9 Eylül 2015 Çarşamba

Ölüdeniz' de Gezilecek Yerler ve Yapılacak Aktiviteler / Lykia World Oludeniz, Turkey


    Akıllı medeniyet diye buna denir. Likya' lılar Dünya üzerindeki en güzel yere Fethiye, Ölüdeniz' e uygarlıklarını kurmuşlar. Dünyanın en güzel kumsallarından birine ev sahipliği eden durgun deniziyle ünlü Ölüdeniz, çok eski seneler önce de Ortaçağ' ın uzak diyarı Likyalı ların ışığı olmuş...
    Muğla ilimizin Fethiye ilçesine bağlı Ölüdeniz beldesi, yeşilin birçok tonunun mavi ile birleştiği nokta durumunda. 2006 yılında Dünyanın En Güzel Kumsalı seçilmiş, turizm açısından oldukça zengin. Denizin suyu durgun bir göl gibi göründüğü için Ölüdeniz ismini almış. Denizin dibinden çıkan kaynak suları ile meydana gelen tuz farkı ve diğteki gel-gitler sayesinde deniz kendini yeniliyor ve hiç dalga olmayan bir denize göre kendini temizleyebiliyor.


    Tabi yaz aylarında koli basili oranı kış aylarına göre biraz daha yüksek hale geliyor, çünkü turistik açıdan düşünülünce oldukça yoğun. Yinede birçok denizden daha temiz. Belde de bütçenize göre fazlaca butik otel, kamp yeri, otel ve pansiyon seçeneğine sahip olabiliyorsunuz. Bu da hem her yaşa, hem de her bütçeye uygun oluyor.
    Buraya gelipte aynı lokasyonda Hisarönü, Ovacık ve Belceğiz gibi yerleri de ziyaret edip, görmekte fayda var.


Fethiye, Ölüdeniz' de Görülmesi Gereken Yerler
    Ölüdeniz beldesinin sahilinden kalkan tekneler aracılığıyla gidilen Kelebekler Vadisi, muhteşem güzellikteki doğal bir sit alanı. 1995 yılından itibaren 1. Derece Doğal Sit Alanı ilan edilerek bu özelliği tescillenmiş. Burada doğal şekilde hizmet veren birkaç tesis bulabilirsiniz, onlarda kamping tarzı olacağından çadırınızla gitmenizde fayda var. Gece ise Kelebekler Vadisi' nin kumsalında oturup, ateş yakıp etrafına toplanan yerli ve yabancı turistlerle bambaşka bir tatil keyif yaşayabilirsiniz.


    Diğer bir görülesi yer ise Gemiler Adası ve Aya Nikola Adası. Ölüdeniz' in batısında kalan bu yerler Bizans ve Roma tarihine ait birçok kalıntıyı, eseri gözler önüne seriyor.


    Ardından Karacaören ve 12 Ada yı ziyaret edebilirsiniz. Aslında bir tatil boyunca buraların hepsini gezebilmeniz mümkün olmayadabilir. Ancak tatil, gezi planınızı iyi ayarlarsanız bu güzelliklerin hepsini görüp, gezebilirsiniz.


    Saklıkent ve Göcek te mutlaka gezilmesi gereken yerler. Hatta Saklıkent' e birkaç gün dahi ayrılabilir. Burada terkedilmiş tarihi Kayaköy ve Yanartaş' ı ziyaret edilmesi gereken noktalar.


Ölüdeniz' de Adrenalin Dolu Dakikalar
    Ölüdeniz beldesinin tüm güzel doğasını kuş bakışı izleyebilmeniz için yapılan en popüler aktivite; Yamaç Paraşütü. Bu manzarayı ve deneyimi ömrünüzün sonuna dek unutmayacaksınız. Diğer aktiviteler ise; Safari, Dağcılık, Yürüyüş ve tabikide Rafting...


    Yamaş Paraşütü aktivitesinde size eşlik eden deneyimli bir pilot var; 1975 metre yüksekliğindeki Babadağ' dan heyecan dolu yolculuğunuz başlıyor, uçuşunuz yarım saat ile 40 dakika arası sürüyor. Bu eşsiz deneyiminiz Belcekız Plajı nda sonlanıyor. Uçuş noktası 1700 metre yükseklikte ve buraya sizi ciplerle çıkartıyorlar.
    Ölüdeniz' de dalış yapmak ve hatta dalış sertifikası yapmak da mümkün. Bunu mutlaka değerlendirin. Belcekız' da yer alan acenteler günübirlik ya da haftalık dalış turları düzeniyor, eğer bu spora meraklı iseniz dalış sertifikanızı alıp kendinizi bir nebze daha profesyönelleştirebilirsiniz.


Ölüdeniz' de Nerede Yemek Yenir
    Tabiki turistik açıdan bu denli zengin bir yerde birçok yemek ve mekan seçeneği sizleri bekliyor olacaktır. Denizin çok çeşitli lezzetlerini tatmanız açısından şanslı bir yer burası. Dünya lezzetleri ile yöresel lezzetlerde tabaklarınızda sizlere sunuluyor olacak. Yöresel lezzetlerin başında Ölüdeniz' e özgü, bulgurlu domates aşı, döndürme, alabaşı, söndürme ve gözleme çeşitlerini mutlaka tatmalısınız.



2 yorum: