kayakçılar ve acemiler içinde çok güzel parkurlar var. Yurtdışı kayak merkezlerinden önce ülkemizdekileri tanıyalım onları gezelim görelim. İşte Kış Tatili için keyifle gidebileceğiniz birbirinden güzel Kayak Merkezleri.
    Kış Sporları deyince şüphesiz akla ilk gelen kayaktır. Şimdi ilk tanıtacağım kayak merkezi tabi ki Uludağ da bulunuyor. En fazla kayak merkezi bulunan kış sporlarına müsait bölge burası. Uludağ oteller bölgesi yıllardır Kış Sporu tutkunlarına hizmet veriyor. Şu an bölgede 8 telesiyej ve 7 teleski hizmet vermekte. Pistler; kayak tutkunları için farklı seviyelere sahip, zorluk dereceleri ve pistlerin uzunluğu değişiklik gösteriyor. Unutulmaz bir Kış Tatili için tercihleriniz arasında üst sırada yerini alabilir. Mesela Beceren Otelin pisti kısa ve daha amatör kayakçılara hizmet verirken, daha uzun soluklu kaymak için Tutyeli pistini tercih edebilirsiniz. Pistler arası geçişin kolaylığı ve bir diğer piste yanlışlıkla geçmelerin yaşanmasından dolayı artık tüm telesiyejler ve teleskiler aynı bilet sistemi ile çalışıyor. Uludağ' a ulaşmak için karayolunu ve teleferik yolunu deneyebilirsiniz Kış aylarında özellikle hafta sonları karayolundan gelen misafirler oteller bölgesine  doğru uzun araç kuyrukları oluşuyor ve bu günübirlik çıkacakları zor durumda bırakıyor. Bu yüzden günübirlik çıkanlar Teleferiği tercih edebilir. Önceden sarıalan bölgesine kadar çıkan teleferik artık oteller bölgesine kadar gidiyor.
    Kış Tatili için vazgeçilmez bir diğer bölgede Erzurum Palandöken' de bulunuyor. Burada yılın yedi ayı karlarla kaplı ve kayak sezonu Ekim ayı civarında başlıyor. Erzurum zaten iklimi soğuk bir şehir, bu yüzden Palandöken' de de hava ve kar  bir hayli kuru. Kar kuru olunca pistlerde kaymaya çok uygun kalitede oluyor. 22 pistten dilediğinizi seçik kayak yapabilirsiniz. Ayrıca snowboard sevenler için burası pistlerin zenginliği açısından çok önemli. Erzurum zaten küçük şehir olduğu için Palandöken Erzurum' a da hava alanına da oldukça yakın.
    Sarıkamış Kayak Merkezi de kar kalitesi bakımından Erzurum gibi. Buranın atmosferi de ayrı güzel. Göz alabildiğine bembeyaz pistler görmek yerine burada çam ağaçlarının arasındaki parkurlarda kayak yapmanın keyfine varabilirsiniz. Ağbaba, Cıbıltepe ve Süphan Dağı kayak bölgelerini mutlaka ziyaret edin. Burada da her seviyedeki kayakçıya uygun yedi adet pist bulunuyor. Amatör kayakçılar için en uygunu 2400 metre olan birinci etap kayak pisti. Kars havaalanına 50 km uzaklıkta olan Sarıkamış Kayak Merkezi bünyesinde fiyatları çok yüksek olmayan oteller bulunduruyor. Kış tatiliniz için tercih edebileceğiniz harika parkurları burada görmeniz mümkün.
    İstanbul' luların yoğun olarak tercih ettiği ve İstanbul' a 1 saatlik uzaklıkta olan Kartepe Kayak Merkezi de kış kaçamakları için hem uygun hemde popüler bir hale gelmeye başladı. Özellikle kış mevsimi başında ziyaret ederseniz kuru toz kar bulabileceğiniz kayak merkezinde; 400 metreden başlayan ve 3500 metreyi bulan pistler mevcut. Ayrıca uygun ücretlerle kayak ve ekipmanlarını da kiralayabilirsiniz. Her pistte bir telesiyej bulunması konuklar için son derece kolaylık sağlıyor. Kartepe Kayak Merkezi bir tane otele ev sahipliği yaptığı için eğer konaklamayı düşünüyorsanız rezervasyonunuzu önceden yaptırmalısınız. Ya da bir diğer alternatif olarak burada kayağınızı yapıp 15 km mesafedeki Sapanca Maşukiye' de de konaklayabilirsiniz. Böylece Sapanca nın güzel doğasını da görmüş olursunuz.
    Son olarak paylaşacağım Kayak Merkezi; Bolu da bulunan Gerede-Esentepe Arkut Dağı Kayak Merkezi Kış boyu ziyaretçilerini ağırlıyor. 1300 metre yükseklikte bulunan otelin misafirlerine sunduğu kayak imkanı ve  özellikle yeni başlayan amatör kayakçılar için buranın uygunluğu Kış Tatili için tercih edilmesini sağlıyor. Asırlık çam ağaçlarıyla çevrili alanı mutlaka görmelisiniz. Esentepe bölgesi sürekli rüzgar alan ve esen bir yer olduğundan dolayı Esentepe ismini almış ve bu ismi oraya veren de Atatürk. Buranın 4 km kuzeyinde ise Arkut Dağı bulunuyor. Arkut Dağında yer alan pistler de ise; her yıl uluslararası kayak yarışları yapılıyor.


2 yorum: